Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 17:03:03

Володимир Хоменко зустрівся з членами президії Громадської ради при облдержадміністрації

22.01.2014   18:34

21 січня голова облдержадміністрації Володимир Хоменко зустрівся з членами президії Громадської ради при облдержадміністрації. Розпочинаючи зустріч, очільник області привітав присутніх із Днем Соборності та Свободи України.

«Соборність і свобода були і залишаються наріжними каменями нашої національної ідеї. Як зазначив Президент України Віктор Янукович: «Єдність і сьогодні, без перебільшення – це головна умова нашої сили та незалежності. Долаючи сучасні негаразди, ми шукаємо та знаходимо злагоду, ставимо завдання і досягаємо їх заради спільного блага, заради нашої України».

Нині нас має об’єднувати спільна відповідальність за долю країни», - наголосив голова облдержадміністрації.

Оцінюючи результати спільної діяльності, Володимир Хоменко відзначив позитивні підсумки співпраці. Громадська рада ініціювала розгляд та працювала над вирішенням низки важливих питань. Одне з них – це проведена робота по створенню регіонально-ландшафтного парку «Ялівщина».

«Хочу вас запевнити – і це моя позиція – ефективна робота облдержадміністрації та її підрозділів не можлива без конструктивного діалогу з громадянським суспільством, уособленням якого є Громадська рада.

Проте, як показує життя, традиційні форми співпраці не завжди спрацьовують. Тому, на часі пошук нових – як з боку влади, так і з боку громадськості. Наприклад, добре себе зарекомендувала практика створення робочих груп для вирішення окремих проблемних питань. Об’єднуючи експертів, громадськість та представників влади робоча група може у короткий термін вивчити питання та запропонувати конкретні шляхи вирішення», - зауважив голова облдержадміністрації.

Обласна держадміністрація підтримує пропозицію Громадської ради щодо створення робочої групи, яка б опрацювала питання утворення окремого структурного підрозділу облдержадміністрації – управління охорони культурної спадщини.

Очільник області висловив переконання, що буде вироблено таке рішення, яке задовольнить Громадську раду та врахує усі фактори, що впливатимуть на його реалізацію. А головне – буде сприяти збереженню та примноженню багатого культурного надбання Чернігівського краю.

Щодо планів роботи на поточний рік, то, як засвідчив Володимир Хоменко, їх багато, і вони торкаються різноманітних сторін життя громади Чернігово-Сіверського краю.

«Зі зниженням ціни на газ ми отримали можливість інноваційного оновлення вітчизняної економіки. Нові кроки робитимуться в напрямку модернізації медичної, освітньої та соціальної сфери. Одним із пріоритетів діяльності органів влади буде боротьба з корупцією.

Ми повинні об’єднати зусилля – ваша активна позиція та послідовні, системні кроки влади мають розширювати коло рішень та питань, які пройшли горнило публічного та фахового обговорення», - наголосив керівник області.

Підбила підсумки роботи за 2013 рік та оголосила плани на поточний рік голова Громадської ради Світлана Пасталиця.

В ході діалогу голови облдержадміністрації та членів президії Громадської ради були озвучені питання в галузях економіки, медицини, екології, спорту тощо.

Голова облдержадміністрації Володимир Хоменко подякував учасникам зустрічі за активну участь у роботі та надані пропозиції щодо подальшого поглиблення співпраці облдержадміністрації з Громадською радою, з інших питань, що стосуються покращення якості життя жителів Чернігово-Сіверського краю.

Усі надані пропозиції будуть враховані у проекті обласного плану заходів на 2014 рік щодо реалізації Стратегії державної політики сприяння розвитку громадянського суспільства.
 

Останні новини Чернігівщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.