Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 17:19:04

Сьогодні 41 сесія Чернігівської міської ради завершила свою роботу

20.06.2014   16:48

20 червня продовжила свою роботу 41 сесія Чернігівської міської ради. Міський голова Олександр Соколов, відкриваючи пленарне засідання, звернувся до присутніх із проханням вшанувати пам'ять загиблих військових на сході України.

Після затвердження порядку денного міська рада прийняла рішення про надання дозволу комунальному закладу "РЛП "Ялівщина" Чернігівської обласної ради на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельних ділянок орієнтовною площею 168,7 га за рахунок земель запасу комунальної власності територіальної громади м. Чернігова для функціонування регіонального ландшафтного парку «Ялівщина» з подальшою передачею зазначених земельних ділянок до спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Чернігівської області.

Як повідомлялось раніше, питання про Ялівщину було відкладене з попереднього пленарного засідання міської ради до прийняття відповідного рішення обласною радою. 17 червня Чернігівська обласна рада проголосувала за створення комунального закладу «Регіональний ландшафтний парк «Ялівщина» Чернігівської обласної ради у межах 168,7 га. Також обласна рада звернулась до Чернігівської міської ради з клопотанням про надання дозволів на розроблення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок орієнтовною площею 168,7 га із земель запасу комунальної власності територіальної громади м.Чернігова для функціонування регіонального ландшафтного парку «Ялівщина».

Крім того, обласна рада рекомендувала депутатам міськради протягом 2014 року утриматися від прийняття рішень щодо передачі у приватну власність, надання в оренду та зміни цільового призначення земельних ділянок юридичних та фізичних власників на правах оренди, постійного користування чи приватної власності в межах територій лісопарку «Ялівщина». Проте, за цей пункт депутати міської ради поіменним голосуванням не дали необхідної кількості голосів.

Депутати міської ради також схвалили текст Звернення міської ради до Верховної Ради України щодо скасування положень Закону України "Про запобігання фінансової катастрофи та створення передумов для економічного зростання України" в частині внесення змін до Закону України "Про державну допомогу сім'ям з дітьми".

Міська рада затвердила рішення про зміну граничної чисельності працівників Чернігівського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та встановила її в кількості 13 осіб. Ці зміни здійснені відповідно до Закону України "Про внесення змін до Закону України "Про державний бюджет України на 2014 рік" та відповідної постанови КМУ.

Депутати також розглянули низку земельних питань.

Останні новини Чернігівщини

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн 13:30

Попри постійні військові небезпеки і фінансові труднощі, АТ «ОТКЕ» стабільно та надійно забезпечувало жителів 19 територіальних громад послугами, це понад 125 тисяч мешканців.

Переселенці і ветерани війни: що пропонує служба зайнятості 13:15

Продовжуємо інформувати роботодавців, переселенців та ветеранів про можливості та ресурси служби зайнятості. Черговий «круглий стіл» за участю громадян цих категорій, а також представників місцевої влади, служби зайнятості та соціальних партнерів відбувся в Менській міській раді під головуванням директорки Чернігівського обласного центру зайнятості Людмили Ключник.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:53

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення, 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 2 особи постраждали.

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців 08:37

У рамках державної програми «єВідновлення» компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців.

16 квітня: цей день в Україні і світі

16 квітня: цей день в Україні і світі 08:32

ДЕНЬ 783 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 783 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини