Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 19:37:31

Чернігівський штаб національного спротиву: наш протест продовжує бути абсолютно мирним і ненасильницьким

15.02.2014   09:02Агенцiя

Прес-служби Чернігівської обласної прокуратури та центру зв’язків з громадськістю обласного управління внутрішніх справ поширили заяви про незаконність загонів народної самооборони як воєнізованих формувань. Правоохоронці погрожують при цьому застосувати відповідні статті Кримінального кодексу.

Також активістам чернігівського Майдану намагаються вручити повістки у справі т.зв. штурму обласної адміністрації, спровокованого першим заступником голови ОДА Миколою Стрільцем та керівництвом УМВС.
Прес-служба обласного штабу національного спротиву уповноважена заявити, що наш протест продовжує бути абсолютно мирним і ненасильницьким. Міліція покликана захищати громадян, які мають конституційне право на мирний протест, а не бути органом лише влади.

На жаль, схоже, що міліція втратила контроль над ситуацією – і це проявилося ще в листопаді минулого року, коли міська міліція офіційно, листом до міської ради, розписалася у власній неможливості виконати функціональні обов’язки по захисту порядку біля євронамету в центрі міста. Що дало підстави владі розігнати мирний протест учасників євро майдану.

Влада замість того, щоб вийти до людей, почути їхні вимоги, роз’яснити свою позицію, стравлює громадян між собою, щоб зняти із себе відповідальність за соціально- економічний стан у державі.

Адекватні ж дії влади, як це було в обласній раді, з нашого боку завжди завершуються мирно. Перетворення ж керівництвом ОДА будівлі обласної комунальної власності – будинку, в якому знаходиться обласна державна адміністрація, у фортецю із завареними металевими пластинами вікнами, з піском на підлозі кабінетів, з оточеною ззовні і зсередини силовиками, свідчить про хворобливе уявлення влади про народ, яким вона тимчасово керує.

Влада під час штурму ОДА використовувала т.зв. тітушок, якими керували працівники міліції, про що є беззаперечні докази. Проте прокуратура не розглядає справ про використання вихованців спортивних клубів для силових дій і провокування конфліктів.

Мирні протестувальники, бачачи дії силовиків, які у Києві призвели до щонайменше 5 смертей, вибитих очей у багатьох молодих людей, побиття журналістів, мають право захищати своє життя і здоров’я. Саме з цією метою і створюються загони самооборони, які не є воєнізованими і не підпадають під статтю Кримінального кодексу.

В той же час обласний штаб національного спротиву звертає увагу керівників обласної та міської міліції, що внаслідок виконання міліцією невластивих функцій, у Чернігові зросла злочинність, свідченням чому є ряд хуліганських нападів з пограбуванням громадян.

Обласний штаб національного спротиву вимагає від органів прокуратури та міліції провести ретельну перевірку усіх фактів використання керівництвом ОДА угрупувань т.зв. ті тушок під прикриттям міліції і публічно повідомити про її наслідки.


Прес-служба обласного штабу національного спротиву.


До теми: Звернення прокурора Чернігівської області Говоруха Максима Миколайовича. ВІДЕО

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.