Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 12:42:38

Порятунок погорілої гімназії

17.04.2013   10:05Агенцiя

26 березня у місті Борзна Чернігівської області сталося лихо – від пожежі постраждало приміщення гімназії імені Пантелеймона Куліша. Місцева влада одразу ж приступила до відновлення гімназії. Ця благородна справа об’єднала всю велику Борзнянську громаду: керівників установ та організацій, підприємців, службовців та всіх небайдужих.

Того ж дня розпочались ремонтні роботи. Щоденно на об’єкті працювало близько 200 осіб: трудовий колектив навчального закладу, учні та батьки, представники підприємств та організацій району і будівельні бригади. На усунення завданої шкоди з районного бюджету було виділено 30 тисяч гривень, з міського – ще 10. Місцеві підприємці та жителі району надали фінансову допомогу в розмірі 46 тисяч гривень, а також будівельні матеріали.

Однак, збитки, завдані пожежею, були занадто великими, щоб відбудувати гімназію виключно за рахунок Борзнянської громади. Тому місцеві жителі попросили допомоги керівництва країни та області. А голова облдержадміністрації Володимир Хоменко особисто звернувся до Президента України з прохання про виділення коштів з державного бюджету для проведення ремонту приміщень гімназії. І вже на початку квітня завдяки особистому сприянню Віктора Януковича до області надійшла додаткова дотація у сумі 200 тисяч гривень, які одразу ж було спрямовано на виконання будівельних робіт у гімназії.

Очільник області також особисто побував у гімназії, ознайомившись із ходом виконання робіт по відновленню навчального закладу. Враховуючи обсяг зробленого та необхідність якнайшвидше відновити діяльність гімназії, головою облдержадміністрації було прийнято рішення про спрямування додаткових коштів з обласного бюджету. Вже 5 квітня додаткові 200 тисяч гривень потрапили на спецрахунок гімназії. Таким чином, всього на відбудові навчального закладу направлено 400 тисяч гривень.

Завдяки вчасній і вкрай необхідній фінансовій допомозі у гімназії відновлено навчально-виховний процес. Педагогічний, батьківський та учнівський колективи гімназії імені Пантелеймона Куліша, а також вся Борзнянська громада висловлюють сердечну подяку Президенту України Віктору Януковичу та голові Чернігівської облдержадміністрації Володимиру Хоменку за допомогу. Саме завдяки швидкій реакції місцевої влади, допомозі Глави держави та очільника області, гімназисти змогли повернутися за парти і продовжити навчання.

http://www.hvilya.com/news/porjatunok_pogoriloji_gimnaziji/2013-04-16-2180

Останні новини Чернігівщини

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці?

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці? 11:35

А ви знаєте, що в Україні понад 2,7 млн людей з інвалідністю? І лише 16% із них мають роботу. Невже так мало фахівців хочуть працювати? Певно, що ні. Одна із причин, що зупиняє людину з інвалідністю податися на вакансію - це відсутність належних умов для роботи.

10 модульних укриттів планують встановити поруч із зупинками громадського транспорту 11:31

Про це повідомив під час загальноміської наради 23 квітня в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако. Зараз у місті вже є шість таких захисних споруд і їх кількість збільшать коштом міського бюджету до 16.

 Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері

Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері 11:28

Житель Корюківського району за свої протиправні дії понесе кримінальну відповідальність. Йому загрожує до двох років позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 11:26

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 3 пожежі.