Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 23:37:09

Про роботу дільниці з контролю за благоустроєм міста Чернігова

30.10.2013   17:26

Про роботу комунального підприємства "Дільниця з контролю за благоустроєм міста" Чернігівської міської ради доповів на розширеній нараді його начальник Артем Стах.

За його словами, для виконання відповідального завдання з контролю за благоустроєм обласного центру підприємством здійснюється комплекс заходів із обстеження і контролю за станом зелених насаджень, об’єктів зовнішньої реклами та об’єктів благоустрою загального користування, таких як парки, сквери, майданчики, тротуари та інші.

Також підприємством здійснюється реалізація залишків піску з намиву «Лісковиця» комунальним підприємствам для забезпечення потреб міста.

А. Стах зупинився на основних видах діяльності підприємства.

Станом на 30 червня 2013 року в місті налічувалося 119 розповсюджувачів зовнішньої реклами. З ними укладені договори на право тимчасового користування місцями для розміщення рекламних засобів, які знаходяться на об’єктах комунальної власності.

Найбільшими розповсюджувачами зовнішньої реклами у Чернігові є:

ТОВ «Реклама та Друк» (розміщено 158 одиниць рекламних засобів або 14 % від їх загальної кількості у місті);

ТОВ Рекламна агенція «Голд Ф’юче» (розміщено 151 одиниця або 13 % рекламних засобів);

ТОВ «Севен Систем» – 36 одиниць або 3 % рекламних засобів;

ТОВ «Октагон Аутдор» – 34 одиниць або 3 % рекламних засобів;

ТОВ «Телерадіокомпанія «Голд Ф’юче» – 23 одиниці або 2 % рекламних засобів.

Усього кількість рекламних засобів, на тимчасове розміщення яких надано дозволи, становить 1 129 одиниць, з них:
- наземних рекламних засобів – 660 одиниць або 58 % від загального обсягу розміщеної зовнішньої реклами у місті;
- на електро- та тролейбусних опорах – 253 одиниці або 22 %;
- на фасадах будівель – 184 одиниці або 16 %;
- на огорожах – 29 одиниць або 3 %;
- дахові конструкції – 3 одиниці або 1 %.

На думку керівника підприємства, в місті встановлено надто багато великогабаритних рекламних засобів типу «Біг-Борд», тож є необхідність внесення змін у місцеві нормативні акти для заміни, особливо у центрі міста, існуючих «Біг-Бордів» на більш сучасні. Наприклад – електронні, динамічні (обертаючі) або виготовлені за індивідуальними проектами з більш сучасним естетичним виглядом.

Працівниками «Дільниці з контролю за благоустроєм міста» здійснюється контроль за дотриманням чинного законодавства про зовнішню рекламу. У І півріччі зафіксовано 281 об’єкт зовнішньої реклами, розміщений без надання дозволу або з порушенням умов наданого дозволу.

Працівниками Дільниці були направлені приписи власникам незаконно розміщених об’єктів зовнішньої реклами. Після відповідної роботи розповсюджувачами зовнішньої реклами самостійно демонтовано 29 рекламних засобів. Працівниками підприємства, із залученням спеціальної техніки, демонтовано 207 незаконно розміщених рекламних засобів. Щодо решти 45 рекламних засобів – підприємством проводяться профілактичні відпрацювання з інспекцією захисту прав споживачів.

Інша сфера діяльності підприємства – оформлення дозвільної документації на виконання робіт, пов’язаних із порушенням благоустрою міста, проведенням земельних та ремонтно-будівельних робіт.

У І півріччі 2013 року КП «Дільниця з контролю за благоустроєм міста» оформлено та видано 413 ордерів на виконання робіт, пов’язаних із порушенням благоустрою міста. З них 114 ордерів на проведення планових робіт та 299 ордерів – на проведення аварійних робіт.

Працівниками підприємства щоденно здійснюється обстеження території міста щодо виявлення несанкціонованих земельних та ремонтно-будівельних робіт, складування будівельних матеріалів, піску, цегли тощо та вживаються відповідні заходи до правопорушників.

Щоденні рейди протягом року дозволили не тільки стабілізувати ситуацію, а й призупинити несанкціоновані порушення благоустрою міста.

Трудоємною сферою діяльності є обстеження та контроль за станом зелених насаджень у місті. Так, у І півріччі 2013 року підприємством проведено обстеження стану 6 273 дерев та 13 кущів за 701 адресою, оформлено та видано 288 дозволів на знесення 3 904 аварійних, сухостійних, фаутних дерев та 13 кущів. Ще на 1 598 деревах дозволено проведення санітарної обрізки гілок.

Слід звернути увагу, що поряд з обстеженням зелених насаджень підприємство розвиває й інші сфери діяльності. Так, у квітні поточного року працівниками підприємства отримано дозвіл на виконання робіт підвищеної небезпеки та проведено атестацію робочих місць щодо знесення зелених насаджень.

Користуючись нагодою, А. Стах запросив зацікавлених осіб звертатись саме дільниці з контролю за благоустроєм міста для здійснення робіт зі знесення зелених насаджень. «Ми це будемо робити дешевше, ніж інші комерційні підприємства міста», - зауважив керівник підприємства.

Також на підприємстві працює служба із землевпорядних та землеоціночних робіт, яка виконує наступні роботи з:

інвентаризації земель усіх категорій;

складання проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок у власність або користування (у тому числі на умовах оренди);

відмежування на місцевості в натурі вилучених або викуплених та відведених земельних ділянок;

встановлення на місцевості меж землекористувань та землевідведень;

розробки технічної документації щодо складання державних актів на право власності на землю, право постійного користування землею, договорів оренди та підготовки документів для посвідчення вказаних прав.

А. Стах акцентував увагу, що в квітні поточного року працівниками підприємства отримано свідоцтво на здійснення інженерно-технічних експертиз з розподілу земель та визначення порядку користування земельними ділянками або простіше кажучи – проведення судових експертиз. У минулому році отримано кваліфікаційний сертифікат на здійснення технічного нагляду за будівництвом будівель і споруд.

Служба з контролю за благоустроєм та екологічною безпекою міста на підприємстві працює з травня 2011 року. Предметом діяльності цього структурного підрозділу на даний час є контроль у таких сферах:

благоустрою міста (проведення земляних робіт, складування будівельних матеріалів тощо);

знесення і обрізки зелених насаджень;

вуличної торгівлі, в тому числі встановлення торгових лотків;

та розміщення зовнішньої реклами на території міста.

У своїй роботі служба з контролю співпрацює з районними в місті радами, правоохоронними та іншими органами влади, всіма комунальними, державними та приватними підприємствами, установами, організаціями.

Також А. Стах підкреслив, що питання благоустрою міста перебувають під постійним контролем міського голови. Його доручення, звернення депутатів та посадових осіб міської ради, а також повідомлення мешканців Чернігова стовідсотково розглядаються та виконуються працівниками підприємства у встановлені терміни.

Окрему подяку А. Стах висловив керівництву комунальних підприємств – директору-редактору «Редакції Чернігівської міської газети «Чернігівські відомості» Ірині Мокроусовій та генеральному директору «Телерадіоагенства «Новий Чернігів» Ользі Капустян за висвітлення проблемних питань, пов’язаних із порушенням благоустрою міста, досягнутих результатів роботи служб підприємства, профілактичних відпрацювань тощо. Загалом, із початку року було проведено більше 70 виступів у засобах масової інформації на теми благоустрою міських територій та екологічної безпеки. Керівник підприємства переконаний, що висвітлення проблемних питань у засобах масової інформації виховує екологічну культуру громадян нашого міста.

Він також наголосив, що робота служби з контролю за благоустроєм та екологічною безпекою міста спрямована не на технічне складання протоколів, а в першу чергу – на досягнення результату з реального усунення порушень. «При виявленні порушення ми завжди пропонуємо винним особам добровільно усунути наслідки порушення – виносимо приписи, і тільки якщо особа не виконує вимоги законодавства, то складається протокол і направляється на розгляд адміністративних комісій районних рад, в засіданнях яких представник служби бере безпосередню участь», - прокоментував дії працівників А. Стах.

Всього за поточний рік було складено 311 приписів та 232 протоколи про адміністративні правопорушення. І це при тому, що в службі з контролю на даний час працює лише три особи.

Службою також здійснюється контроль за утриманням об’єктів благоустрою комунальної власності та проводиться робота з укладення договорів про пайову участь в утриманні цих об’єктів.

На підприємстві відкрито телефони гарячої лінії 97-47-45, 91-51-51 та 4-33-60. Зателефонувавши за одним із цих номерів, можна залишити інформацію про порушення.

Служба з контролю за благоустроєм та екологічною безпекою міста, в межах своєї компетенції, відреагує на всі повідомлення, адже вони працюють для того, щоб у місті був порядок.

Завершуючи виступ, А. Стах наголосив, що комунальне підприємство «Дільниця з контролю за благоустроєм міста» відповідально виконує доручені міською радою завдання, шукає ефективні напрями свого розвитку та впроваджує нові заходи з поліпшення благоустрою міста.


 

 

 

 

 

 

 

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини