Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 13:45:06

Начальник УМВС України в Чернігівській області буде призначатися за принципом відкритості

13.03.2014   07:30

Жителі Чернігівщини останнім часом в засобах масової інформації та соцмережах жваво обговорюють питання майбутнього призначення начальника УМВС України в Чернігівській області.

Також різні ініціативні групи висловлюють своє бачення хто на їх думку повинен очолити Управління МВС в області.

Повідомляємо, що з числа досвідчених фахівців у Міністерстві внутрішніх справ України створена кадрова комісія на чолі з Арсеном Аваковим. Комісія проводить спільну із громадськими організаціями роботу з підбору кадрів на вакансії, що звільнилися.

Приймаються до уваги не лише показники по боротьбі зі злочинністю, хоча цей показник залишається основним, до уваги беруться й такі аспекти діяльності, як співробітництво із громадськістю, підвищення авторитету міліції і довіра до правоохоронця з боку населення.

Незважаючи на відсутність керівника УМВС, міліція Чернігівщини працює у звичайному режимі і продовжує виконувати свої прямі функціональні обов’язки.

Так, міліція у поточному році припинила діяльність двох організованих злочинних груп. Одна з них займалася гральним бізнесом на території Ніжина. Члени злочинної групи утворили два осередки азартної гри в Ніжині, де розмістили 38 гральних автоматів. Вказані заклади були замасковані зловмисниками під кафе-бари.

До складу групи входили троє осіб. Злочинний бізнес організував 40-річний житель Ніжинського району, він здійснював загальне керівництво діяльністю злочинної групи, підшукував приміщення для розміщення гральних закладів, вживав заходів маскування, добирав та контролював найманий персонал. Його спільник, 35-річний житель Ніжина, займався придбанням гральних автоматів та виконував інші організаційні функції. На третього учасника злочинної групи, 55-річного жителя Борзнянського району покладалося налаштування і технічне обслуговування гральних автоматів.

За порушення закону України про заборону грального бізнесу зловмисники заплатять штраф у розмірі до 40 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією грального обладнання.
Інша злочинна група продавала жителів Чернігівщини в трудове рабство. Шляхом обману і зловживання довірою громадян злочинці вербували жителів області для роботи на будівництво в Московській області РФ. Насправді ж метою зловмисників була подальша трудова експлуатація робітників.

Організував «бізнес» громадянин Росії, який запропонував ще одному іноземцю та двом жителям Чернігівської області зайнятися вербуванням земляків для їх подальшого продажу до Російської Федерації. Підбирали кандидатів з середовища малозабезпечених родин, які не могли знайти гідно оплачуваної роботи на Батьківщині. Вербувальники обіцяли заробітки в тисячу доларів США на місяць. За кожного наймита організатор платив подільникам по 500 доларів США.

Після прибуття на місце у громадян одразу відбиралися паспорти, пояснювалося чим доведеться займатися і будівельників ставили на найтяжчі ділянки будівельних робіт. Проживали трудові раби в нелюдських умовах у бараках прямо на об'єкті. Територія буд майданчиків була обтягнута колючим дротом та перебувала під цілодобовою охороною.

Міліція встановила причетність злочинців до вербування 15 громадян України. За всіма фактами слідчим управлінням УМВС України в Чернігівській області завершено досудове розслідування та з обвинувальним актом направлено до суду кримінальне провадження за частиною 3 статті 149 Кримінального кодексу України (торгівля людьми або інша незаконна угода щодо людини) - караються позбавленням волі на строк від восьми до п’ятнадцяти років з конфіскацією майна.

У зловмисників вилучено 200 тисяч гривень та автомобіль «Skoda Octavia» вартістю близько 120 тисяч гривень. Потерпілі повернуті додому.

Загалом з початку року на Чернігівщині розкрито 1221 злочин. На території області розкрито 10 вбивств, 9 фактів нанесення тяжких тілесних ушкоджень, 2 факти нанесення тяжких тілесних ушкоджень, що спричинили смерть потерпілого. За вказаний період на території області розкрито 458 крадіжок, 27 пограбувань, 7 розбійних нападів, 119 шахрайств, 12 незаконних заволодінь транспортними засобами.

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:55

Протягом минулої доби зареєстровано 4 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 09:51

Український ветеранський фонд започатковує терапевтичну групу для тих, хто зазнав страждань внаслідок війни – людей, які чекають рідних з фронту, внутрішньо переміщених осіб та усіх, хто відчуває тривогу і знесилення через війну.

25 квітня: цей день в Україні і світі

25 квітня: цей день в Україні і світі 08:47

ДЕНЬ 792 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 792 RUSSIAN AGRESSION

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.