Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 13:38:20

Про хід виконання рішення обласної ради "Про створення РЛП "Ялівщина"

04.04.2013   12:09

3 квітня у залі засідань облдержадміністрації заступник голови обласної ради Валентин Мельничук разом із головою постійної комісії обласної ради з питань агропромислового комплексу, земельних відносин, екології та природних ресурсів Арсеном Дідуром взяв участь у засіданні Громадської ради при обласній державній адміністрації, яке провела голова Ради Світлана Пасталиця.

Петрова

Петрова

У порядку денному одним з перших було розглянуто питання «Про хід виконання рішення Чернігівської обласної ради «Про створення РЛП «Ялівщина».

Член Громадської ради Тамара Петрова розповіла про роботу робочої групи з питань створення Регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», утвореної при обласній раді, до складу якої вона входить. Головною метою групи визначено забезпечення ефективної співпраці між депутатським корпусом обласної, міської, районної у місті рад та громадськими організаціями.

Голова цієї робочої групи Валентин Мельничук зазначив, що після прийняття міською радою рішення від 31 серпня 2012 року «Про надання статусу регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», Чернігівська обласна рада 28 вересня 2012 року прийняла  рішення «Про розгляд клопотання Чернігівської міської ради про надання статусу регіонального ландшафтного парку лісопарку «Ялівщина».

За результатами спільної праці Чернігівської міської ради, депутатів обласної ради, представників громадських організацій за сприяння керівництва облдержадміністрації вдалось дійти до одностайності щодо окружних меж майбутнього парку та орієнтовної площі 170 га, визначення розробника проекту створення регіонального ландшафтного парку «Ялівщина» - це Чернігівський національний педагогічний університет ім. Шевченка, виконання наукового обґрунтування необхідності створення РЛП «Ялівщина».  А також за допомоги державного підприємства «Чернігівський науково-дослідний та проектний інститут землеустрою» був підготовлений картографічний матеріал на паперових та електронних носіях.

Фактично виконаний обсяг робіт надає змогу Чернігівській міській раді звернутись з клопотанням до Державного управління охорони навколишнього природного середовища в Чернігівській області  про створення РЛП «Ялівщина». У разі його схвалення, Держуправлінням буде проводиться його погодження з власниками та первинними користувачами природних ресурсів у межах територій, рекомендованих для заповідання.

Після узгодження клопотання, Держуправління забезпечуватиме розроблення проекту РЛП шляхом залучення проектних та наукових установ.

Далі проектна установа має здійснити підготовку необхідного комплексу документів та їх узгодження. Проект створення РЛП подається Управлінням до Чернігівської обласної ради для прийняття рішення про створення чи оголошення територій та об'єктів природно-заповідного фонду.

Валентин Мельничук наголосив на необхідності створенні РЛП «Ялівщина», оскільки це питання здоров’я наших дітей, а діти – це майбутнє нашої держави.

Голова постійної комісії обласної ради з питань агропромислового комплексу,  земельних відносин, екології та природних ресурсів Арсен Дідур закликав присутніх спільними зусиллями виконати всі необхідні процедури і все ж таки створити регіонально-ландшафтний парк «Ялівщина».

Після активного обговорення даного питання згідно з планом роботи Громадська рада ініціювала проведення громадського моніторингу створення регіонального ландшафтного парку  в урочищі «Ялівщина» та затвердила склад робочої групи щодо його організації.

Наступного тижня, 9 квітня, заплановано останнє засідання робочої групи з питань створення РЛП «Ялівщина», під час якого намічена передача напрацьованих документів до Чернігівської міської ради.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини