Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 06:45:28

Володимир Хоменко: "Одним із головних наших завдань має стати подальший розвиток конкурентних відносин в економічній галузі"

17.10.2013   16:09

На цьому очільник області наголосив під час наради щодо взаємодії органів виконавчої влади, правоохоронних органів, Антимонопольного комітету України, громадських організацій з питань захисту економічної конкуренції.

У нараді взяли участь Голова Антимонопольного комітету України Василь Цушко, голова обласної ради Анатолій Мельник, голова обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України Анатолій Свириденко, керівники районів, міські голови міст обласного значення, керівники правоохоронних та судових органів області, начальники структурних підрозділів облдержадміністрації, територіальних органів Центральних органів виконавчої влади, установ, організацій та підприємств області.

Під час нарад Василь Цушко відзначив, що конкурентна політика є однією з складових економічної політики держави. Голова Комітету також наголосив на необхідності проведення відповідних заходів щодо роз’яснення норм конкурентного законодавства у районах та містах області, що сприятиме розвитку конкурентної свідомості громадян.

Василь Цушко окреслив основні завдання та стратегічні напрями діяльності органів Комітету, визначені Програмою економічних реформ Президента України "Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава" та Національним планом дій на 2013 рік. За його словами, Антимонопольний комітет України здійснює ряд комплексних заходів, спрямованих на запобігання, виявлення та припинення порушень законодавства про захист економічної конкуренції на ринках реалізації лікарських засобів; підключення об'єктів будівництва, в тому числі об'єктів житлового будівництва, до інженерних мереж електро-, газо-, тепло-, водопостачання та водовідведення і надання комунальних послуг; збору, вивезення, перероблення та захоронення побутових відходів; супутніх послуг при наданні адміністративних послуг; ритуальних послуг.

Голова облдержадміністрації Володимир Хоменко підкреслив: обласна влада, реалізуючи в області визначений Президентом України Віктором Януковичем шлях модернізації країни, активно впроваджує нові підходи в регіональному розвитку.

«Сьогодні, враховуючи, що Україна стоїть на порозі підписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом, включаючи всеохоплюючі зони вільної торгівлі, питання створення та захисту конкурентного середовища виходить на новий етап, потребує інтенсивних та ефективних дій органів влади усіх рівнів.

Тому одним із головних наших завдань має стати подальший розвиток конкурентних відносин в економічній галузі кожного міста і району області», - підкреслив голова облдержадміністрації.

Неприпустимими керівник області назвав антиконкурентні дії органів виконавчої влади та місцевого самоврядування на ринках лікарських засобів, послуг сфери житлово-комунального господарства, агропромислового комплексу та інших.

За його словами, головними напрямами роботи мають стати:
- подальший розвиток території на основі активного розвитку конкурентного середовища;
- безумовне виконання загальнодержавної програми розвитку конкуренції в Україні як складової Національного плану дій щодо впровадження Програми економічних реформ «Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава»;
- сприяння розвитку малого та середнього бізнесу саме в тих галузях економіки, де ступінь концентрації на ринку є найвищою.

«Забезпечення умов функціонування ринкових механізмів, зняття штучних бар’єрів вступу на товарні ринки має сприяти поліпшенню інвестиційного клімату, підвищенню темпів соціально-економічного розвитку області.

Адже кінцева мета нашої діяльності – суттєво покращити якість життя кожної української родини через посилення національної конкурентоспроможності та зростання авторитету України у світі», - наголосив Володимир Хоменко.

Голова Антимонопольного комітету України Василь Цушко, голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко, голова обласної ради Анатолій Мельник вручили нагороди кращим працівникам обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини