Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 13:30:51

Чернігівська міська рада затвердила міський бюджет на 2014 рік

30.01.2014   16:26

З вшанування хвилиною мовчання пам'яті загиблих під час громадянського протистояння в Україні розпочалась 30 січня 37-а сесія Чернігівської міської ради 6 скликання.

Першим питанням порядку денного сесії депутати запропонували розглянути Заяву Чернігівської міської ради щодо суспільно-політичної ситуації в Україні. Всі депутатські фракції Чернігівської міської ради одноголосно схвалили текст заяви та вирішили направити її до Президента України, Голови Верховної Ради України та голів депутатських фракцій ВРУ.

"В умовах жорсткого політичного протистояння пролилася кров у центрі столиці України, вже є загиблі, багато поранених і зниклих наших громадян", йдеться в заяві, "депутати Чернігівської міської ради засудили застосування сили, яке не вирішує питання, що підіймаються, а лише підвищує градус протистояння в суспільстві та закликали всі сторони конфлікту до стриманості, пошуку шляхів мирного врегулювання глибокої політичної кризи".

У зверненні до Президента України депутати закликали зупинити насилля між протиборствуючими сторонами, зобов'язати працівників правоохоронних органів діяти виключно в межах правового поля. Також вони висунули вимогу звільнити заарештованих, затриманих активістів та учасників протестних акцій. Звертаючись до Верховної Ради України депутати міської ради закликали повернутися до Конституції 2004 року, провести судову реформу та впровадити інститут виборності суддів.

Міська рада прийняла бюджет міста на 2014 рік. З основними показниками річного бюджету м. Чернігова на 2014 рік ознайомив присутніх заступник міського голови-начальник фінансового управління міської ради Віктор Бистров. Зазначено, що контрольні показники Міністерства фінансів України були доведені до міського бюджету лише 21 січня після прийняття Державного бюджету країни 16 січня, тож опрацювання основних показників проводилось у стислі терміни.

Незважаючи на досить напружений бюджет 2014 року, за словами  Віктора Бистрова, фінансування галузей освіти, охорони здоров’я, фізичної культури та спорту, житлово-комунального господарства у цьому році буде збільшено. Особливу увагу приділено виділенню коштів на облаштування спортивних та ігрових майданчиків у місті, харчування школярів 1-4 класів та учнів з соціально незабезпечених сімей й оздоровлення дітей влітку. Крім того, у міському бюджеті знайшли своє фінансове відображення й проблеми ремонту доріг, модернізації та заміни ліфтів, ремонту покрівель. Збільшено також видатки на реалізацію соціальних та цільових програм перспективного розвитку міста, зокрема, Програми енергозбереження та Програми підтримки громадських організацій та ін.

З державного бюджету буде виділена субвенція у розмірі 10 млн. грн., яку планується спрямувати на будівництво дитячого садочка на Масанах. Проте, через недофінансування незахищених статей у 2013 році та непогашеної заборгованості за минулий рік місту впродовж року необхідно шукати додаткові шляхи збільшення надходжень до бюджету.

Під час обговорення проекту бюджету на 2014 рік депутати виявили одностайність у думці, що, попри деяку фінансову незбалансованість, бюджет має бути затверджений. Міський голова Олександр Соколов висловив щиру подяку депутатам за плідну роботу над основним фінансовим документом міста та за розуміння й свідому громадську позицію, адже прийняття бюджету сприятиме стабільному функціонуванню міста.

Депутати проголосували також за Програму економічного і соціального розвитку м. Чернігова на 2014 рік та Програму підтримки та розвитку сфери паркування транспортних засобів у м. Чернігові на 2014-2016 роки.

Міська рада схвалила план роботи міської ради на 2014 рік та розглянула земельні й інші питання.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини