Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 06:58:14

Володимир Івашко: Перехід на альтернативні види енергії – ключове завдання сьогодення

10.07.2014   12:49

Про це голова обласної державної адміністрації Володимир Івашко заявив під час наради з питань реалізації в області проектів реконструкції систем опалення з використанням альтернативних видів палива.

У засіданні також взяли участь керівництво Департаменту ЖКГ Чернігівської ОДА, КЕП «Чернігівська ТЕЦ» ТОВ фірма «ТехНова», ПАТ «Облтеплокомуненерго» та представники інвесторів.

Урядом країни поставлено завдання щодо економії до кінця 2014 року та на опалювальний період 2014/2015 років забезпечити зменшення споживання природного газу не менше 10% від споживання 2013 року.

Торік підприємствами теплоенергетики проведено реконструкцію 11 котелень та на 26-ти об’єктах бюджетної сфери, в тому числі на 12-ти об’єктах встановлено твердопаливні котли, потужністю 3,2 МВт.

Технічне переоснащення об’єктів підприємств теплоенергетики минулого року забезпечило зниження споживання природного газу на 10% (з 226,1 млн м куб до 203,8 млн м куб). По бюджетних установах зекономлено біля 1,5 млн м3 природного газу.

У цьому році роботи проводяться на 12 котельнях підприємств теплоенергетики. Крім того, продовжується робота з інвесторами щодо встановлення на 15-ти об’єктах бюджетної сфери сучасного котельного обладнання.

Володимир Івашко акцентував увагу присутніх на тому, що при виконанні підготовчих робіт теплового господарства до опалювального періоду необхідно провести реконструкцію котелень, в тому числі з переведення на використання альтернативних природному газу видів палива.

Ситуація, що склалася в державі, вимагає від нас організації життєзабезпечення нашого регіону в особливому режимі.

- Скорочення споживання природного газу та перехід на альтернативні види енергії – ключові завдання сьогодення. Роботи з реконструкції котелень і мереж та їх технічного переоснащення важливо завершити їх в період підготовки житлово-комунального господарства до осінньо-зимового періоду,- наголосив очільник області.
 

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини