Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 01:15:52

На засіданні комісії з упорядкування найменувань вулиць Чернігова

30.04.2013   08:24

В Чернігівській міській раді під керівництвом секретаря міськради Олега Шеремета відбулось засідання комісії з упорядкування найменувань вулиць міста Чернігова.

На засіданні комісії з упорядкування найменувань вулиць Чернігова

На засіданні комісії з упорядкування найменувань вулиць Чернігова

Під час засідання розглянуто питання щодо приведення назв вулиць м. Чернігова до норм українського правопису. З відповідним листом до членів комісії звернувся голова Чернігівської обласної організації УНП В. Ступак.

О. Шеремет повідомив, що Чернігівська міська рада звернулась до викладачів кафедри української мови і літератури Чернігівського національного педагогічного університету ім. Т. Г. Шевченка з проханням надати висновки щодо приведення русифікованих назв вулиць міста Чернігова до узгодження з українським правописом. Фахівці запропонували внести зміни в назви вулиць: вулиця Богунського – вулиця Богунська, вулиця Василькова – вулиця Волошкова, вулиця Гнєдаша – вулиця Гнідаша, вулиця Кузнечна – вулиця Ковальська, вулиця Музикальна – вулиця Музична, провулок Музикальний – провулок Музичний, вулиця Овражна – вулиця Ярова, провулок Овражний – провулок Яровий, вулиця Профрад – вулиця Профспілок, вулиця Річна – вулиця Річкова, вулиця Розсвітна – вулиця Світанкова, вулиця Сиренєва – вулиця Бузкова.

Під час обговорення цього питання члени комісії звернули увагу на недоцільність перейменування існуючих назв вулиць, тому що існує можливість виникнення проблем з переоформленням документів мешканців міста, організацій і підприємств, які знаходяться на цих вулицях, а також на необхідності вивчення думки мешканців шляхом проведення громадських обговорень або слухань.

“Громадяни нашого міста повинні зрозуміти, що внести зміни необхідно, для того, щоб Чернігів мав граматично правильні назви вулиць”, – зауважив секретар міської ради.

Зважаючи на вищевказане, комісія вирішила привести дані назви вулиць міста у відповідність до українського правопису та на засіданні виконавчого комітету за участю членів комісії розглянути можливість внесення змін шляхом транскрипції назв.

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.