Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 23:09:01

Працівників соціальної сфери області привітали з професійним святом

01.11.2013   08:50

Традиційно в першу неділю листопада в Україні своє професійне свято відзначають працівники соціальної сфери.

31 жовтня з цієї нагоди в облдержадміністрації відбулася святкова зустріч першого заступника голови обласної державної адміністрації Миколи Стрільця та заступника голови обласної ради Валентина Мельничука з соціальними працівниками області.

Звертаючись до присутніх з вітальним словом, Микола Стрілець підкреслив, що відзначення на державному рівні Дня працівника соціальної сфери свідчить про високу оцінку відповідальної та благородної праці тих, хто не лише за професійним обов’язком, а за покликом серця присвячують себе служінню людям, які потребують підтримки, особливої допомоги та турботи.

«Президентом України Віктором Федоровичем Януковичем, Урядом поставлено за мету зробити нашу країну сучасною і справедливою державою, де кожна людина повинна бути забезпечена необхідною допомогою. Як наголошує Глава держави, соціальний вимір завжди був і буде пріоритетом у діяльності органів державної влади», - зазначив він.

За словами першого заступника голови облдержадміністрації, наразі в системі органів соціального захисту населення області задіяно більше 5 тисяч працівників. Зокрема, у 26-ти територіальних центрах соціального обслуговування працює біля 3000 осіб, які надають різні види соціальних послуг майже 47-ми тисячам одиноких непрацездатних пенсіонерів. Соціальні працівники забезпечують функціонування 9-ти інтернатних закладів – як для людей похилого віку, так і для хворих з психічними вадами, інвалідів дитинства, інших соціально незахищених категорій громадян.

На даний час органами соціального захисту населення забезпечується реалізація чотирьох регіональних програм.

Микола Стрілець також відзначив, що завдання, які стоять перед соціальною сферою на сучасному етапі, вимагають від кадрів, насамперед, високого професіоналізму та відповідальності, а також якостей, які не вимірюються посадовими інструкціями – щирості, доброти, людяності і повної самовіддачі. Саме такий багатотисячний загін фахівців, на його переконання, працює у цій системі.

«Ваше гідне служіння обраній справі, доброта і милосердя, чуйність і щедрість душі винагороджуються вдячністю і повагою жителів Чернігівщини», - наголосив перший заступник голови облдержадміністрації.

За дорученням голови облдержадміністрації Володимира Хоменка Микола Стрілець привітав працівників соціальної сфери області зі святом, побажав міцного здоров’я, щастя і благополуччя в родинах, невичерпної життєвої енергії, нових успіхів у нелегкій, але такій важливій роботі та з нагоди Дня працівника соціальної сфери вручив кращим представникам цієї професії державні нагороди і відзнаки обласної державної адміністрації.

– Відзначення на державному рівні Дня працівника соціальної сфери свідчить про високу оцінку відповідальної та благородної праці людей, які взяли на себе обов’язок турбуватися про немічних і нужденних співгромадян, – зазначив у своєму виступі перший заступник голови обласної державної адміністрації Микола Стрілець. За його словами, роль працівників цієї галузі особливо важлива зараз, коли в державі відбуваються широкомасштабні реформаційні процеси. Завдання, що стоять перед соціальною сферою на сучасному етапі, вимагають від кадрів, високого професіоналізму та відповідальності, а також якостей, які не вимірюються посадовими інструкціями. Микола Стрілець побажав учасникам урочистої зустрічі віри у власні сили, надії на краще, любові і натхненної праці в ім’я розквіту держави та вручив відзнаки Кабінету Міністрів України і обласної державної адміністрації.

Звертаючись з вітальними словами до присутніх, заступник голови обласної ради Валентин Мельничук, зауважив, що багато людей у найскрутнішу хвилину свого життя відчувають турботу, увагу та доброзичливість саме працівників соціальних служб.

– Виконуючи свою роботу ви даруєте гарний настрій та оптимізм. Привітним, теплим словом розраджуєте самотність, допомагаєте кожному піднятися над своїми труднощами. Така повсякденна увага є важливою складовою реалізації державної соціальної політики, в центрі якої є людина, – сказав заступник голови обласної ради. Він акцентував увагу на тому, що соціальний захист, соціальне забезпечення населення, ефективності державної підтримки вразливих верств населення, реформування сфери надання соціальних послуг, підвищення стандартів життя людей з особливими потребами є одним із напрямків обласної Програми економічного та соціального розвитку області на поточний рік, затвердженої рішенням 11 сесії обласної ради нинішнього скликання. Також обласним бюджетом в поточному році по загальному фонду на соціальний захист та соціальне забезпечення населення передбачено понад 90 мільйонів гривень, що більше призначень 2012 року на 30 відсотків.

Заступник голови обласної ради Валентин Мельничук від імені депутатського корпусу подякував працівникам соціальної сфери за піклування про жителів Чернігівщини та вручив кращим представникам галузі Почесні грамоти та відзнаки обласної ради.

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.