Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 09:48:11

Тринадцята сесія облради ознаменувала початок електронного врядування і заснувала звання “Почесний громадянин області”

19.06.2013   08:19Агенцiя

18 червня відбулося чергове пленарне засідання Чернігівської обласної ради, на якому депутати вперше голосували за прийняття своїх рішень не картками, а в електронному режимі. Перед відкриттям сесії голова обласної ради Анатолій Мельник звернув увагу колег на те, що їм доведеться випробувати електронну систему на надійність та попросив із розумінням підійти до цієї процедури.

Головуючий також щиро подякував членам депутатської збірної області за активну участь у Третій Всеукраїнській спартакіаді депутатів рад, що проходила з 27 травня по 1 червня цього року в Алушті, де народні обранці Чернігівщини зайняли почесне четверте місце. Нагороди із рук керівника прийняли найактивніші учасники спартакіади – депутат Варвинської районної ради В’ячеслав Гиленко, депутат Боровиківської сільської ради Чернігівського району Петро Команда та депутат Щорської районної ради Тетяна Сарапіна.

Анатолій Мельник також поінформував депутатів, що відповідно до заяви фракції Партії регіонів в обласній раді, її керівником обрано депутата Миколу Стрільця, першого заступника голови обласної державної адміністрації, голову постійної комісії обласної ради з питань управління та розпорядження об’єктами комунальної власності.

Головуючий заодно оголосив і про створення в обласній раді депутатської групи “Рідна Чернігівщина”, до складу якої увійшло 7 народних обранців на чолі з депутатом Олегом Обушним.

В роботі сесії взяли участь голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко, перший заступник голови обласної ради Іван Коробка, заступник голови обласної ради Валентин Мельничук, голови районних і міських рад, райдержадміністрацій, керівники і відповідальні працівники структурних підрозділів обласної ради та обласної держадміністрації, представники засобів масової інформації.

На пленарне засідання також прибув Народний депутат України Олег Ляшко, який перед початком сесії разом із своїми прихильниками провів імпровізований пікет біля будинку засідань обласної ради.

Першим в порядку денному сесії депутати розглянули питання “Про звіт про виконання обласного бюджету за I квартал 2013 року”, по якому їх поінформував директор Департаменту фінансів облдержадміністрації Валерій Дудко. При обговоренні цього питання виступив Народний депутат України Олег Ляшко, який висловив критичні зауваження щодо ефективності використання в області субвенції з державного бюджету на соціально-економічний розвиток регіону.

Далі на засіданні було прийнято низку галузевих програм. Зокрема, задля забезпечення формування не знижувальних запасів регіональних ресурсів продовольчого зерна врожаю 2013 року відповідно до Закону України “Про зерно та ринок зерна в Україні”, затверджено Програму формування регіональних ресурсів продовольчого зерна Чернігівської області на 2013-2014 маркетинговий рік.

З метою реалізації основних напрямів державної аграрної політики, спрямованої на створення сприятливих умов для розв’язання соціальних проблем села та розвитку сільських територій, зростання доходів сільського населення, відповідно до Закону України “Про основні засади державної аграрної політики на період до 2015 року”, депутати прийняли Програму сервісного зооветеринарного обслуговування поголів’я худоби в господарствах населення Чернігівської області на 2013-2017 роки.

На виконання Указу Президента України від 19 жовтня 2012 року № 604 “Про заходи у зв’язку з відзначенням 70-ї річниці визволення України від фашистських загарбників та 70-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років затверджено Програму із пошуку і впорядкування поховань жертв війни в Чернігівській області на 2013-2015 роки.

З метою відновлення, збереження зелених насаджень в межах та за межами населених пунктів відповідно до державних будівельних і санітарних норм, покращання навколишнього середовища, відповідно до діючого законодавства обласна рада затвердила Програму розвитку та збереження зелених насаджень населених пунктів Чернігівської області на 2013-2017 роки.

Зміст Програми полягає в створенні, відновленні і збереженні зелених насаджень відповідно до державних будівельних і санітарних норм, покращання навколишнього середовища та створення більш сприятливих умов для життєдіяльності людини, а також зовнішньої привабливості місць загального громадського користування шляхом розроблення планів реконструкції та розвитку зеленої зони Чернігівської області.

Ще одним рішенням, з метою відзначення громадян за вагомий особистий внесок у розвиток Чернігівської області, зокрема економіки, науки, освіти, охорони здоров’я, культури, мистецтва, спорту, за виявлені мужність і відвагу при порятунку людей, виконанні військового обов’язку та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, створення матеріальних та духовних цінностей, обласна рада прийняла рішення про заснування звання “Почесний громадянин Чернігівської області”.

Довідково: Необхідність розробки і внесення даного проекту зумовлена неодноразовими зверненнями трудових колективів, громадських організацій, і в першу чергу, обласної організації ветеранів про заснування звання “Почесний громадянин області”, яке буде найвищою відзнакою на обласному рівні.

Прийняття даного рішення на цій сесії пов’язана також з важливою датою, яку ми будемо відзначати у вересні – 70-річчя визволення Чернігівщини від німецько-фашистських загарбників.

Депутати також затвердили рішення:

Про встановлення ставок збору за заготівлю другорядних лісових матеріалів, здійснення побічних лісових користувань та використання корисних властивостей лісів.

Про надання у користування мисливських угідь державному підприємству “Холминське лісове господарство”.

Про надання у користування мисливських угідь державному підприємству “Новгород-Сіверське лісове господарство”.

Про перейменування Чернігівської обласної інспекції з охорони пам’яток археології, історії та монументального мистецтва.

Про прийняття у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст Чернігівської області цілісного майнового комплексу дитячого оздоровчого табору “Зміна”.

Про втрату чинності рішення обласної ради від 8 червня 2012 року “Про ініціювання питання щодо передачі цілісного майнового комплексу бази відпочинку “Комунальник”, розташованого в с. Салтикова Дівиця Куликівського району Чернігівської області, в державну власність”.

Про визнання групи інвентарних об’єктів, які розташовані за адресою: Куликівський район, с. Салтикова Дівиця – цілісним майновим комплексом бази відпочинку.

Про безоплатне прийняття майна у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст Чернігівської області.

Про внесення змін до рішення обласної ради від 21 грудня 2012 року “Про надання згоди та прийняття майна у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст Чернігівської області”.

Про передачу гаража металевого в оперативне управління комунальному закладу “Чернігівське обласне патологоанатомічне бюро”.

Про безоплатну передачу у власність Березнянської територіальної громади Менського району житлового будинку з надвірними будівлями, розташованого за адресою: Чернігівська область, Менський район, смт. Березна, вул. Товстухи, 9.

Про безоплатну передачу у власність територіальних громад сіл, селищ Прилуцького району автомобіля “УАЗ-3962”.

Про передачу у власність Свято-Введенського жіночого монастиря Ніжинської єпархії Української Православної Церкви пам’ятки архітектури національного значення – будівлі Введенського собору, розташованої за адресою: м. Ніжин, вул. Овдіївська, 44.

Про збільшення статутного капіталу комунального підприємства “Облсвітло” Чернігівської обласної ради.

Про затвердження Переліку об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Чернігівської області, що підлягають приватизації у 2013 році.

Про встановлення зменшеного розміру орендної плати Українському державному підприємству поштового зв’язку “Укрпошта”.

Про розподіл орендної плати комунального підприємства “Діловий центр” Чернігівської обласної ради.

Про переведення керівників закладів культури, що є об’єктами спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Чернігівської області, на контрактну форму трудового договору.

Про укладання контрактів з керівниками закладів охорони здоров’я, що є об’єктами спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Чернігівської області.

Про затвердження розпорядження першого заступника голови обласної ради від 20 травня 2013 року № 38 “Про звільнення Сахневича Л.В. з посади начальника комунального підприємства “Чернігівське міжміське бюро технічної інвентаризації” Чернігівської обласної ради”.

Про зняття з обліку села Кирпичне Тиницької сільської ради Бахмацького району.

Про зняття з обліку села Зоря Бучківської сільської ради Новгород-Сіверського району.

Про зняття з обліку села Кути Перші Семенівської міської ради Семенівського району.

Про зняття з обліку села Дачне Хотіївської сільської ради Семенівського району.

Про зняття з обліку села Логи Хотіївської сільської ради Семенівського району.

Про зняття з обліку села Михайлове Хотіївської сільської ради Семенівського району.

Про зняття з обліку села Ракужа Хотіївської сільської ради Семенівського району.

Про запити депутатів обласної ради та ряд інших рішень.

Із змістом цих рішень відвідувачі офіційного сайту Чернігівської обласної ради зможуть ознайомитися в рубриці “Рішення облради” після внесення до них відповідних поправок.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини