Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 11:27:34

Відбулося засідання постійної комісії облради з питань зв’язку, транспорту та енергетики

03.04.2014   09:08

2 квітня відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань зв’язку, транспорту та енергетики, яке провів її голова Михайло Мальований

На засіданні розглянуто питання про заходи щодо виведення з ринку пасажирських автоперевезень нелегальних перевізників. Зокрема, депутати заслухали інформацію директора Департаменту житлово-комунального господарства, регіонального розвитку та інфраструктури облдержадміністрації Петра Головача, начальника управління Укртрансінспекції у області Василя Петришина, голови обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України Анатолія Свириденка та керівників і представників інших контролюючих органів.

Інформуючи про автоперевезення на Чернігівщині директор Департаменту житлово-комунального господарства, регіонального розвитку та інфраструктури облдержадміністрації зазначив, що в області зареєстровано – 270 суб’єктів господарювання (фізичних осіб – 208, юридичних – 62), що здійснюють пасажирські автоперевезення, та 22 - вантажно-пасажирські. Обласна мережа автобусних маршрутів загального користування нараховує близько 500 маршрутів, в т.ч. приміських маршрутів - 231, міжміських – 178, міських – 91, які обслуговують близько 150 перевізників. Для організації пасажирських перевезень в області функціонує 32 автостанції. Як повідомив виступаючий, за результатами проведення моніторингу стану пасажирських автоперевезень в області визначено перевізників, які здійснюють регулярні пасажирські автоперевезення без дозвільних документів, і проводиться робота щодо оптимізації маршрутної мережі міжміських та приміських внутрішньообласних автобусних маршрутів загального користування.

За його словами Петра Головача, з нелегальними автоперевезеннями складно боротися. Так у ході проведення в області рейдових перевірок транспортних засобів, що належать перевізникам, які маскуючись під нерегулярні перевезення пасажирів та перевезення пасажирів «для власних потреб» здійснюють перевезення пасажирів по заздалегідь визначеним існуючим маршрутам, було перевірено 82 транспортні засоби, виявлено 78 порушень вимог законодавства про автомобільний транспорт, складено 76 актів за порушення норм діючого законодавства в галузі автотранспорту та складено 2 протоколи про адміністративне правопорушення на громадян, які надавали послуги з перевезення пасажирів без державної реєстрації як суб’єкта господарювання. На даний час вказані протоколи розглядаються у судовому порядку. За результатами розгляду справ про порушення вимог законодавства України про автомобільний транспорт винесено 88 постанов на загальну суму 82,1 тис. гривень, з яких перераховано до державного бюджету 29,9 тис. гривень.

Спільно з управління ДАІ УМВС України в області створено мобільні групи та розробляються графіки спільних рейдових перевірок на кожен квартал за дотриманням автомобільними перевізниками вимог чинного законодавства України по організації перевезень та вимог безпеки дорожнього руху.

З метою дотримання автоперевізниками вимог чинного законодавства України та легалізації пасажирських автоперевезень в області депутати затвердили конкретні рекомендації відповідним службам.

Також члени постійної комісії обговорили питання про перегляд тарифів на перевезення пасажирів на приміських та міжміських маршрутах загального користування внутрішньообласного сполучення, стан розрахунків по субвенції з державного бюджету на компенсацію за пільговий проїзд окремих категорій громадян за 2013 рік, а також заслухали інформацію стосовно фінансування будівництва, реконструкції та ремонту доріг комунальної власності в поточному році.

Крім того, народними обранцями розглянуто низку поточних та планових питань, за результатами розгляду яких прийняті відповідні рекомендації постійної комісії.
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини