Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 05:57:56

Підбито підсумки діяльності робочої групи з питань створення Регіонального ландшафтного парку “Ялівщина”

10.04.2013   11:16

9 квітня заступник голови обласної ради Валентин Мельничук взяв участь у засіданні робочої групи з питань створення Регіонального ландшафтного парку “Ялівщина”, яке провів заступник керівника робочої групи, голова постійної комісії обласної ради з питань агропромислового комплексу, земельних відносин, екології та природних ресурсів Арсен Дідур. Участь у засіданні також взяли заступник Чернігівського міського голови Олександр Сердюк та заступник начальника управління містобудування та архітектури Чернігівської міської ради Петро Гребень.

На засіданні підбито підсумки діяльності робочої групи, головною метою якої було забезпечення ефективної співпраці між депутатським корпусом обласної, Чернігівської міської рад та громадськими організаціями для отримання реальних результатів по створенню регіонального ландшафтного парку “Ялівщина”.

Робочою групою, до складу якої було обрано 18 чоловік, проведено 5 засідань. В результаті її діяльності, при сприянні керівництва обласної ради та облдержадміністрації, депутатів обласної та Чернігівської міської рад, представників громадських організацій вдалося дійти одностайності щодо окружних меж та орієнтовної площі майбутнього ландшафтного парку, який розміститься на 200,5 га. Розробником проекту створення Регіонального ландшафтного парку “Ялівщина” визначено Чернігівський національний педагогічний університет ім.Т.Г.Шевченка. Орієнтовна вартість проектних робіт складатиме близько 99 тис. грн. Окрім того, науковцями університету виготовлено наукове обґрунтування необхідності створення РЛП “Ялівщина”, а ДП “Чернігівський науково-дослідний та проектний інститут землеустрою” підготовлено необхідний картографічний матеріал. Також досягнуто попередньої згоди з Чернігівською міською радою про фінансування згаданого проекту за рахунок природоохоронних коштів.

Як було наголошено, виконаний обсяг робіт дасть змогу Чернігівській міській раді звернутися з клопотанням до Державного управління охорони навколишнього природного середовища в Чернігівській області про створення РЛП “Ялівщина”.

Незважаючи на масштабну попередню роботу, останнє засідання робочої групи пройшло досить емоційно. Близько години члени робочої групи вносили нові пропозиції щодо розв’язання проблемних моментів порятунку урочища та остаточного вирішення долі Ялівщини.

Цього ж дня вони передали картографічні матеріали на паперових та електронних носіях, інші напрацювання по створенню регіонального ландшафтного парку “Ялівщина” Чернігівській міській раді.

Як було зазначено, оскільки на даному етапі робоча група при обласній раді виконала свою функцію, прийнято рішення припинити її діяльність. Проте контроль по створенню Регіонального ландшафтного парку “Ялівщина” буде продовжено постійною комісію обласної ради з питань агропромислового комплексу, земельних відносин, екології та природних ресурсів та особисто заступником голови обласної ради Валентином Мельничуком.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.