Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 11:00:33

Боротьба з корупцією – один з основних напрямків діяльності прокуратури області

14.02.2014   09:59

Відповідно до вимог наказу Генерального прокурора України організація роботи з питань запобігання і протидії корупції є пріоритетним напрямом діяльності органів прокуратури.

Зважаючи на це прокуратурою Чернігівської області систематично проводиться координація роботи правоохоронних органів по попередженню, виявленню, припиненню корупційних правопорушень, притягненню винних осіб до передбаченої законом відповідальності, відшкодування завданих збитків.

Так, упродовж 2013 року правоохоронними органами області до суду направлено 34 обвинувальні акти про злочини з ознаками корупції, 29 з яких за фактом отримання неправомірної вигоди, 4 – розтрати майна, 1 – зловживання владою. До кримінальної відповідальності притягнуто 37 осіб.

Найбільша викрита сума неправомірної вигоди становить 64 тис. грн., яку отримав вже колишній голова однієї з районних державних адміністрацій за надання дозволу на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки. У вказаному провадженні ухвалено обвинувальний вирок з призначенням реального покарання у виді позбавлення волі.

Також до суду передано обвинувальний акт щодо судді одного з районних судів, який спільно з адвокатом одержав від обвинуваченого 30 тис. грн. за постановлення щодо нього виправдувального вироку (триває судовий розгляд).

Що ж до адміністративної корупції, протягом минулого року складено 45 протоколів про корупційні правопорушення, з яких 13 – працівниками прокуратури, 23 – співробітниками управління по боротьбі з організованою злочинністю УМВС, 9 – відділом по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю УСБУ.

За результатами їх судового розгляду 36 осіб притягнуто до відповідальності з накладенням штрафу на загальну суму близько 37 тис. грн.

Серед них 11 посадових осіб органів місцевого самоврядування, 5 державних службовців, 8 співробітників контролюючих та правоохоронних органів (5 – міліції, 1 – цивільного захисту, 2 – санепідемстанції), 12 інших суб’єктів відповідальності за корупційні правопорушення.

Із числа притягнутих до адміністративної відповідальності із займаних посад на цей час звільнено 23 особи, з яких 7 – за скоєння корупційних правопорушень.
 

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.