Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 19:02:52

Антифашистський мітинг на Красній площі зібрав до 10 тисяч учасників. ФОТО

15.05.2013   19:15Агенцiя

Учасниками мітингу підтримано резолюцію, якою громадськість області висловлює категоричний протест проти спроб окремих політичних сил нав'язати жителям Сіверського краю політику насилля та нетерпимості.


Найбільший масовий захід цьогорічного громадсько-політичного сезону

Присутні на головній площі м. Чернігова працівники УМВС неофіційно кажуть, що за останні півроку це найбільш масовий захід не тільки у місті Чернігові, а й в усій області (звичайно, якщо не враховувати вечірнє святкування Дня Перемоги 9 травня).

"Спроби переглянути історію та героїзувати фашистських поплічників - пряма зрада та наруга над пам'яттю тих людей, які поклали власне життя за Перемогу. Це слова - не політика і не депутата. Їх зі сцени, звертаючись до учасників мітингу, сказав Володимир Васильович Казимиров, ветеран Великої Вітчизняної війни, який воював на ІІ та ІІІ Українському фронтах.

"Більшість українців позитивно налаштовані на зміни. Однак, знаходяться і ті, котрі своїми гаслами, закликами та недоречними діями руйнують вже налагоджені робочі відносини з представниками ЄС", - каже Наталія Завгородня, заступник голови обласної студентської ради.

Депутат обласної ради від Партії регіонів Валерій Зуб звернувся до учасників акції з запитанням: "Чому так сталося, що в країні, яка ціною небачених людських жертв перемогла фашизм, сьогодні відроджується людиноненавистська нацистська ідеологія? А її носіями не в останню чергу є політики, чиї діди і батьки проливали кров на фронтах, відстоюючи свободу і незалежність нашої Вітчизни".

Нардеп Михайло Чечетов закликав учасників мітингу не допустити відродження нацизму, яким захопилися окремі політичні сили. За його словами, Партія регіонів, депутатом від якої він є, не допустить щоб подвиг ветеранів було забуто. Його виступ був, як завжди яскравим та емоційним.


Молодь не хоче фашизму

Сучасна молодь хоче жити у демократичному європейському суспільстві, вільному від пережитків "політичного середньовіччя". До таких пережитків представники громадської організації "Молоді регіони" відносять політичні заклики ділити громадян України по національним, релігійним та мовним поглядам.

"Як можна кричати "Смерть ворогам"", одночасно записуючи до ворогів громадян інших національностей чи людей, які сповідують іншу систему цінностей?", - дивуються молоді люди з м. Чернігова, які взяли участь у акції "Молодь Чернігівщини - проти фашизму".

Всі, хто не сприймає погроз "пакувати чемодани та їхати з України", залишали написи на великих стендах, що слугували цього дня своєрідною фокус-групою для визначення настроїв суспільства.

Мітинг пройшов - що робити?

Учасниками мітингу підтримано резолюцію, якою громадськість області висловлює категоричний протест проти спроб окремих політичних сил нав'язати жителям Сіверського краю політику насилля та нетерпимості.

Також від органів влади, місцевого самоврядування та правоохоронців вимагають взяти під жорсткий контроль додержання законодавства України у частині забезпечення конституційних прав і свобод громадян України всіх національностей, вживання дієвих заходів для недопущення провокацій з боку радикальних елементів та недопущення дій, направлених на розпалювання політиками міжнаціональної, міжрелігійної ворожнечі, проявів неофашизму та радикального націоналізму.


У Європу хочеться, але всіх не візьмуть

Організатори кажуть, що сьогодні наша держава як ніколи близька до підписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом. А отже, маємо звернути увагу на внутрішній стан українського суспільства. Адже будь-які прояви фашизму в Україні віддаляють нас від Європи, адже расистські та ксенофобські погляди, які пропагують деякі опозиційні політичні сили, суперечать фундаментальним цінностям євроспільноти, до якої так прагне наша держава.
Водночас, незважаючи на широке анонсування акції, представники молодіжок найбільших опозиційних політичних партій (Батьківщини та УДАР) антифашистський та євроінтеграційний захід проігнорували. Можливо, зайняті підготовкою до всеукраїнської акції протесту, а може - просто не захотіли дратувати своїх теперішніх союзників з ВО "Свобода", представників якої не раз "ловили" на відвертих ксенофобських та расистських закликах.


Замість післямови
Як бачимо, тема євроінтеграції за багато років так і не стала об'єднавчою для влади та опозиції. Більш того, коли доходить до практичних кроків та реальних дій, євроінтеграційне майбутнє України опозиційні партії завжди розглядають як другорядне чи другопланове.

 

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини