Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 00:25:47

Литовський досвід імплементації Угоди мерів для українських громад

03.07.2013   07:54Агенцiя

Представники органів місцевого самоврядування Чернігівщини знайомились та вивчали передовий досвід Литви, особливо міст-підписантів Угоди Мерів, у вирішенні локальних енергетичних проблем з 24 по 30 червня.

Мета візиту делегації – обмін досвідом з регіонами Литви в галузі сталого енергетичного планування та встановлення партнерських зв’язків з колегами з Литви.

Програма візиту була дуже насиченою, учасники відвідали та зустрічались з представниками муніципалітетів, енергетичних компаній, громадських організацій з міст Вільнюс, Утена, Ігналіна, Каунас та Бірштонас. Міста – підписанти Угоди Мерів представили свій передовий досвід у розробці Планів Сталого Енергетичного Розвитку та продемонстрували можливості їх адаптації до локальних потреб. Українська делегація на реальних прикладах ознайомилась з вже існуючими варіантами використання додаткових інвестицій Європейського Союзу в реалізації Угоди Мерів.

Нові котельні на відходах деревини, використання газу, який добувається на сміттєзвалищах, використання сонячної та вітрової енергії – ось неповний перелік переваг для зниження викидів СО2 та зменшення залежності від монопольного постачальника енергії.

Маленький приклад міста Ігналіна: повний перехід від газу на опалювання деревиною, центральна система опалювання для усіх громадян міста, державних та соціальних установ. Повна реновація багатоповерхівок у співфінансуванні з власниками житла, що в кінцевому результаті дало змогу знизити тарифи на комунальні послуги.

Всі учасники проекту підкреслили важливість організації подібних ознайомчих візитів, можливості встановити прямі партнерські відносити з литовськими містами, а також висловили бажання зробити все можливе для покращення життя місцевих громад Чернігівщини через проекти розвитку.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.