Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 09:10:07

В облдержадміністрації презентували проект містобудівного розвитку транскордонного регіону Україна-Росія в межах Єврорегіону “Дніпро”

29.10.2013   19:05

Міжнародне співробітництво – є однією з найбільш актуальних питань сьогодення. У розширенні зовнішніх багатогалузевих зв’язків велике значення мають прикордонні території, де перш за все виникають та реалізуються спільні інтереси України та сусідніх держав. Про це зазначив в.о. заступника голови облдержадміністрації Юрій Музика під час наради щодо обговорення містобудівного розвитку області.

Представники державного підприємства “Український державний науково-дослідний інститут проектування міст “Діпромісто” під час заходу презентували проект містобудівного розвитку транскордонного регіону Україна-Росія в межах Єврорегіону “Дніпро”. Розробка проекту, яка розпочалась у минулому році, наближається до завершення. Тому фахівці вирішили ознайомити з матеріалами керівництво області, прикордонних районів, відповідних структурних підрозділів облдержадміністрації, організацій області та з урахуванням їх зауважень і пропозицій внести відповідні корективи до проекту.

Як зазначалося, відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 1 грудня 2010р. № 1088 “Про затвердження Державної програми розвитку транскордонного співробітництва на 2011 – 2015 роки” протягом 2011 – 2015рр. передбачене розроблення спільного українсько-російського проекту містобудівного розвитку, що бере участь у транскордонному співробітництві.

Виконання спільного українсько-російського транскордонного містобудівного проекту в межах Єврорегіону “Дніпро” – є одним з етапів реалізації загальної концепції розвитку транскордонного простору України, визначеної Генеральною схемою планування території України, схемами планування територій областей України та Російської Федерації.

Метою розробки транскордонного проекту є визначення основних проблем прикордонного регіону, вузлів транскордонного співробітництва та формулювання пропозицій щодо розвитку прикордонних територій.

Подальша реалізація спільного українсько-російського транскордонного містобудівного проекту в межах Єврорегіону “Дніпро”, сприятиме ефективному використанню природно-ресурсного і трудового потенціалу; спільному вирішенню екологічних проблем двох держав, зокрема щодо радіаційно-забруднених територій внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС з метою мінімізації її наслідків; удосконаленню транспортної системи українсько-російського прикордоння, територіальної організації виробництва і розселення з урахуванням можливостей формування транскордонних економічних кластерів; забезпеченню підвищення потенціалу малих населених пунктів, які розташовані у межах прикордонної смуги і характеризувалися у розвитку за останній період депресивними ознаками; розробці спільних прикордонних туристично-рекреаційних зон з метою активізації використання об’єктів культурної спадщини та узгодженню планувальної структури та функціонального зонування територій, здійсненого в процесі розробки регіональних містобудівних проектів в Україні.
 

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.