Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 14:46:50

Микола Звєрєв про політичне рабство та політизацію

27.02.2014   15:36

Під час наради з керівниками області не залишилося без уваги питання примусового звільнення працівників державних установ через політичні вподобання.

Першим на нараді його підняв голова обласного пенсійного фонду, його підтримали керівники обласної фінінспекції та управління освіти. Вони розповідали, що на їх підлеглих тиснуть з вимогою писати заяви про звільнення, бо вони були членами провладної партії. Крім того, зарплата державного службовця в цих структурах на рівні 1200-1500 гривень, і де шукати фахівців не відомо.

- Практично завжди існувала практика, що наші фахівці вступали до тієї партії в залежності від того, який Президент, голова ВРУ або Прем’єр-міністр були при владі. І я прошу припинити вимагати звільнення від моїх спеціалістів, бо вони працюють фахово і сумлінно, - сказав голова обласного пенсійного фонду.

Микола Звєрєв запевнив, що розбереться з цим питанням. І наголосив на тому, що політизація зараз має припинитися і найголовніша партія для нього особисто то є народ Чернігівщини:

- Коли мене обрали я прийняв для себе рішення: політизація для мене закінчена. Чернігівщина – це моя партія. Ми вже дополітизувалися із владою. І дожилися: то одні заганяють в партію, потім інші. Це треба закінчувати.

На його думку ніхто не має права звільняти чи приймати на роботу через партійну приналежність. І пообіцяв, що буде боротися із примусовим вступом до лав будь-якої партії.

- Я легітимно обраний голова. Так, я член партії «Батьківщина», але політизувати, заставляти вступати когось у «Батьківщину» чи іншу провладну партію не буду. Вважаю, що ми люди вільні, люди європейські. Я хочу, щоб люди жили по-європейські і ніхто нікого не заставляв. Цю думку я озвучу і опозиції, і тим, хто це намагається зробити. Перестаньте чіплятися до людей із якихось політичних міркувань. Це злочин, - сказав Микола Звєрєв.

Голова обласної ради пояснив, як має відбуватися вступ до політичної партії:

- Людина повинна сама повірити в партію, ознайомитися з її програмою, написати заяву і тоді вступати.

Також він додав, що буде всюди озвучувати свою позицію з цього питання і не допустить втручання політики у свою роботу.

А щодо звільнень з роботи, то тільки обласна фінінспекція сьогодні має більше 30 вакансій у районах. В інших державних установах кількість вакансій теж зростає з кожним днем.

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

18 квітня у Чернігові День жалоби

18 квітня у Чернігові День жалоби 09:54

Для вшанування пам'яті загиблих внаслідок ракетного обстрілу російськими військами нашого міста 17 квітня 2024 року у Чернігові 18 квітня оголошено Днем жалоби. Відповідне розпорядження підписав в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако.

18 квітня: цей день в Україні і світі

18 квітня: цей день в Україні і світі 08:52

ДЕНЬ 785 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 785 RUSSIAN AGRESSION

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини