Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 23:01:41

Обговорили питання протидії торгівлі людьми

27.07.2013   11:40Агенцiя

25 липня у Чернігові відбувся семінар-тренінг з питань протидії торгівлі людьми, організований Міністерством соціальної політики спільно з Міжнародним жіночим правозахисним центром "Ла Страда Україна".

В рамках заходу було проведено засідання "круглого столу", під час якого обговорили стан реалізації державної політики у сфері протидії торгівлі людьми та особливості процедури встановлення статусу особам, які постраждали від торгівлі людьми.

В обговоренні взяли участь представники державних установ, громадських організацій, психологи, науковці. Зокрема, заступник начальника відділу організації профорієнтації Чернігівського обласного центру зайнятості Марина Кривопала у своєму виступі наголосила, що торгівля людьми - це наслідок неврегульованої зовнішньої трудової міграції, упередження якої - серед основних завдань державної служби зайнятості. Для цього служба зайнятості має достатні ресурси та реальні інструменти. Зокрема, спрямування потенційних мігрантів на працевлаштування в Україні здійснюється центрами зайнятості шляхом надання громадянам соціальних послуг з підбору роботи, профорієнтації, профнавчання, допомоги в започаткуванні власної справи, роз'яснення ризиків, пов'язаних із незаконною міграцією і працевлаштуванням за кордоном.

Служба зайнятості сприяє цьому, насамперед, розширюючи єдине інформаційне середовище щодо попиту на робочу силу за рахунок охоплення вакансій з усіх районів та регіонів України, використовуючи Єдину інформаційно-аналітичну систему служби зайнятості ЄІАС(.NET), відповідні інформаційні сервіси - Інтернет - портали, безкоштовні телефони 0-800-50-50-600 і 730 (для дзвінків з мобільних телефонів). Це дає змогу мешканцям територій та регіонів, де є відносний дефіцит вакансій, ефективно знаходити привабливу роботу в інших регіонах України, що сприяє більш раціональному використанню робочої сили. Проводиться й широка інформаційно-роз'яснювальна робота з даного питання.

Активній зайнятості населення, збереженню трудового та кадрового потенціалу області, створенню нових робочих місць, сприянню поверненню в країну громадян України та розвитку сучасного високотехнологічного виробництва сприяє залучення в економіку регіону іноземних суб'єктів господарювання та інвестицій. Центри зайнятості області активно співпрацюють з підприємствами, заснованими іноземними громадянами та компаніями, надаючи їм цілий комплекс різноманітних послуг: роз'яснення з питань законодавства про зайнятість, загальнообов'язкового державного соціального страхування на випадок безробіття, проводиться підбір та направлення кандидатів для працевлаштування на вільні робочі місця та вакантні посади, організовується професійне навчання під замовлення роботодавця.

Питання трудової міграції, співпраці з українськими та іноземними суб'єктами та учасниками транскордонного співробітництва є для служби зайнятості Чернігівщини досить актуальними, враховуючи територіальне розташування області. Їх вирішення здійснюється з урахуванням нагальних та перспективних потреб місцевого ринку праці з позицій збереження та відновлення трудового потенціалу регіону, підвищення рівня зайнятості населення.

Підбиваючи підсумки роботи "круглого столу", учасники наголосили на необхідності активізації співпраці та окреслили шляхи її подальшого розвитку.


Відділ організації профорієнтації ОЦЗ
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини