Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 13:14:30

Жінки влаштують забіг на шпильках

29.05.2013   08:12Агенцiя

У Чернігові 30 травня жінки влаштують забіг на високих підборах, аби привернути увагу влади і громадськості до необхідності ремонту тротуарів у місті.

Окрім забігу “на шпильках” жительки Чернігова планують провести “модне дефіле у валянках, калошах, лаптях тощо”

Про це 28 травня, під час прес-конференції повідомили представниці ініціативної групи. Свою акцію вони називають не політичною, її підтримали члени різних громадських організацій та журналісти.

За словами керівника Чернігівської профспілки підприємців Олени Варнакової, зараз ведеться багато розмов щодо ремонту доріг у масштабах країни. “Однак ніхто не говорить про стан тротуарів. Страждають ті, хто не має машини, а хоче виглядати привабливо”, – сказала вона. “В результаті, жінкам доводиться надавати перевагу взуттю без підборів, але й те потрібно ремонтувати. Тож представники ініціативної групи у Чернігові, аби змінити ситуацію, вирішили у нетрадиційний спосіб привернути увагу до проблеми і влаштувати забіг”, – зазначає Варнакова.

За її словами, “навіть визначили приз за перемогу – сертифікат на ремонт взуття терміном на три місяці”.

Журналістка Алла Скорик підтримала акцію і зазначила, що стан чернігівських тротуарів потребує поліпшення також для молодих мам, які возять дітей у візочках, для дітей, які хочуть кататися на роликах, для інвалідів, для літніх людей.

Журналістка також підтримала думку інших жінок щодо зовнішнього вигляду. “Нам хочеться обирати взуття не під ями, а під свій настрій”, – сказала вона. Скорик зізналася, що завжди, коли взуває високі підбори, бере із собою зручне взуття, аби уникнути непередбачуваних ситуацій.

Окрім забігу “на шпильках” жительки Чернігова планують провести “модне дефіле у валянках, калошах, лаптях тощо” перед міською радою, а ще станцювати “буги-вуги у калошах”.

Жінки висловили переконання, що їхні неординарні акції привернуть увагу керівників міста і спонукають вжити заходи, аби тротуари у Чернігові дозволяли ходити по них на високих підборах.
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини