Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 07:32:52

Партія регіонів виступає за мирне врегулювання конфлікту та закликає опозицію відмовитися від силових сценаріїв - заява

20.01.2014   17:36Агенцiя

Партія регіонів виступає за мирне врегулювання політичного конфлікту, закликає опозицію відмовитися від силових сценаріїв, не провокувати агресію та насильство, не ухилятися від участі в загальнонаціональному діалозі, пам'ятати про свою відповідальність за європейське майбутнє України. Про це йдеться в заяві, поширеній прес-службою партії.

"Партія регіонів вважає злочинними й аморальними дії опозиції, яка організувала масові заворушення на вул. Грушевського, на Європейській площі столиці. Особливий цинізм опозиціонерів - у тому, що свій розгнузданий шабаш вони влаштували 19 січня - в день Хрещення Господнього - одне з головних православних свят", - ідеться в заяві.

"Наслухавшись своїх вождів на черговому вічі, отримавши непомірний заряд агресії, учасники так званих мирних зібрань явно сповнилися "революційної" рішучості кого-небудь покалічити - озброївшись палицями, ланцюгами, камінням, рушили на штурм урядового кварталу. Важко передати словами той хаос, в який були занурені впродовж кількох годин Європейська площа і вул. Грушевського. Опозиційні екстремісти пустили в хід сльозогінний газ, металеві палиці, ланцюги, у співробітників правоохоронних органів полетіли каміння та коктейлі Молотова", - зазначають у партії.

У заяві наголошується, що внаслідок масових заворушень з отриманими травмами різного ступеня тяжкості госпіталізували десятки правоохоронців, повністю знищено шість службових транспортних засобів.

"Хоч би як намагалися майданні бойовики приховати свої фізіономії за допомогою масок і шоломів, уся Україна, весь світ побачили справжнє обличчя так званих мирних громадянських протестів - спотворений невгамовною злістю і ненавистю звіриний оскал екстремізму. Не випадково міжнародна оцінка на події була одностайною і категоричною - і США, і ЄС звернулися з вимогою утриматися від насильства, закликали до політичного діалогу", - йдеться в заяві.

Партія регіонів висловлюють удячність співробітникам правоохоронних органів, які несли свою вахту на вул. Грушевського.

"19 січня, в день Водохрещі, вони здійснили воістину жертовний подвиг, проявили справді християнський спокій і витримку. "Не опираючись злу насильством", в екстремальній ситуації вони з честю виконали свій професійний обов'язок - протистояли атакам майданних радикалів, стримали натиск натовпу. Особливо цинічною в цій ситуації є реакція вождів опозиції, їхні незграбні спроби "вмити руки", зняти з себе відповідальність за протиправні дії своїх прибічників. У властивій їм манері вони знову заговорили про "провокаторів" пролунали традиційні відмовки в стилі класичного "я не я, і хата не моя". Тим часом, на відміну від своїх вождів, рядові штурмовики не вважають себе провокаторами, у своїх коментарях телевізійним ЗМІ навіть не намагаються приховувати, що є активістами Євромайдану", - наголошують у Партії регіонів.

"Панове Кличко, Яценюк, Тягнибок! Уже не лише вся країна, вже і світова спільнота нарешті усвідомили, що саме ви і є найголовніші провокатори. Провокатори, які влаштували побоїще в центрі столиці, нацькували своїх збожеволілих прибічників на правоохоронців, а тепер боязко намагаєтеся уникнути відповідальності. Саме ви несете пряму відповідальність за дії своїх оскаженілих однодумців. Саме ви впродовж двох місяців годували їх радикальними гаслами, закликали до страйку, опору, революції. Саме ви в кожному своєму виступі з особливим старанням обливали брудом органи правопорядку, рядових міліціонерів, намагалися дискредитувати їх в очах громадськості, буквально вдовблювали своїм прибічникам думку про швидку "відплату". Саме ви в кожному своєму виступі проводили дедалі нові лінії розколу в українському суспільстві, своєю істерією провокували агресію Майдану, закликали до нещадної та безкомпромісної боротьби з "ворогами народу". Саме ви перетворили своїх прибічників на політичних зомбі, чий життєвий кругозір обмежений трьома речівками – "геть!", "ганьба!", "смерть ворогам!", - зазначається в документі.

"Висловлюючи думку своїх виборців, вважаємо, що було б абсолютно правильно (по-європейськи), якби Кличко, Яценюк, Тягнибок за свій рахунок (а не за рахунок бюджету) оплатили б буйство своїх євромайданних бандитів, компенсували б збиток, завданий державі та київській громаді, оплатили б лікування постраждалих правоохоронців. Політики повинні навчитися відповідати за свої слова та вчинки", - переконані в партії.

Водночас у Партії регіонів вважають, що, аналізуючи поточну суспільно-політичну ситуацію, "можемо з упевненістю стверджувати: драматичні події 19 січня підтвердили актуальність і своєчасність антиекстремістських законів, ухвалених Верховною Радою України".

"Насильству й агресії має бути поставлений надійний законодавчий заслін. Усі особи, причетні до організації масових заворушень, мають бути притягнуті до відповідальності", - наголошується в заяві.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.