Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 05:07:18

"Захист інтересів держави у бюджетній сфері - пріоритетне завдання органів прокуратури"

31.03.2014   14:00

Про це наголосив прокурор Чернігівської області Володимир Стеценко під час розширеного засідання колегії прокуратури області на якій розглянуті питання захисту інтересів держави представницькими заходами, у тому числі у сфері закупівель за бюджетні кошти.

Як зазначив Володимир Стеценко, незважаючи на те, що органи прокуратури області вживають заходи щодо посилення нагляду за додержанням вимог законів у бюджетній сфері, (за результатами прокурорського реагування минулого року шляхом пред'явлення до суду понад 800 позовів на захист інтересів держави присуджено до стягнення 105 млн. грн., з них до бюджету 16 млн. грн.), ця робота потребує докорінних змін.

Повсякденна робота органів прокуратури сьогодні повинна бути переорієнтована на виявлення фактів порушень вимог бюджетного законодавства, відшкодування заподіяних злочинами збитків та притягнення винних осіб до встановленої відповідальності, сказав прокурор області.

На засіданні колегії наголошено, що виявлення порушень у сфері державних закупівель та безумовного додержання бюджетного законодавства залишаються головними завданнями прокуратури.

Ефективність роботи прокурора здебільшого залежить від активного та якісного виконання контролюючими органами (територіальні підрозділи Держфінінспекції, Державної екологічної інспекції, Держсільгоспінспекції, Держрибохорони, інші) покладених на них завдань із застосуванням спеціальних знань при викритті правопорушень. Стягнення нарахованих цими органами збитків є прямим способом надходження коштів до місцевого та республіканського бюджетів.

Водночас, перевірки засвідчили, що велика кількість порушень вимог законодавства залишається поза увагою контролюючих органів. їх матеріали перевірок не доводять вину правопорушників, що виключає можливість у подальшому стягнути нараховані збитки.

За підсумками засідання колегії визначено організаційно-практичні заходи, спрямовані на усунення недоліків, удосконалення організації роботи, підвищення ефективності контролю за дотриманням вимог закону у бюджетній сфері.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини