Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 16:15:15

Кучма вважає, що ситуацію з Майданом "затягнули у часі"

11.02.2014   12:33Агенцiя

Президент України (1994-2004) Леонід Кучма вважає, що врегулювання ситуації з Майданом «затягнули у часі».

Леонід Кучма

Леонід Кучма

Як передає кореспондент УНІАН, про це Кучма сказав сьогодні в Чернігівській обласній раді.

За словами Кучми, проблему Майдану треба вирішувати, і не силою, для цього необхідно вести діалог, оскільки люди, особливо в Києві, просто так на Майдан не вийдуть.

Як повідомляв УНІАН, в Україні третій місяць тривають акції протесту, що почалися після відмови української влади від підписання Угоди про асоціацію з ЄС наприкінці листопада 2013 року. Після жорстокого розгону «беркутівцями» в ніч на 30 листопада учасників мирної акції на Майдані Незалежності, наступного дня, 1 грудня, на вулиці Києва вийшли сотні тисяч обурених громадян. Того ж дня на вул. Банковій сталися перші зіткнення між учасниками акції протесту і правоохоронцями.

Учасники акції, разом з вимогами продовжувати курс країни на євроінтеграцію, почали вимагати відставки уряду, Президента, проведення дострокових парламентських та прещидентських виборів.

Ескалація конфлікту сталася 19 січня 2014 року, коли на вул. Грушевського в Києві почалися зіткнення радикально налаштованих учасників акції протесту з правоохоронцями. Учасники зіткнень, які тривали кілька днів, використовували «коктейлі Молотова», світло-шумові гранати і зброю для стрілянини гумовими кулями. Сотні людей були поранені, сотні – арештовані. Є загиблі.

28 січня 2014 року Микола Азаров подав заяву про відставку з посади прем'єр-міністра України. Президент Віктор Янукович прохання про відставку задовольнив, а також відправив у відставку весь Кабінет міністрів.


http://www.unian.ua/politics/882903-kuchma-vvajae-scho-situatsiyu-z-maydanom-zatyagnuli-u-chasi.html

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини