Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 11:26:32

У Чернігові працюють над міською програмою реалізації житлових прав мешканців гуртожитків

11.09.2013   07:34

В Чернігівській міській раді під керівництвом першого заступника міського голови Сергія Андроса відбулось чергове засідання комісії із забезпечення реалізації житлових прав громадян.

Члени комісії розглянули питання щодо надання дозволу на передачу житлових приміщень у власність громадян, які зареєстровані та проживають у гуртожитках, та щодо внесення часткових змін до попередніх рішень виконавчого комітету міської ради про передачу житлових приміщень у власність громадян.

Начальник управління квартирного обліку та приватизації житлового фонду міськради Віталій Магдич поінформував присутніх про те, що після попереднього ретельного розгляду всіх спірних питань, право на житло отримали громадяни, які зареєстровані та проживають у гуртожитках по вулиці Генерала Бєлова, 8, вулиці Кільцевій, 20 та проспекту Перемоги, 205.

Він наголосив, що відповідно до звернень громадян, які мешкають у вказаних будинках, виготовлена проектно-технічна документація, і на сьогодні всі питання узгоджені та вирішені. Тож комісія одноголосно надала дозвіл на передачу вказаних житлових приміщень у власність громадян.

Щодо другого питання, яке розглядалось на засіданні, начальник управління квартирного обліку та приватизації житлового фонду міськради пояснив, що в технічній документації були виявлені деякі помилки в розрахунках площ приміщень. “Це сталося через зміни в роботі БТІ, які відбувалися наприкінці минулого року, але зараз робота повністю налагоджена”, – запевнив В. Магдич.

Сергій Андрос зупинився також на питанні розроблення міської програми реалізації житлових прав мешканців гуртожитків, над якою працює управління ЖКГ міської ради відповідно до Закону України “Про Загальнодержавну цільову програму реалізації житлових прав мешканців гуртожитків на 2012 – 2015 роки”. Проект має врахувати вимоги законодавства, особливості міста і його фінансові можливості, й максимально задовольнити інтереси людей.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини