Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 10:15:50

В Чернігові міліція не допустила масових безпорядків

24.01.2014   11:19

Зранку 23 січня на деяких Інтернет-ресурсах були поширені заклики з боку радикально налаштованої молоді о 19 годині зібратися в центрі Чернігова біля пам’ятника Леніну для його демонтажу чи руйнування.

Враховуючи те, що ці висловлювання є прямим закликом до протиправних дій, а в умовах нинішньої непростої суспільно-політичної ситуації могли призвести до її суттєвого загострення, керівництвом міліції було вжито превентивних заходів для недопущення виникнення масових безпорядків.

З метою забезпечення охорони громадського порядку та недопущення фактів вандалізму був задіяний особовий склад Чернігівського міського відділу міліції, який перебував у двох автобусах, припаркованих на проспекті Миру неподалік пам’ятника Леніну.

Близько 19 години один із автобусів заблокувала група громадян, які поверталися після участі в мітингу на підтримку Євромайдану, який відбувався у сквері ім. Попудренка. Мотивом блокування транспортного засобу стало помилкове переконання мітингувальників, нібито міліціонери в автобусі готуються виїхати до м. Києва.

До місця події прибув заступник начальника УМВС України в Чернігівській області — начальник міліції громадської безпеки полковник міліції Гребенюк Едуард Миколайович. Він звернувся до громадян з роз’ясненням, що працівники міліції в автобусах перебували у резерві і ніякого відношення до виїзду не мають. Також він пояснив мітингувальникам, що у зв’язку зі збереженням спокійної обстановки, потреба в цьому резерві відпала, і залучені до нього працівники міліції мають повертатися до місця служби.

Полковник Гребенюк запропонував присутнім упевнитися в цьому особисто, проїхавши з працівниками міліції до Чернігівського міськвідділу УМВС (вул. Шевченка, 13). Мітингувальники скористалися цією пропозицією, увійшли до автобуса та разом з правоохоронцями доїхали до адмінбудівлі міськвідділу, де працівники міліції залишилися для подальшого несення служби.

Крім цього, в ході спілкування полковника Гребенюка з учасниками протестної акції намітилися реальні перспективи встановлення довіри та співпраці. Зокрема, Едуард Миколайович запропонував громадянам для попередження та недопущення провокацій у місті створити спільні з активістами патрулі. Вони б займалися здійсненням охорони громадського порядку в обласному центрі і одночасно забезпечували прозорість роботи міліції Чернігова.

Присутні визнали пропозицію конструктивною і висловили свою згоду на її втілення в життя.

Також заступник начальника УМВС роз’яснив громадянам положення чинного законодавства, зокрема, щодо адміністративної відповідальності за блокування адмінбудівель. Він відзначив толерантність і порозуміння, які виявляють чернігівські мітингувальники в ході акцій протесту, і від імені міліції висловив їм за це вдячність.

Акції Євромайдану в Чернігові, як і в інших містах України, тривають вже понад два місяці. Увесь цей час під дощем та снігом, в морози міліція в силу своїх службових обов’язків з охорони громадського порядку перебувала поряд з мітингувальниками, і вдячна цим активістам за виважену поведінку, недопущення провокацій та порушень громадського порядку.
 

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:55

Протягом минулої доби зареєстровано 4 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 09:51

Український ветеранський фонд започатковує терапевтичну групу для тих, хто зазнав страждань внаслідок війни – людей, які чекають рідних з фронту, внутрішньо переміщених осіб та усіх, хто відчуває тривогу і знесилення через війну.

25 квітня: цей день в Україні і світі

25 квітня: цей день в Україні і світі 08:47

ДЕНЬ 792 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 792 RUSSIAN AGRESSION

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.