Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 17 квітня, 00:38:47

Використання прапора Європи в Україні: перспективи Чернігова

26.09.2013   16:14

Саме це питання обговорювалось сьогодні в дискусійному клубі «Експертна думка». Круглий стіл організували представники Української школи політичних студій, Поліський фонд міжнародних та регіональних досліджень, відділ зв’язків з громадськістю Чернігівської міської ради та дискусійний клуб «Експертна думка».

Засідання відбулось за участю Надзвичайного і Повноважного Посла Королівства Нідерланди в Україні Кейса Кломпенхауера, депутатів Чернігівської міської ради, представників громадських організацій, політичних партій та засобів масової інформації.

Головна мета цього заходу – поінформувати громадський актив міста Чернігова про ініціативу з підняття прапору Європи поряд із Державним прапором під час офіційних заходів та державних свят.

Ще у травні 2013 року таку пропозицію висловив депутат Сумської міської ради із фракції «Рідне місто». Її було підтримано та прийнято відповідне рішення. На даний час ініціатива поширилась 12 містами України. На рівні органів місцевого самоврядування прийнято відповідні рішення. Особливою активністю в поширенні цього символічного проекту вирізняються випускники Української школи політичних студій Ради Європи.

Учасники заходу зійшлись на думці, що прийняття Чернігівською міською радою відповідного рішення – це велика можливість приблизитись до європейського, кращого способу життя. «Це символічний крок перед підписанням Угоди про асоціацію з Європейським союзом» - наголосив Посол Кейс Кломпенхауер.

 
Довідково: Європейський прапор – це єдина емблема Європейської Комісії, виконавчого органу ЄС. На ньому зображено коло з 12 золотих зірок на блакитному тлі, що являє собою ідеал об’єднання народів Європи та символізує довершеність, повноту та єдність. Прапор залишається незмінним протягом багатьох років, незважаючи на розширення ЄС.

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини