Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 22:02:26

У Чернігові розпочався міжнародний семінар щодо проблем людей з інвалідністю

16.09.2013   14:57

У Чернігові розпочався міжнародний семінар, присвячений реабілітації людей з інвалідністю, які потребують високого рівня підтримки. Його учасниками стали представники Міністерства соціальної політики України, Генерального директорату демократії Ради Європи, Федерального міністерства праці, соціального забезпечення та захисту прав споживачів Республіки Австрія, а також керівники реабілітаційних центрів, управлінь соціального захисту різних областей України, громадських організацій, експерти з Великобританії і Франції.

У відкритті семінару взяли участь заступник Міністра соціальної політики України Людмила Дроздова, голова Чернігівської облдержадміністрації Володимир Хоменко, голова обласної ради Анатолій Мельник і секретар Чернігівської міської ради Олег Шеремет.

Л.Дроздова зазначила, що вже стало традицією проводити міжнародні семінари у різних регіонах країни. "Змінюється час, але люди особливої категорії потребують особливої підтримки, і це пріоритетна задача не тільки для уряду України, а й країн Європи", - сказала вона.

В.Хоменко підкреслив, що на Чернігівщині проживають понад 80 тис. людей з інвалідністю, у тому числі 4 тис. дітей. У регіоні працюють 4 реабілітаційні центри. Він також наголосив, що важливим для влади є поліпшення якості життя людей із інвалідністю. За його словами, проголошені Президентом України соціальні ініціативи знаходять своє втілення у життя.

А.Мельник повідомив, що в регіоні прийнято 12 цільових програм, що так чи інакше стосуються соціального захисту людей з особливими потребами.

"Проблеми інвалідів не відрізняються локально, але досвід їх вирішення у різних країнах часто є унікальним", - зауважив керівник обласної ради. Він висловив сподівання, що напрацьовані під час семінару рекомендації матимуть практичну реалізацію.

О.Шеремет назвав надзвичайно важливою для міста й області діяльність Чернігівського центру медико-соціальної реабілітації дітей-інвалідів "Відродження". Крім того, на його думку, для вирішення проблемних питань інвалідів потрібно об'єднати зусилля представників влади, бізнесу і громадськості. Зі свого боку, міська влада фінансово підтримує громадські організації інвалідів. Так із початку цього року профінансовано проекти 14 громадських організацій, у тому числі тих, що опікуються людьми з особливими потребами, на суму понад 300 тис. грн. Всього у бюджеті на 2013 рік передбачено 600 тис. грн.

Міжнародний семінар триватиме в Чернігові до 18 вересня. За цей час для його учасників пройдуть лекції та обговорення. Також вони ознайомляться з роботою Чернігівського центру медико-соціальної реабілітації дітей-інвалідів "Відродження", Чернігівського обласного соціального центру матері і дитини "Батьки й дитина разом", Чернігівського обласного центру соціально-психологічної допомоги.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.