Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 16:31:28

Головне завдання – захистити людей від холоду і небезпечних ситуацій

30.01.2014   07:32

Питання сталого функціонування систем життєзабезпечення в зимових умовах, пропуску льодоходу та весняного водопілля розглянули учасники засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яке 29 січня у режимі селекторної наради провів в.о. Віце-прем’єр-міністра Олександр Вілкул. Від Чернігівщини участь у засіданні взяв заступник голови облдержадміністрації Віктор Геращенко.

Звертаючись до присутніх, Олександр Вілкул зазначив, що цей опалювальний сезон видався складним. Всього за 4 місяці з початку опалювального сезону сталося майже 350 локальних пошкоджень інженерних мереж (це майже 90 щомісяця). Наразі у 8-ми регіонах ще тривають роботи з відновлення електропостачання у 341 населеному пункті, що були знеструмлені протягом останньої доби.

За його словами, у найближчий тиждень погодні умови будуть ускладнюватись. Тому необхідно за будь-яких умов захистити людей від холоду та небезпечних ситуацій.

На сьогодні в регіонах працює понад 4,3 тис пунктів обігріву та чергує понад 1 тис соціальних патрулів. З початку роботи в пунктах обігріву вже врятовано від переохолодження понад 32 тисячі людей.

З метою забезпечення безпеки громадян від весняних паводків Олександр Вілкул поставив завдання регіонам створити оперативні штаби та мобільні групи для координації робіт з пропуску льодоходу, повені та весняних паводків та провести спільні навчання ДСНС, Держводагентства, Мінінфраструктури, Міненерговугілля, Мінрегіону, Мінпромполітики, Мінагрополітики, МВС та місцевих органів влади щодо дій у паводконебезпечний період.

Коментуючи ситуацію на Чернігівщині щодо забезпечення сталої роботи систем життєдіяльності, Віктор Геращенко, зокрема, зазначив, що це питання перебуває на постійному контролі голови облдержадміністрації. За його словами, всі об’єкти соціальної сфери та населення області забезпечені теплом, водопостачанням і електричною енергією. Готовий до роботи в складних погодних умовах і облавтодор, де створено необхідний запас піщано-сольової суміші та пально-мастильних матеріалів.

Наразі в області працюють 152 пункти обігріву. В усіх містах та районах забезпечено роботу соціальних патрулів.

Віктор Геращенко звернув увагу керівників відповідних структурних підрозділів на необхідність забезпечення цілодобового чергування диспетчерських служб, наявність резервного живлення у разі виникнення надзвичайної ситуації та залучення техніки підприємств різних форм власності для розчищення доріг від снігу.
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини