Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 12:00:01

Відбулося пленарне засідання 51 сесії Прилуцької міської ради

28.09.2013   10:53Агенцiя

27 вересня відбулося пленарне засідання 51 сесії міської ради, під час якого було розглянуто 17 питань.

Слухалося питання про стан законності, боротьби зі злочинністю,
охорони громадського порядку та результати діяльності міськвідділу
міліції на території міста Прилуки

Одним із перших депутати розглянули перенесене з попереднього пленарного засідання сесії питання, яке стосується стану законності, боротьби зі злочинністю, охорони громадського порядку та результати діяльності міськвідділу міліції на території міста та стану взаємодії міської ради з міським відділом міліції щодо забезпечення дотримання Конституції України, законів України, забезпечення правопорядку, захисту прав і свобод громадян у місті Прилуки.
Інформували по даному питанню начальник міськвідділу міліції Руслан Курамшин та заступник міжрайонного прокурора Валерій Савченко, у виступах яких звучали лише сухі статистичні дані.
Зі співдоповідями виступили голова профільної депутатської комісії Олексій Гавриш та депутат міської ради, голова комітету самоорганізації населення №6 Надія Дановська.
Зокрема, Олексій Гавриш зупинився на проблемі руху вантажного транспорту, особливо по ґрунтових дорогах мікрорайону Рокитне;  на питаннях розпиття спиртних напоїв та порушення громадського порядку біля будинків №№ 3 та 5 по вул.Вокзальній, особливо в нічний час, та біля магазину “Джем”, що по вул.Костянтинівській; на проблемі торгівлі в неустановлених місцях, зокрема по вул.Незалежності. Окрім того, Олексій Гавриш порушив питання щодо забезпечення охорони громадського порядку у сквері Вічної Слави та в парку Олега Кошового, де вандали зірвали лавочки, а у сквері Вічної Слави побили скло на ліхтарях та понівечили граніт. Наразі проходить реконструкція скверу за кошти депутата Чернігівської обласної ради, Почесного громадянина міста Анатолія Мирошниченка.
Надія Дановська зупинилася на питанні співпраці голів комітетів самоорганізації населення з дільничними інспекторами міліції, зауваживши керівництву міськвідділу міліції на необхідності шукати нові підходи до оцінки роботи дільничних, адже завдяки їх роботі поліпшується стан громадського порядку в тому чи іншому мікрорайоні міста. І саме дільничні інспектори несуть на собі нелегкий тягар відповідальності за стан оперативної обстановки як у кожному мікрорайоні зокрема, так і в місті загалом.
Як зазначила Надія Дановська, на сьогодні гостро стоїть питання нестачі дільничних інспекторів. Без дільничних залишилися такі мікрорайони як Рокитне та Заудаївський, а у військовому містечку – лише один інспектор. Прикро, що це проблемне питання не підняв у своєму виступі очільник міськвідділу міліції Руслан Курамшин.

Сесія ухвалила рішення про нагородження Почесною відзнакою
Прилуцької міської ради “Знак міської ради “Честь і Слава”


Депутатський корпус ухвалив рішення про нагородження Почесною відзнакою Прилуцької міської ради “Знак міської ради “Честь і Слава” за вагомий внесок в організацію та надання медичної допомоги населенню міста завідувача, лікаря акушера-гінеколога пологового відділення центральної міської лікарні Барона Василя Васильовича та лікаря-офтальмолога з виконанням обов’язків завідувача офтальмологічного відділення центральної міської лікарні Калініченка Олексія Петровича.
Ухвалено ряд рішень щодо діяльності Центру надання
адміністративних послуг у м.Прилуки
На сесії ухвалено ряд рішень щодо діяльності Центру надання адміністративних послуг. Зокрема, затверджено в новій редакції Положення про Центр надання адміністративних послуг міста Прилуки та Регламент Центру.
Відповідним рішенням затверджено графік роботи Центру, який працюватиме в понеділок, середу, п’ятницю та суботу з 8.00 до 17.00; у вівторок та четвер – з 8.00 до 20.00; вихідний день – неділя.
Цим же рішенням установлено години прийому суб’єктів звернень у Центрі надання адміністративних послуг: у понеділок, середу, п’ятницю та суботу з 8.00 до 12.00 та з 13.00 до 17.00; у вівторок та четвер – з 8.00 до 12.00 та з 13.00 до 20.00.

Міська рада утворила в новому складі постійно діючу узгоджувальну комісію з надання документів дозвільного характеру за принципом організаційної єдності та вирішення спірних питань, що виникають у процесі взаємодії місцевих дозвільних органів. Комісію очолює заступник міського голови Володимир Назім.

Затверджено Комплексну міську програму підтримки сім’ї, забезпечення гендерної рівності та протидії торгівлі людьми на період до 2016 року
З метою здійснення на місцевому рівні комплексних заходів щодо створення правових і соціальних умов для належного розвитку сім’ї, у тому числі вдосконалення роботи щодо попередження домашнього насильства, упровадження гендерних підходів у всі сфери життєдіяльності суспільства та вжиття заходів з протидії торгівлі людьми міська рада затвердила Комплексну міську програму підтримки сім’ї, забезпечення гендерної рівності та протидії торгівлі людьми на період до 2016 року.

Міська рада затвердила Програму “Місцеві стимули для медичних
працівників м. Прилуки на 2013-2015 роки”


Питання соціального захисту медичних працівників та підняття престижу їх праці є одним із першочергових заходів як Уряду, так і місцевої влади в контексті виконання завдань Президента України щодо реформування медичної та соціальної сфери.
У зв’язку зі складною кадровою ситуацією, яка склалася в комунальних лікувальних установах міста, у тому числі внаслідок недостатності матеріальних стимулів та житла, погіршуються умови для надання якісної та доступної медичної допомоги жителям міста.
Потребує покращення матеріально-технічне забезпечення та кваліфікаційний рівень працівників медичної галузі у відповідності до сучасних вимог щодо надання медичних послуг. Нагальною потребою є омолодження кадрового потенціалу. Проте, недостатньо високий рівень заробітної плати та соціальний захист медичних працівників стають перешкодою в залученні молодих фахівців до роботи в галузі. Ураховуючи вищевикладене, міська рада затвердила міську Програму “Місцеві стимули для медичних працівників м. Прилуки на 2013-2015 роки”, яка сприятиме забезпеченню медичних закладів міста лікарями, поліпшенню стану здоров’я населення шляхом забезпечення доступу до кваліфікованої медичної допомоги як на первинному, так і на вторинному рівнях, орієнтованих на інтегрований підхід до вирішення медико-санітарних потреб окремих громадян, родин та громади в цілому.
Фінансування Програми здійснюватиметься за рахунок коштів місцевого бюджету відповідно до загального обсягу асигнувань, передбачених галузі охорони здоров’я на відповідний бюджетний період у межах фінансових можливостей бюджету, а також за рахунок інших джерел, не заборонених чинним законодавством України.

Буде новий конкурс на визначення логотипу та слогану міста Прилуки


Депутатський корпус ухвалив рішення про проведення нового публічного творчого конкурсу на визначення логотипу та слогану міста Прилуки “Бренд рідного міста” до 01 січня 2014 року.
Депутати затвердили Статут комунального підприємства комбінату шкільного харчування “Шкільний”.
Сесія розглянула ряд інших питань, у тому числі бюджетні та земельні, та ухвалила по них відповідні рішення.


Відділ інформаційно-аналітичного  забезпечення міської ради

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

18 квітня у Чернігові День жалоби

18 квітня у Чернігові День жалоби 09:54

Для вшанування пам'яті загиблих внаслідок ракетного обстрілу російськими військами нашого міста 17 квітня 2024 року у Чернігові 18 квітня оголошено Днем жалоби. Відповідне розпорядження підписав в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако.

18 квітня: цей день в Україні і світі

18 квітня: цей день в Україні і світі 08:52

ДЕНЬ 785 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 785 RUSSIAN AGRESSION

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини