Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 02:56:48

Президія обласної ради перетворилася на лікбез для опозиції. ВІДЕО

22.11.2013   09:00

Чергова президія чернігівської обласної ради була доволі цікавою. Офіційно про захід напишуть відповідні прес-служби, хоча слід відмітити, що особливого інтересу до цього заходу навіть у підлеглих ЗМІ, наприклад, газети “Деснянська правда”, не спостерігалося.

Президія, на яку зібралися 17 з 20 членів, розглянула 32 питання, причому найбільш гострі з них викликали жваву дискусію. Перед початком роботи депутати хвилиною мовчання вшанували пам’ять свого колеги Володимира Миколайовича Тандури, життя якого передчасно обірвалося наприкінці вересня цього року. У зв’язку із смертю депутата постановою обласної виборчої комісії депутатом обласної ради зареєстрований Лінник Андрій Олександрович.

Під час обговорення фінансових питань, депутат обласної ради Едуард Асмаковський запитав про кошти, які затримуються казначейством. У відповідь Перший заступник голови ОДА Микола Стрілець повідомив, що рішення про виділення коштів вже прийнято і підтримка цього з боку держави є. Його слова за допомогою конкретних цифр і сум підтвердив головний фінансист області Валерій Дудко. Також було наголошено, що ці питання вирішуються у Києві і спекуляція такими темами навіть на обласному рівні суцільна демагогія.

Наступна дискусія розгорнулася навколо пропозиції керівника БЮТу в обласній раді пана Кодоли стосовно озвучення з трибуни обласної ради декількох заяв. Голова облради Анатолій Мельник запропонував їх всі об’єднати в одну. Це викликало обурення у Олександра Кодоли.

Керівник фракції ВО “Батьківщина” у ході засідання Президії облради озвучив ще одну претензію до влади, яка стосувалася інформації про голодування тварин у Менському зоопарку. На що йому відповів керівник департаменту культури Мойсієнко що це питання декілька днів тому вирішено і на рахунок зоопарку вже прийшли кошти.
Опозиціонеру побажали використовувати у своїх заявах біль свіжу інформацію, а не публікації в ЗМІ.
До проекту порядку денного депутати вирішили включили питання “Про внесення змін до Програми оновлення та розвитку Менського зоопарку загальнодержавного значення на 2011-2015 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 30 грудня 2010 року”. З метою створення необхідних умов для подальшого розвитку цього комунального закладу, даним проектом вносяться зміни щодо обсягів фінансування, яке сягатиме 14 млн. 910 тис. грн., (у тому числі – кошти обласного бюджету – 14 млн. 70 тис. грн., – кошти інших джерел – 840 тис. грн.).

Але інформація про вирішення питання зоопарку пройшла поза вухами пана Кодоли і він під час прес-конференції, яка розпочалася одразу після президії, повторив свої претензії до влади щодо становища тварин у зоопарку. Та і про борги казначейства він знову згадував, хоча за годину до цього отримав відповідь про те, що ця проблема не вирішується на рівні області, а центральна влада вже виділила субвенції на регіон.

Склалося враження, що керівнику опозиції головне було довести, що в країні та області все погано. Він навіть у своєму виступі згадав, що за півтора місяці, протягом яких опозиція опікується проблемою казначейства, ситуація з виплатами бюджетникам ще більше погіршилася, що визвало іронічні посмішки його колег-депутатів та рекомендації не займатися цією справою, щоб не погіршити ситуацію.

Цікаво, що самі представники опозиції на прес-конференції підкреслювали, що навряд чи якась із їх пропозицій пройде. Мабуть все ж таки потрібно змінювати форми та методи роботи, переходячи від популізму до конструктивної роботи.
На Президії знову повернулися до питання присвоєння звання “Почесний громадянин Чернігівської області”. На черговому пленарному засіданні ради депутати знову планують розглянути два проекти рішень: “Про присвоєння звання “Почесний громадянин Чернігівської області” Кучмі Л.Д.” та “Про присвоєння звання “Почесний громадянин Чернігівської області” Плющу І.С.”. А як компромісне рішення була озвучена пропозиція про введення у комісію є цього питання депутатів від всіх фракцій та доведення чисельності домінантів до п’яти.

На сесію облради також виноситься питання “Про віднесення міста Новгород-Сіверський Новгород-Сіверського району Чернігівської області до категорії міст обласного значення”. Цікаво, а місцева влада вивчила детально це питання? Бо вже є досвід Батурина та втрати пільг значної кількості населення. Хоча стародавній Новгород-Сіверський дійсно заслуговує підвищення свого статусу.

На сесії обласної ради депутати збираються започаткувати практику офіційного використання Прапора Європи на території області. Причому, клалося враження, що обидва проекту з цього питання потрібно об’єднати і дещо де політизувати.

 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини