Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 17 квітня, 01:15:34

Заява правління Чернігівського обласного об’єднання ВУТ “Просвіта” імені Т.Шевченка про ситуацію щодо газети “Сіверщина”. ДОКУМЕНТ

28.09.2013   10:48Агенцiя

Правління обласного товариства “Просвіта” імені Т.Шевченка спільно з редакційною радою двічі на своїх засіданнях за участі учасників ТОВ РВЦ “Сіверщина” (видавця газети) розглядало питання щодо ситуації в газеті “Сіверщина”.

Правління нагадує, що газета “Сіверщина”, створена 20 років тому Василем Чепурним і Петром Антоненком під егідою “Просвіти” і Руху, весь цей час була дієвим органом українських патріотичних сил, незважаючи на биття вікон, суди, погрози, наклепи та інші форми брутального тиску антиукраїнських сил. Незмінно засновником газети залишалося обласне товариство “Просвіта”.

Два з половиною роки тому змінився склад видавців – до нього ввійшли Сергій Маслєнніков та родичі Володимира Лобоска і Сергія Аверченка, представник Віктора Лазаря. Відбувся розподіл обов’язків – головний редактор Василь Чепурний відповідає за зміст газети, дотримання лінії засновника, а директор, призначуваний ТОВ, відповідає за фінансово-організаційні питання, менеджмент, передплату тощо.

За 2,5 роки новим видавцям так і не вдалося налагодити ефективного менеджменту газети, про що свідчить зміна 4 директорів та чергова фінансова криза. Замість вирішення питань менеджменту, нові видавці в особі Віктора Лазара та Сергія Аверченка на засіданнях правління і редакційної ради 29 серпня та 9 вересня поставили вимогу звільнення головного редактора Василя Чепурного.

Правління та редакційна рада не погодилися з такими вимогами. Натомість видавець оголосив про призначення нового редактора і переміщення В. Чепурного на роботу в одну годину на тиждень, що є знущанням по суті і беззаконням по змісту. Зміна редактора є зміною редакційної політики газети.

Правління обласного об’єднання ВУТ “Просвіта” імені Т.Шевченка змушене констатувати:

1) Видавець газети “Сіверщина” – ТОВ “РВЦ “Сіверщина” виявився неспроможним ефективно видавати газету з дотриманням лінії засновника,

2) Відбувається спроба рейдерського захоплення просвітянської газети “Сіверщина”,

3) “Просвіта” залишає за собою право зміни видавця у випадку продовження вищеописаної лінії.

Голосували одноголосно.

Члени правління: Василь Чепурний (голова), Олександр Шевченко (заступник голови), Валерій Сарана, Надія Галковська, Валерій Рябченко, Володимир Ступак, Іван Осадців, Юрій Соболь, Сергій Павленко, Андрій Глухенький. Заступник голови Микола Шкурко, відсутній на засіданні, підтвердив свою згоду під цим листом по телефону.
 

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини