Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 02:51:56

Про підсумки оздоровлення та відпочинку дітей м. Чернігова влітку 2013 року

23.10.2013   08:13

На виконання Закону України “Про оздоровлення та відпочинок дітей”, обласної програми оздоровлення та відпочинку дітей області на 2011-2015 роки “Веселкове літо” виконавчими органами Чернігівської міської ради здійснювалась відповідна діяльність щодо сприяння оздоровлення дітей та учнівської молоді міста влітку 2013 року.

21 жовтня виконавчий комітет міської ради заслухав інформацію відділу у справах сім’ї та молоді про підсумки оздоровлення та відпочинку дітей м. Чернігова влітку 2013 року.

Відповідно до соціальних ініціатив Президента України щодо належної організації літнього відпочинку дітей у дитячих закладах оздоровлення та відпочинку, насамперед дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, у м. Чернігові заходами оздоровлення та відпочинку охоплено 15573 дітей, які складають понад 68% від загальної кількості дітей. У місті Чернігові загалом проживає 22 785 дітей шкільного віку. З них понад 3 тисячі дітей – діти-сироти або позбавлені батьківського піклування, діти-інваліди, дітей, потерпілих від наслідків Чорнобильської катастрофи, діти з багатодітних та малозабезпечених сімей, охоплені заходами літнього оздоровлення та відпочинку.

Влітку поточного року місцеву оздоровчу базу складали Чернігівський обласний дитячий протитуберкульозний санаторій “Зелений гай”, реабілітаційний центр “Відродження” відділення дитячого оздоровлення санаторного типу “Дружба” Чернігівської міської лікарні № 1 Чернігівської міської ради та 34 пришкільні табори. Усього на місцевій оздоровчій базі отримали послуги відпочинку та оздоровлення 2856 дітей. Фондом соціального страхування з тимчасової втрати працездатності також було оздоровлено 1370 дітей та витрачено 1676,6 грн.

З міського бюджету на проведення оздоровчої кампанії станом на 1 жовтня використано 2005,1 тис. грн., з них: 475,2 тис. грн. – на організацію оздоровлення дітей міста в закладі охорони здоров’я “Реабілітаційний центр “Відродження”; 845 тис. грн. – на організацію оздоровлення дітей у відділенні дитячого оздоровлення санаторного типу “Дружба” Чернігівської міської лікарні № 1 Чернігівської міської ради та 684,9 тис. грн. – на відпочинок школярів у пришкільних таборах.

Відділом у справах сімї та молоді Чернігівської міської ради діти направлялися на оздоровлення та відпочинок до Міжнародного дитячого центру “Артек”, Українського дитячого центру “Молода гвардія” дитячого санаторію “Сперанца” (смт. Сергіївка Одеської області), дитячого санаторію “Космос” (м. Миколаїв) та санаторію “Дивосвіт” (смт. Седнєв). Так, відділ направив на оздоровлення 280 дітей соціально вразливих категорій.

Значний внесок в оздоровлення чернігівських дітей роблять профспілки, громадські організації, благодійні фонди та релігійні громади, які організовують традиційний відпочинок для дітей на курортах України і за її межами.

Заслухавши та обговоривши довідку відділу у справах сім’ї та молоді, виконавчий комітет міської ради доручив відділу забезпечити ефективну й своєчасну підготовку і здійснення заходів щодо літнього оздоровлення та відпочинку дітей у 2014 році, насамперед дітей, які потребують особливих умов для оздоровлення у дитячих закладах оздоровлення та відпочинку.

Міський голова Олександр Соколов звернув увагу відповідних структурних підрозділів міської ради щодо удосконалення координації роботи з питань оздоровлення та відпочинку дітей відповідно до завдань Президента України Віктора Януковича. Крім того, міський голова зауважив, що під час оздоровчої кампанії 2014 року не допустити зменшення порівняно з літнім періодом 2013 року кількості дітей, охоплених оздоровленням і відпочинком, насамперед дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей, потерпілих від наслідків Чорнобильської катастрофи, дітей із багатодітних і малозабезпечених сімей.
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини