Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 19:03:30

Відбувся круглий стіл “Шляхи розвитку незалежних медіа Чернігівської області”

27.06.2013   12:03Агенцiя

Відбувся круглий стіл “Шляхи розвитку незалежних медіа Чернігівської області”

Проходив захід у мальовничому урочищі Остреч, на території однойменного санаторію. На круглому столі зібралося 14 учасників – редактори, медіа-менеджери, медіа-експерти та журналісти електронних та друкованих незалежних ЗМІ Чернігова, Ніжина, Бахмацького, Сосницького, Менського, Новгород-Сіверського, Корюківського та Куликівського районів.

Учасники поділилися своїми секретами успіху, обговорили професійні проблеми. Домовились про співпрацю, зокрема про міжредакційний обмін журналістськими матеріалами та рекламою.

Особливу увагу приділяли питанням фінансової незалежності видань. Зокрема, вивели формулу самоокупності щотижневої місцевої газети. Так, щоб газета мала фінансову незалежність її тижневий тираж мусить бути не меншим 2,5 тисяч екземплярів, при кінцевій вартості одного екземпляра газети – 1,50 грн. Це при умові, що газета чорно-біла, виходить на восьми сторінках, у редакції працює 2 співробітники та використовується спрощена система оподаткування. У формулу не включені доходи від рекламних та інших послуг редакції, таких як публікація вітань та співчуттів.

Досягнути такого тиражу реально навіть у невеликих містах та районах. Проте цьому заважає ряд суб’єктивних причин, зокрема недобросовісна конкуренція комунальних (державних) ЗМІ, які мають, як фінансову так і адміністративну підтримку органів влади.

У деяких районах влада не тільки допомагає своїм ЗМІ, але і перешкоджає діяльності незалежних ЗМІ.

Також проблемою є брак у районах кваліфікованих кадрів: як журналістів так і менеджерів.

Під час “круглого столу” були обговорені також питання журналістської етики, цензури, соціальної функції медіа та інші.

Організаторами заходу виступили Чернігівський інформаційний часопис “Північний Вектор” (керівник проекту Олександр Ясенчук), Менська районна газета “Менщина” (головний редактор Сергій Лавський) та газета “Світ-інфо” (Петро Антоненко).

Проводився захід за кошти учасників.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.