Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 17 квітня, 01:04:28

Стан проведення ремонтних та будівельних робіт на автомобільних дорогах області розглянуто на нараді, яку провів голова облради Микола Звєрєв

24.06.2014   07:49

Оскільки автомобільні дороги є важливою складовою інфраструктури, то проведення ремонтних і будівельних робіт на автошляхах Чернігівщини голова обласної ради визначив пріоритетним завданням.

Як наголосив Микола Звєрєв, забезпечення своєчасного виконання дорожніх робіт потребує координації спільних дій і можливостей фінансування. А для цього треба максимально задіяти будівельний комплекс області і, звичайно ж, асфальтні заводи. Адже за цим стоять люди, їхня зарплата та відрахування до бюджету.

Нарада відбулася за участю в. о. начальника Служби автомобільних доріг у Чернігівській області Євгена Зражевеця, керуючого апаратом обласної ради Сергія Фесенка, заступника директора Департаменту фінансів облдержадміністрації – начальника управління фінансів виробничої сфери Володимира Федчука, заступника начальника департаменту інвестиційного розвитку та капітального будівництва обласної державної адміністрації Сергія Нітченка, заступника голови постійної комісії обласної ради з питань зв’язку, транспорту та енергетики Віктора Мащенка, директора комунального підприємства «Консалтинговий центр «Сіверщина» обласної ради Наталії Каменської.

Інформуючи про проведену Службою автомобільних доріг в області роботу, в. о. начальника цієї організації Євген Зражевець акцентував увагу присутніх на активізації роботи по благоустрою ділянки дороги при в’їзді в обласний центр. Підтримавши ідею багатьох інших населених пунктів України, працівники служби автомобільних доріг області пофарбували у кольори національного прапора України міст через річку Десна, що у м.Чернігів, а також проводять роботи по приведенню в належний експлуатаційний стан цього мосту. Триває робота по ліквідації ямковості на автодорогах області, заходи із прибирання поваленних дерев, трави та сміття на узбіччях доріг.

Серед об’єктів поточного ремонту на цей рік, Євген Зражевець озвучив автомобільну дорогу державного значення М-01 Київ – Чернігів – Нові Яриловичі. Він повідомив, що на автошляхах загального користування Чернігівської області вперше розпочато впровадження новітньої технології ремонту дорожнього покриття «Гарячий ремікс». Цей спосіб ремонту шляхів має ряд суттєвих переваг у порівнянні з традиційною технологією.

У свою чергу, заступник начальника Департаменту інвестиційного розвитку та капітального будівництва обласної державної адміністрації Сергій Нітченко доповів про освоєння понад 34 мільйонів гривень субвенцій з державного бюджету місцевим бюджетам для будівництва, реконструкцій, ремонту та утримання вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах області. За його інформацією сьогодні на розрахунковий рахунок надійшло 6452,2 тисяч гривень, проплачено 1604,4 тисяч гривень. А у казначействі зареєстровано платіжних доручень на 2121,1 тисяч гривень.

Підсумовуючи нараду, Микола Звєрєв зазначив, що відбулася предметна розмова, за результатами якої буде підготовлено проект Постанови Кабінету Міністрів України. Озвучені питання будуть розглянуті профільною постійною комісією обласної ради та підтримані депутатами. Серед питань, які потребують нагального вирішення, голова обласної ради назвав, зокрема, розблокування будівельного комплексу. Бо це, за його словами, робочі місця, заробітна плата і, відповідно, відрахування до бюджету.

– Інтерес у нас спільний. Це у першу чергу – інтереси області і людей. Будемо залучати до цього державне і приватне партнерство, учасників соціальних угод та представників бізнесових структур, – зазначив головуючий.
 

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини