Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 08:52:52

Об’єкти житлово-комунального господарства та бюджетної сфери області готові до роботи у зимовий період

18.09.2013   07:19

Про це повідомив заступник голови облдержадміністрації Віктор Геращенко 17 вересня під час брифінгу для регіональних засобів масової інформації.

“Питанню підвищення рівня життя людей, зокрема, підготовці до опалювального періоду, особливу увагу приділяє Президент України Віктор Янукович. Глава держави наголошує, що завдання влади зробити все, щоб люди краще жили і держава ставала сильнішою”, – підкреслив він.

За його словами, на забезпечення належного рівня життя людей спрямований і комплексний план підготовки об’єктів житлово-комунального господарства та соціальної сфери області, який майже виконано.

Так, рівень підготовки водопровідно-каналізаційного господарства становить, в середньому 95%. Зокрема, проведено заміну 8,7 км водопровідних мереж та 1,6 км каналізаційних мереж. Підготовлено 22 водопровідних насосних станцій, 91 каналізаційна насосна станція та 841 артезіанська свердловина.

Комплексно підготовлено до зими 5158 житлових будинків, що становить 95% від їх загальної кількості.

Віктор Геращенко також зазначив, що у всіх 612 загальноосвітніх школах та 412 дитячих садочках стовідсотково підписані паспорти готовності.

На сьогодні вже підготовлено 149 одиниць спеціалізованої техніки, заготовлено 34,6 тис. тонн посипочного матеріалу та реагентів.

Коментуючи окрему інформацію, розміщену нещодавно у ЗМІ щодо забезпечення опалення об’єктів бюджетної сфери області, зокрема, загальноосвітніх шкіл, Віктор Геращенко запевнив, що проблем в районах не має. Адже рівень запасів твердого палива (вугілля, торф, дрова) наразі становить 64% від потреби і до 5 жовтня решту палива буде завезено.

Окрім цього заступник голови облдержадміністрації відповів на запитання журналістів, які стосувалися вкладення інвестицій в модернізацію котелень, проведення ремонту автомобільних доріг, забезпечення бюджетної сфери альтернативними видами палива тощо.

Останні новини Чернігівщини

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців 08:37

У рамках державної програми «єВідновлення» компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців.

16 квітня: цей день в Україні і світі

16 квітня: цей день в Україні і світі 08:32

ДЕНЬ 783 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 783 RUSSIAN AGRESSION

Прокуратура на захисті інтересів держави у сфері охорони і збереження територій та об’єктів природно-заповідного фонду в умовах воєнного стану 17:11

Козелецькою окружною прокуратурою встановлено порушення інтересів держави під час використання земель природно-заповідного та лісового фондів, а саме земель регіонального ландшафтного парку «Міжрічинський», який є одним із найбільших природних парків України за площею – майже 79 тис. га та розташований на півночі країни між річками Дніпром та Десною на території Чернігівської області.

Ритм сучасності — проєкт “Jazz-Куліса” 17:07

13 квітня 2024 року бенд “BissQuit” знову зустрівся з шанувальниками джазу в межах проєкту “Jazz-Куліса”. В єдиному творчому просторі — на сцені Чернігівського обласного філармонійного центру — музиканти і глядачі разом поринули в атмосферу музики, що вивільняє зазвичай втаємничені емоції в кожного причетного до неї.

Презентація монографій, присвячених історії Батурина і Глухова 16:47

11 квітня у читальному залі Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових у межах чергового засідання клубу «Краєзнавець» відбулася презентація монографій, присвячених історії двох столиць часів Гетьманщини – Батурина і Глухова.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини