Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 22:44:42

Перегляд тарифів на енергоносії та комунальні послуги має бути економічно обґрунтованим

24.06.2014   16:25

Питання функціонування об’єктів життєзабезпечення в умовах припинення постачання природного газу з Російської Федерації, та заходи щодо приведення тарифів на енергоносії та комунальні послуги до економічно обґрунтованого рівня розглянули на нараді, що пройшла 23 червня в облдержадміністрації.

Крім представників Департаменту житлово-комунального господарства, регіонального розвитку та інфраструктури ОДА до обговорення долучились заступники голів райдержадміністрацій та міських рад, представники ПАТ «Чернігівобленерго», ПАТ «Облтеплокомуненрго», ПАТ «Чернігівоблгаз», ПП «Енергозбут» та місцевих комунальних підприємств, а також Державної інспекцій по контролю за цінами в області.

Як зазначалось, на Чернігівщині ведеться підготовка до опалювального періоду 2014-2015 років. На разі середній рівень підготовки об’єктів житлово-комунального господарства та соціальної сфери складає від 15 до 30 %.

Водночас, державні установи, які фінансуються з місцевих та районних бюджетів, мають заборгованість за опалення у розмірі 14,2 млн грн., за спожитий природний газ — 6,8 млн грн. Більше того, спостерігається тенденція до збільшення цієї заборгованості. Борги бюджетних установ за електроенергію становлять близько 5 млн грн.

У цілому, фінансовий стан підприємств ЖКГ області залишається кризовим. А існуючі тарифи не дозволяє поліпшити якість послуг, що надаються. Протягом останніх чотирьох місяців збитки підприємств ЖКГ сягнули 111,1 млн. грн.

Тому відповідно до постанови Кабінету міністрів України від 25.03.2014 № 81 Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сфері комунальних послуг, та органами місцевого самоврядування проводиться робота з приведення тарифів для населення до економічно обґрунтованого рівня, за рахунок їх збільшення в середньому на 40%.

Водночас, з 1 липня поточного року набуває чинності постанова КМУ від 5 квітня 2014 № 83, якою передбачено надання населенню компенсації на оплату послуг з тепло- та газопостачання.

Отримати компенсацію зможуть сім’ї, у яких середньомісячний сукупний дохід за попередні шість місяців не перевищував прожиткового мінімуму, а займатиметься цим питанням Департамент соціального захисту населення ОДА.

У зв’язку з припиненням постачання газу з РФ, виникла необхідність забезпечення споживання природного газу в межах лімітів та переходу на резервні види палива, посилення роботи щодо підвищення рівня розрахунків за спожитий природний газ, реконструкції котельного обладнання та встановлення сучасних твердопаливних котлів, встановлення приладів обліку, в тому числі побудинкових.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини