Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 22:28:44

Марек Шафін, зампосла Словаччини: “Після підписання асоціації Україна буде для НАТО більш респектабельним партнером”

27.04.2013   08:49Агенцiя

“Якщо ЄС підпише угоду про асоціацію з Україною, то остання стане більш респектабельним, більш відповідальним партнером для НАТО”.

Про це заявив заступник посла Словацької Республіки в Україні Марек Шафін під час інтерактивної конференції “Зміцнення безпеки через співробітництво” в Чернігові.

“Хоча саме підписання угоди ще не означає, що Україна може . Навпаки, поки ви не станете практично втілювати ваші зобов’язання, поки не будете проводити реальних реформ, зближення з ЄС відбуватиметься повільно”.

Він також додав, що одним з напрямків зовнішньої політики Словаччини, що є офіційно прописаний в документації щодо зовнішньої політики країни, є підтримка України.

В свою чергу аташе з питань оборони Литовської Республіки Міндаугас Квікліс зазначив, що нейтральний чи позаблоковий статус прийнятний не для кожної держави.

“У нас, в Литві, було дуже мало дискусій про позаблоковість. В нашому суспільстві усвідомлювали, що у нашої країни нема тих історичних традицій нейтралітету, як у деяких держав і не те геополітичне становище, яке б дозволило говорити про позаблоковість. Ми вже були одного разу нейтральними, в 20-30-х роках 20 ст. І все це закінчилося окупацією (Радянським Союзом)”.

“Крім того, нейтралітет чи позаблоковість є дорогим задоволенням. Бо треба витрачати великі кошти на оборону. Литва такої можливості не мала. До речі, у нас в країні кількість прихильників вступу до Альянсу наразі більша, ніж кількість прихильників Євросоюзу”, – наголосив заступник посла Литви Марюс Януконіс.

“Як би не було – ми дуже сподіваємося, що під час саміту Східного партнерства у Вільнюсі все таки буде підписано угоду про асоціацію між Україною і ЄС. Ми будемо завжди сприяти євроінтеграції України”, – додав заступник посла Литви.

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини