Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 13:09:57

Опозиція розповіла про свій вплив в Чернігівській міській раді

23.10.2013   11:33Агенцiя

Клуб Молодого Політолога продовжує серію зустрічей «Міська рада: групи впливу».

Минулого тижня вже відбулася зустріч з Олександром Шкуратом. А зустріч 22 жовтня була присвячена впливу опозиційних сил в чернігівській міській раді. Своїми думками на цю тему поділилися депутати від ВО «Батьківщина» Олег  Русін, Віталій Федотов і В’ячеслав Лебідь.

22 жовтня в дискусійному клубі  «Експертна думка» відбулася зустріч з депутатами від опозиції. Олег Русін розпочав з розповіді про історію розвитку опозиційних сил в міській раді. За його словами, «Батьківщина», яка мала 19 мандатів наразі нараховує 12 депутатів. «Після виборів 2010 року ми мали унікальний шанс створити опозиційну більшість в міській раді. Але інші, так звані «опозиційні сили», підтримали провладну більшість», - зазначив депутат.

Основним інструментом впливу опозиції депутати вважають активне залучення громадськості. Прикладами такого впливу були названі питання Ялівщини та підвищення вартості проїзду в громадському транспорті.

Однією з тем обговорення також стали рішення останньої сесії міської ради. Опозиційні депутати жорстко розкритикували питання медичної реформи та подали позов до суду з приводу цього рішення міської ради.

Депутати погодились з думкою, що кадрові питання останньої сесії свідчать про зменшення впливу міського голови та посилення бізнес-групи «Вена». Не зважаючи на це, міський голова зберігає у своїх руках важелі впливу на прийняття рішень ради. Опозиційні сили також відзначили вплив владної вертикалі, а також народних депутатів Валерія Дубіля (фракція «Батьківщина») та Владислава Атрошенка (фракція «Рідне місто»).

Велику увагу депутати приділили проблемі з казначейськими виплатами, оскільки це також впливає  на політичну ситуацію в місті. За словами гостей зустрічі центральна влада використовує дефіцит міського бюджету як інструмент впливу на міського голову. Депутати називають ситуацію з бюджетом жахливою. Яскравим прикладом є питання реорганізації медичної галузі в Чернігові. Щоб «залатати дірки» держбюджету міська влада має тотально економити на всьому.

Клуб молодого політолога має намір продовжити серію зустрічей  про групи впливу в міській  раді та запрошує політичні кола до обговорення цього питання.

Клуб молодого політолога

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини