Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 04:25:34

Володимир Хоменко: “Метою реформування освітньої галузі області є надання якісних освітніх послуг”

02.10.2013   16:19

Про це голова облдержадміністрації заявив під час урочистої зустрічі керівництва області з працівниками освіти з нагоди професійного свята та вручення обласних премій імені Софії Русової та Георгія Вороного.

“Робота у цій сфері направлена на виконання Нових соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича “Діти – майбутнє України”, запровадження нових державних стандартів дошкільної, початкової та базової загальної середньої освіти, Національної стратегії розвитку освіти в Україні на період до 2021 року.

Для забезпечення максимальної ефективності навчального процесу органи державної влади та місцевого самоврядування сприяють впровадженню інформаційних технологій, забезпечують розвиток освітньої інфраструктури, піклуються про здоров’я учнів. Адже діти – наші інвестиції в майбутнє”, – наголосив керівник області.

За словами голови облдержадміністрації, в області успішно проведена оздоровча кампанія, під час якої оздоровились та відпочили понад 70% школярів. Організовано розпочався новий навчальний рік. Усі опорні школи області забезпечені електронними підручниками.

У поточному році відкрито 9 дошкільних навчальних закладів та створено 998 додаткових місць. А до кінця року планується відкрити ще 11 дитячих садків та створити понад 1300 додаткових місць.

Успішно реалізуються вісім регіональних освітянських програм.

Розпочалось впровадження Національного проекту “Відкритий світ”, а саме – створення інформаційно-комунікаційної мережі національного рівня на базі технологій радіозв’язку четвертого покоління.

Два заклади області за цим проектом уже отримали найсучасніше обладнання. Для подальшої співпраці з проектом “Відкритий світ” у кожному районі визначено опорні школи, в яких створені умови для подальшої реалізації проекту. Покращено забезпечення учнів персональними комп’ютерами.

Як відзначив Володимир Хоменко, до кінця року планується завершити роботу з підключення всіх загальноосвітніх шкіл області до Всесвітньої мережі Інтернет. Рівному доступу до якісної освіти сприяє належна організація підвозу учнів сільської місцевості до місць навчання. Сьогодні підвозом охоплено 99,9% потребуючих.

В області не тільки збережено, а й розширено мережу позашкільних навчальних закладів.

Підтвердженням високої фахової майстерності педагогів і наставників є успіхи учнів. За результатами зовнішнього незалежного оцінювання наша область увійшла в десятку кращих в Україні, що дало можливість здібним учням навчатися за державним замовленням у престижних вищих навчальних закладах.

У всеукраїнських та міжнародних інтелектуальних змаганнях школярі області вибороли 47 дипломів. П’ятеро дипломантів удостоєні стипендії Президента України. Щорічно стипендію голови обласної державної адміністрації отримують 30 школярів, стипендії голів райдержадміністрацій або міських голів – 117 переможців Всеукраїнських учнівських олімпіад, конкурсів та спортивних змагань.

Вагомими є здобутки студентської молоді. Дванадцять юнаків і дівчат стали призерами з різних навчальних дисциплін Всеукраїнської студентської олімпіади 2012-2013 навчального року. Успішно виступили чернігівські студенти на цьогорічній Всесвітній літній універсіаді, виборовши 2 золоті та 2 срібні медалі.

Особливої урочистості святкуванню Дня працівників освіти надає вручення щорічних обласних премій.

Сьомий рік поспіль за високі досягнення у справі навчання і виховання підростаючого покоління вручається обласна Премія імені Софії Русової 20 кращим представникам загальноосвітніх, дошкільних, позашкільних та професійно-технічних навчальних закладів. На сьогоднішній день лауреатами цієї Премії є 90 педагогічних працівників області.

Сьогодні втретє отримали Премію видатного математика, нашого земляка Георгія Вороного, п’ять кращих педагогічних та науково-педагогічних працівників вищих навчальних закладів.

Премії для педагогічних працівників встановлені також рішеннями Борзнянської, Куликівської, Чернігівської районних рад та Чернігівської міської ради.

“Упевнений, що завдяки вашій мудрості, високому професіоналізму, відданості обраній справі, реформаційні процеси, що відбуваються за останні роки в системі освіти Чернігівщини, будуть успішно реалізовані”, – зауважив Володимир Хоменко.
 

Останні новини Чернігівщини

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

Увага! Тимчасові зміни у русі громадського транспорту! 12:27

Тролейбусні маршрути № 10 та №11 тимчасово (до усунення наслідків ракетного удару) не працюватимуть.

Вранці 17 квітня росіяни завдали 3 ракетних ударів по Чернігову. 12:18

"Наразі триває пошуково-рятувальна операція. Зараз вже можу казати про 9 загиблих, вбитих російськими терористами. Більше 20 поранених", - сказав в інтерв'ю телеканалу 1+1 начальник Чернігівської ОВА Вʼячеслав Чаус.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 08:45

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 4 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій загинула 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини