Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 14:48:37

На часі впровадження реформаційних перетворень в галузі охорони здоров’я та системі забезпечення лікарськими засобами

17.09.2013   09:22

На цьому наголосив голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко під час урочистого зібрання до Дня фармацевтичного працівника.

Вітаючи присутніх, керівник області наголосив: пов’язавши свою долю з фармацією, вони не просто обрали професію, а стали на шлях служіння гуманістичним ідеалам, збереження здоров'я людини.

Відомості про історію аптечної справи на Чернігівщині відносяться до 1740 року, коли була відкрита приватна аптека у м. Ніжин аптекарем Йоганном Штормом.

Наприкінці ХІХ століття (1884 р.) на Чернігівщині вже налічувалось 215 земських аптек. Сьогодні на території області здійснюють роздрібну торгівлю лікарськими засобами 416 аптечних закладів. У більшості аптек області налагоджено функціонування централізованої системи, що дозволяє забезпечити доступність населення до якісних ліків за індивідуальним виготовленням в усіх регіонах області.

«Фармація як одна з важливих складових системи охорони здоров’я не може лишатися осторонь процесів реформування та удосконалення всієї галузі.

Як зазначив Президент України Віктор Федорович Янукович у щорічному посланні до Верховної Ради України, пріоритетність розвитку вітчизняної сфери охорони здоров’я не лише безпосередньо впливатиме на поліпшення умов та якості життя широких верств населення, а і водночас сприятиме зменшенню витрат громадян на отримання послуг з охорони здоров’я.

На часі впровадження реформаційних перетворень в галузі охорони здоров'я та системі забезпечення лікарськими засобами з метою покращення їх якості та доступності, а також поетапного переходу фармацевтичного сектору до міжнародних стандартів на всіх етапах обігу лікарських засобів», - підкреслив Володимир Хоменко.

У рамках втілення нових соціальних ініціатив Глави держави, зокрема застосування європейського підходу до встановлення цін на лікарські засоби, у Чернігівській області реалізується пілотний проект щодо запровадження державного регулювання цін на лікарські засоби для лікування осіб з гіпертонічною хворобою.

На сьогоднішній день близько 200 аптечних закладів беруть участь у пілотному проекті. Голова облдержадміністрації зауважив, що необхідно і надалі продовжити залучення нових суб’єктів до цього проекту.

Подальша співпраця медичних і фармацевтичних працівників щодо реалізації цього пілотного проекту сприятиме зниженню захворюваності і смертності від гіпертонічної хвороби.

«Упевнені, що високопрофесійна робота фармацевтів Чернігівщини та співпраця з органами охорони здоров’я стане запорукою збереження та охорони найбільших цінностей – життя та здоров’я людини.

Хай і надалі ваша фаховість та відданість улюбленій справі сприятимуть інтенсивному розвитку вітчизняної фармацевтичної галузі», - зазначив Володимир Хоменко та вручив кращим фахівцям галузі відзнаки облдержадміністрації.

Звертаючись до представників галузі, Анатолій Мельник, зокрема, зазначив, що їхня праця має безпосереднє відношення до охорони здоров’я людей. Адже саме фармацевти, пліч-о-пліч із медиками надійно стоять на його варті. Їхня робота завжди поєднана з високим професіоналізмом і постійною готовністю прийти на допомогу людям.

Керівник відзначив, що близько третини фармацевтичного ринку в області займає аптечна мережа комунального підприємства обласної ради «Ліки України». Лише у першій половині поточного року воно надало послуг і ліків населенню майже на 123 млн. грн., вагомо поповнивши обласний та місцевий бюджети.

Голова обласної ради щиросердно привітав присутніх у залі, а в їх особі - всіх фармацевтів Чернігівщини, з професійним святом. Побажав добра, щастя, благополуччя, родинного затишку і злагоди та здійснення всіх життєвих і професійних задумів!

Анатолій Мельник вручив кращим працівникам галузі почесні грамоти та відзнаки обласної ради завідуючій приватної аптеки № 1 Людмилі Батьківській, завідуючій аптечним пунктом № 3 аптеки № 208 комунального підприємства «Ліки України» Чернігівської обласної ради Олені Заяць, завідуючій міжлікарняної аптеки № 206 комунального підприємства  «Ліки України» Наталії Ковпак та провізору аптеки №191 комунального підприємства «Ліки України» Людмилі Серб.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини