Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 22:00:01

Обласній лікарні вкрай необхідне кардіологічне відділення

30.04.2013   12:45Агенцiя

Чернігівська обласна лікарня – багато профільний лікувально-діагностичний заклад, де надається високо спеціалізована медична допомога жителям області.

До її складу входить 20 стаціонарних відділень, в яких упродовж року лікується понад 20 тисяч пацієнтів, функціонують 11 спеціалізованих хірургічних відділень, в яких щороку проводиться майже 10 тисяч складних оперативних втручань, а також відділення реанімації та детоксикації, куди поступають найважчі хворі зі всієї області.

Відповідно до клінічних протоколів лікування всі передопераційні та важкі післяопераційні хворі підлягають консультаціям лікарів-кардіологів. На даний час цю функцію виконують лікарі-ревматологи, хоча це не відповідає стандартам лікування. Крім того, в закладі проводяться кардіологічні операції: імплантація штучних водіїв ритму, постановка кава-фільтрів, операції на сонних артеріях та ін. У післяопераційний період саме цей контингент хворих потребує реабілітації безпосередньо у кардіологічному відділенні.

Однак відсутність кардіологічного відділення не в змозі забезпечити повноцінну спеціалізовану медичну допомогу стаціонарним хворим в такому багато профільному лікувальному закладі третинного рівня, як наш.

Між іншим, до 1990 року в складі обласної лікарні функціонувало кардіологічне відділення на 40 ліжок, проте разом із медичним персоналом воно було переведене до складу на той час новоствореного обласного кардіологічного диспансеру, де зосереджена кардіологічна допомога мешканцям області на третинному рівні.

Упродовж останніх років адміністрація обласної лікарні ставить питання про організацію кардіологічного відділення у нашому закладі. Адже його відкриття на базі обласної лікарні стало на сьогодні нагальною потребою. Тим більше, що для цього є відповідні площі для розміщення у терапевтичному корпусі. Вважаю, що дискусія на тему: чи потрібне обласній лікарні кардіологічне відділення, взагалі не вписується в концепцію реформування медицини, започатковане Урядом і підтримане Президентом країни. Потрібне. І якомога швидше!


Микола Романюк, головний лікар обласної лікарні, Заслужений лікар України

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.