Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 15:06:40

Поїздка Уповноваженого Президента України з прав дитини до Чернігівської області

16.05.2013   17:38

16 травня Уповноважений Президента України з прав дитини Юрій Павленко здійснив робочу поїздку до Чернігівської області.


Уповноважений Президента України з прав дитини Юрій Павленко зустрівся з головою облдержадміністрації Володимиром Хоменком

16 травня в рамках робочої поїздки до Чернігівської області Уповноважений Президента України з прав дитини Юрій Павленко зустрівся з головою обласної державної адміністрації Володимиром Хоменком.

Під час зустрічі обговорено першочергові питання сфери захисту прав дітей в області та основні заходи по реалізації завдань, направлених на виконання Указу Президента України “Про питання щодо забезпечення реалізації прав дітей в Україні”.

У зустрічі також взяли участь керівник Управління забезпечення діяльності Уповноваженого Президента України з прав дитини Людмила Волинець, в.о. заступника голови облдержадміністрації Юрій Музика, начальник служби у справах дітей облдержадміністрації Людмила Зеленько, начальник управління охорони здоров’я облдержадміністрації Галина Василькова.


Юрій Павленко та Володимир Хоменко зустрілися з переможцями Всеукраїнських та Міжнародних інтелектуальних змагань у 2012-2013 навчальному році

В рамках робочої поїздки до Чернігівської області відбулася зустріч Уповноваженого Президента України з прав дитини Юрія Павленка та голови обласної державної адміністрації Володимира Хоменка з переможцями та призерами IV етапу Всеукраїнських олімпіад з базових дисциплін та III етапу конкурсу-захисту Малої академії наук України, ХІІ-го Всеукраїнського конкурсу учнівської творчості, присвяченого Шевченківським дням, ІІІ-го Міжнародного мовно-літературного конкурсу імені Тараса Шевченка.

У залі облдержадміністрації зібралися представники майбутньої інтелектуальної еліта української нації. 46 переможців здобули для області 47 дипломів Всеукраїнського і Міжнародного рівнів.

“Реалії сьогодення переконливо підтверджують усім відому істину – освічена людина, освічене суспільство є основними рушіями прогресу і розвитку держави.

Як зазначив Президент Україні Віктор Янукович, нині розвиток освіти – наш головний пріоритет. Ми прагнемо, щоб вона відповідала кращим світовим та європейським стандартам.

Тож одним з головних напрямків у роботі обласної держадміністрації залишається турбота про обдаровану і талановиту молодь. Адже саме їй в майбутньому визначати шляхи розвитку вітчизняної науки, економіки, політики, медицини, культури”, – наголосив у своєму виступі голова облдержадміністрації Володимир Хоменко.

Основними завданнями розвитку освіти області є забезпечення кожній дитині рівного доступу до якісної освіти, економічних і соціальних гарантій, професійної самореалізації педагогічних працівників, розвитку матеріально-технічної бази закладів освіти.

Керівник області зауважив: облдержадміністрацією докладається чимало зусиль для забезпечення модернізації освітньої галузі області. За період реалізації обласної цільової Програми розвитку дошкільної освіти відкрито 45 закладів.

До першого вересня 2012 року в селищі міського типу Седнів Чернігівського району відкрито Седнівський навчально-виховний комплекс. У жовтні 2012 року введено в експлуатацію сучасне приміщення Новобасанської школи Бобровицького району. Нині будуються ще п’ять навчальних закладів.

Покращується підвіз учнів до місць навчання.

До першого вересня райони отримали 40 шкільних автобусів, що дало змогу охопити організованим підвозом понад 99% потребуючих.

Важливе значення має впровадження в навчальний процес сучасних інформаційно-комунікаційних технологій. Завдяки реалізації обласної Програми вдалося забезпечити близько 80% опорних шкіл області мультимедійними комплексами.

Чернігівщина згуртувала Міжнародне шкільне інтелектуальне юнацтво України, Білорусії, Росії. На новий етап вийшла Міжнародна інтелектуальна гра “Віват, інтелект!”, участь в якій сприяє зміцненню дружби між учнівською молоддю трьох слов’янських народів.

Нового змісту набуває робота з юними обдаруваннями у зв’язку з проголошенням 2013 року згідно з Указом Президента України Роком дитячої творчості.

На ІІІ Всеукраїнській виставці дитячої творчості “Країна юних майстрів” гідно представили область гуртківці обласного центру науково-технічної творчості.

Для Глави держави продемонстрував свою трасову модель в дії Богдан Чучуй, призер Чемпіонату України з автотрасового моделювання серед учнівської молоді.

Голова облдержадміністрації Володимир Хоменко привітав юних науковців, програмістів, знавців рідної та іноземної мов, творчих та всебічно розвинених талановитих молодих людей із здобутими перемогами та висловив подяку за працьовитість і наполегливість, проявлені в найголовнішій справі їхнього життя – навчанні.

“Своїми досягненнями ви даєте позитивний приклад ровесникам. Безумовно, ви – це майбутнє України, її віра і надія на кращу долю”, – підкреслив очільник області.

Уповноважений Президента України з прав дитини Юрій Павленко зауважив, що усі діти – талановиті та обдаровані, тож завдання дорослих – побачити цю обдарованість та допомогти їй розвинутися, в тому числі і через розширення мережі позашкільних навчальних закладів.

“Кожна дитина незалежно від того, у селі чи в місті вона живе, повинна мати однаковий доступ до якісних послуг – освітніх, послуг охорони здоров’я, інформаційних та будь-яких інших, які допоможуть їй стати успішним громадянином своєї країни.

Це непростий шлях, але я впевнений – реальний”, – наголосив Юрій Павленко.

Також Уповноважений Президента України з прав дитини побажав обдарованій молоді Чернігівщині якнайдовше відчувати енергію перемог, вірити у власні сили і не зупинятися на досягнутому.

Переможці Всеукраїнських та Міжнародних інтелектуальних змагань отримали подарунки, а їх вчителі – відзнаки від Уповноваженого Президента України з прав дитини Юрія Павленка та голови обласної державної адміністрації Володимира Хоменка.


Під час перебування на Чернігівщині Юрій Павленко поспілкувався з журналістами

У рамках робочої поїздки на Чернігівщину під час відвідування обласної дитячої лікарні Уповноважений Президента України з прав дитини Юрій Павленко поспілкувався з представниками ЗМІ.

Говорячи про мету візиту, він зазначив, що це, насамперед, необхідність проаналізувати стан, рівень та якість виконання в області доручень, указів Президента України щодо захисту прав дитини, з’ясувати на місці наскільки є розуміння тих завдань, які ставляться Главою держави.

Він нагадав, що Президентом України визначено захист та забезпечення прав дитини одним з ключових пріоритетів діяльності влади. Крім того, 2013 рік указом Президента оголошено Роком дитячої творчості.

Оскільки протягом однієї робочої поїздки не можна охопити всі питання, то акцент цього разу зроблено на забезпеченні права дитини на охорону здоров’я та виховання в сім’ї.

Аналізуючи ситуацію в Чернігівській області, серед позитивних моментів Юрій Павленко відмітив той факт, що цьогоріч зберігається тенденція до зменшення кількості дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Це свідчить, що одне із завдань Президента щодо вжиття всіх можливих заходів для збереження дитині родини, виконується.

Водночас він звернув увагу на необхідність прискорення темпів розвитку сімейних форм виховання в області. Також необхідно активізувати реформування інтернатних закладів з врахуванням інтересів кожної дитини.

Позитивно Юрій Павленко оцінив обласну програму забезпечення житлом дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, до 2015 року, яка передбачає виділення 31 мільйона гривень на ці цілі. Але зауважив, що основна вимога, щоб ці кошти реально були виділені. За I квартал поточного року 5 таких дітей отримали необхідне їм житло.

Відмітив Уповноважений Президента й те, що на Чернігівщині близько 88% дітей віком від 3 до 6 років відвідують дошкільні навчальні заклади. Цей показник один з найкращих в Україні.

65% дітей шкільного віку залучені до позашкільної освіти, адже в області діє 156 закладів, де діти можуть розвивати свої творчі здібності та таланти. Це також один з кращих результатів.

Також Уповноважений Президента України з прав дитини окреслив основні завдання Національної стратегії профілактики соціального сирітства на період до 2020 року, поінформував про підтримку, захист, реабілітацію дітей з інвалідністю, перспективи державного забезпечення ліками онкохворих дітей, дітей, які мають рідкісні захворювання тощо.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини