Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 13:19:58

Відтепер колегіально обговорюються сплата і податків, і митних зборів

01.07.2013   16:14

Відбулося розширене засідання колегії Головного управління Міндоходів у Чернігівській області та Чернігівської митниці Міндоходів за участі керівників податкових інспекцій. Головне питання порядку денного – аналіз підсумків роботи щодо забезпечення надходжень коштів до бюджетів. Робота за попередній період оцінювалася через призму аналітики.

За перше півріччя поточного року збір по платежах загального фонду держбюджету склав 886,5 млн.грн. – 101,1 відсотка. Виконано завдання з податку на прибуток, збору за спецвикористання лісових та водних ресурсів, платі за надра, акцизному податку з вітчизняних товарів тощо. Сплата податку на додану вартість названа як напрямок, над яким необхідно ефективно працювати.

До місцевих бюджетів надійшло 753,1 млн.грн., що на 8,2 відс. більше, ніж за відповідний період минулого року.

Головне управління Міндоходів у Чернігівській області Андрій Лаврешов очолив наприкінці квітня, тому одразу звернув увагу, що виступи мають відображати виконання вже поставлених раніше завдань. Щодо своїх вимог до колективу він зазначив, що найголовніше – високий рівень виконавської дисципліни. Тоді будуть і порозуміння, і результативність у наповненні бюджетів.

Серед ризикових галузей, які потребують підвищеної уваги – лісова, спиртова, сільське господарство, нафтодобувна. Виконання доведених завдань має бути забезпечено за всіма видами податків.

Щодо результатів роботи слідчого управління фінансових розслідувань зазначено, що протягом січня-червня цього року до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено 90 кримінальних правопорушення. По кримінальних провадженнях забезпечено надходження до бюджету більше 24 млн. грн

Важливою складовою діяльності Чернігівської митниці Міндоходів є виявлення контрабанди та порушень митних правил. В результаті до правоохоронних органів направлено 55 повідомлень про кримінальні правопорушення, з яких 37 – щодо незаконного переміщення історико-культурних цінностей, засобів негласного отримання інформації та засобів самооборони, 18 – щодо наркотичних засобів та психотропних речовин. Виявлено 384 адміністративних правопорушення на суму 6,1 млн.грн. – щодо незаконного переміщення транспортних засобів, промислових товарів, продуктів харчування та тютюнових виробів.

Особливий акцент зроблений на тісній співпраці підрозділів головного управління Міндоходів та Чернігівської митниці Міндоходів. Це має значно підвищити ефективність.

Начальник Головного управління Міндоходів у Чернігівській області Андрій Лаврешов також наголосив на необхідності координації зусиль усіх підрозділів на забезпечення загального результату. Завдання щодо забезпечення надходжень до бюджетів цілком реальні, а шляхи досягнення мети – зрозумілі.

З усіх обговорених питань прийняті відповідні рішення, щодо поставлених завдань встановлені конкретні терміни їх виконання.
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини