Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 22:02:41

Комунальні підприємства мають бути конкурентоспроможними…

14.03.2014   10:38

На цьому акцентував увагу голова обласної ради Микола Звєрєв на нараді з керівниками комунальних підприємств Чернігівського, Ніжинського, Прилуцького та Новгород-Сіверського міжміських бюро технічної інвентаризації обласної ради та КП “Прилуцька міська друкарня”.

Захід відбувся 13 березня за участю заступника голови обласної ради Валентина Мельничука та начальника управління комунального майна обласної ради Володимира Сидоренка.

Відкриваючи зустріч, голова обласної ради поінформував, що в державі розпочинається реформування місцевого самоврядування, децентралізація влади з відповідним делеговуванням необхідних повноважень радам.

– Конкретні кроки, необхідні для здійснення реформи місцевого самоврядування, будуть обговорені 14 березня на зустрічі з Міністром регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Володимиром Гройсманом, – повідомив виступаючий. – Сама реформа передбачає не лише зміни в місцевому самоврядуванні, але й адміністративно-територіальому устрої… Це дуже складно, але іншого шляху немає. Сьогодні триває діалог з європейськими партнерами. А підписання договору про Асоціацію з ЄС неможливе без реформи місцевого самоврядування. Умовою підписання угоди в економічній частині є самодостатність громад, – підкреслив голова обласної ради Микола Звєрєв.

Стосовно роботи комунальних підприємств і, зокрема, БТІ в умовах реформування, голова обласної ради зазначив: – Треба щоб наші комунальні підприємств були конкурентоспроможними на ринку. Ви очільники БТІ, які належать територіальним громадам. А гроші комунальних підприємств – це місцеві фінанси.

В свою чергу, керівники Чернігівського, Ніжинського, Прилуцького та Новгород-Сіверського міжміських бюро технічної інвентаризації обласної ради, інформуючи про свою роботу відзначили, що фінансово-господарська діяльність комунальних підприємств є стабільною. Разом з тим, керівники акцентували увагу на деяких прогалинах в законодавстві, які впливають на організацію роботи. Зокрема, начальники комунальних підприємств наголосили на необхідності внесення змін до інструкції про обов’язкову технічну інвентаризацію, а також створення єдиної архівної бази даних, яка б дала можливість систематизувати роботу.

Окрім цього, директор КП “Прилуцька міська друкарня” Сергій Голік розповів про реальний стан справ на підприємстві та озвучив стратегічні плани стосовно подальшого розвитку виробництва.

Висловлені ініціативи та конкретні пропозиції щодо змін в законодавчих та регуляторних актах, голова обласної ради Микола Звєрєв підтримав і пообіцяв, що має намір звернутися з ними до Віце-прем’єр-міністра України – Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Володимира Гройсмана.

– Ми маємо зробити все, щоб гроші залишалися в області. Кожна копійка, яка заходить на територію нашої області має тут і лишитися, – сказав Микола Звєрєв і на завершення наради запевнив керівників комунальних підприємств, що вони можуть розраховувати на підтримку депутатського корпусу.

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини