Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 23:58:45

Ірина Фаріон презентувала книгу “Мовна норма: знищення, пошук, віднова” у Чернігові

08.10.2013   12:00Агенцiя

7 жовтня в Чернігові народний депутат від Всеукраїнського об’єднання “Свобода”, відомий мовознавець Ірина Фаріон презентувала свою книгу “Мовна норма: знищення, пошук, віднова”.

Мовознавця містянам представив народний депутат України, уповноважений представник парламентської фракції Всеукраїнського об’єднання “Свобода” на Чернігівщині Руслан Марцінків.

Слід зауважити, що зустріч зі свободівцями спершу планували провести в Чернігівському державному педагогічному університеті ім. Тараса Шевченка. Але, незважаючи на те, що народні депутати надіслали звернення з проханням про організацію зустрічі, офіційної відповіді народні обранці так і не отримали. Відповідно, презентація відбулася в приміщенні “Навчально-методичного центру профспілок”.

“Мені як голові парламентського підкомітету з питань вищої освіти зрештою дуже цікаво почути офіційну відповідь від керівництва університету. Але з цього я роблю свій висновок, що в усі часи найпанічніше, найбільше боялися слова правди”, – зазначила Ірина Фаріон.

Свободівка також поділилася з присутніми враженнями від знайомства з містом: “Щиро вдячна вам за пам’ятник Мазепі, біля якого я сьогодні могла постояти, за ваші древні церкви, які ви зберегли, які влили сьогодні в мене особливу силу. Тепер розумію, чому тут так творилося Коцюбинському, чому саме Глібов походить із цього краю, чому Куліш, який обійняв собою всю країну, народився саме на Чернігівщині. Дуже приємно, що ваш земляк свого часу сказав, що “маленька Галичина врятує велику Україну!”

Презентуючи ж книгу “Мовна норма: знищення, пошук, віднова”, мовознавець розповіла, що до написання цієї праці її спонукала безграмотність депутатів. Ще ж більше, за словами націоналістки, її шокувало побачене і почуте у вищому законодавчому органі державної влади – Верховній Раді. Усі присутні могли придбати книги авторки, а після презентації – отримати автограф на згадку.

Наостанок Ірина Фаріон висловила слова подяки мешканцям краю: “Я Вам сьогодні дякую за вісім відсотків підтримки, яку ви нам подарували на парламентських виборах. Якщо би не було тих восьми відсотків, які ви нам дали, то не було би нас 37 депутатів – було би менше. А для нас важлива кожна людина в парламенті тому, що ми там дуже самотні і не рентуємо з того приводу, а просто робимо те що можуть зробити 37 депутатів серед 440-а інших. Тож усвідомлюємо, наскільки ми приречені один до одного, які ми разом багаті і які ми одночасно неймовірно різні. Напевно такі різні, як кольори осені на деревах”.

Після офіційної частини зустрічі Ірина Фаріон відповідала на запитання слухачів та спілкувалася зі всіма охочими.


Прес-служба Чернігівської обласної організації ВО “Свобода”
 

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини