Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 14:34:11

Відбулася 12 сесія Чернігівської обласної ради шостого скликання

29.03.2013   18:49

29 березня її депутати розглянули більше сімдесяти питань порядку денного та прийняли важливі для забезпечення життєдіяльності краю рішення.

Відкриваючи пленарне засідання голова обласної ради Анатолій Мельник разом з головою обласної держадміністрації Володимиром Хоменком вручив генеральному директору комунального підприємства “Ліки України” Чернігівської обласної ради Світлані Пасталиці спільну грамоту, якої вона удостоїлася за багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм і вагомий внесок у розвиток фармацевтичної справи краю.

Першим на сесії було розглянуто питання “Про звіт про виконання обласного бюджету за 2012 рік”, по якому перед депутатами виступив директор Департаменту фінансів облдержадміністрації Валерій Дудко.

Виступаючий, зокрема, поінформував, що доходи обласного бюджету за 2012 рік виконані у розмірі 2449731,5 тис. грн, а це більше минулого року на 560749,9 тис. грн. або на 29,7%.

До загального фонду в звітному періоді надійшло 2357224,7 тис. грн. У порівняні з 2011 роком доходи зросли на 640809,6 тис. грн. – більше, ніж на третину(37,3%). Зросли видатки на освіту, охорону здоров’я, культуру та інші галузі бюджетної сфери.

Виділялися бюджетні кошти і на виконання прийнятих обласною радою обласних галузевих програм. Зокрема, згідно із обласною Програмою забезпечення санітарним автотранспортом станцій та відділень швидкої медичної допомоги області на 2011-2013 роки придбано 8 автомобілів швидкої допомоги вартістю 1188,0 тис. грн, а відповідно до Програми забезпечення лікувально-профілактичних закладів області кисневими концентраторами на 2011-2015 роки – 25 кисневих концентраторів на 862,2 тис. грн.

Виконано капітальний ремонт комп’ютерного томографа обласної дитячої лікарні та оплачено проектно-кошторисну документацію на ремонт приміщень анестезіології та патології новонароджених на 332,8 тис. гривень, забезпечено ряд інших окремих напрямків виконання регіональних програм галузевого розвитку.

Відповідно до пункту 4 статті 80 Бюджетного кодексу України, керуючись пунктом 17 частини 1 статті 43 Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні”, обласна рада вирішила затвердити звіт про виконання обласного бюджету за 2012 рік:

– по доходах у сумі 2449731,5 тис. грн., у тому числі по доходах загального фонду обласного бюджету у сумі 2357224,7 тис. грн. та по доходах спеціального фонду обласного бюджету у сумі 92506,8 тис. гривень;

– по видатках у сумі 2420427,7 тис. грн., у тому числі по видатках загального фонду обласного бюджету у сумі 2322163,9 тис. грн. та по видатках спеціального фонду обласного бюджету у сумі 98263,8 тис. гривень.

Далі депутати прийняли одна за одною чотири обласні галузеві програми. В числі перших вони проголосували за затвердження обласної Програми поліпшення стану безпеки, гігієни праці та виробничого середовища на 2013-2017 роки. Цей документ розроблено територіальним управлінням Держгірпромнагляду у Чернігівській області з метою реалізації положень статей 34 і 35 Закону України “Про охорону праці”. Передбачено, що обсяг фінансування Програми становитиме 680 тис. грн.

Не менш важливим було і їх рішення – “Про Комплексну обласну програму підтримки сім’ї, забезпечення гендерної рівності та протидії торгівлі людьми на період до 2016 року”. Цей нормативний акт розроблено на підставі Закону України “Про набрав чинності 20 вересня 2011року. Виконання Програми дозволить забезпечити формування на регіональному рівні цілісної системи комплексних заходів, спрямованих на створення правових і соціальних умов для належного розвитку сім’ї, у тому числі удосконалення роботи щодо попередження домашнього насильства, впровадження гендерних підходів в усі сфери життєдіяльності суспільства та вжиття заходів з протидії торгівлі людьми.

Депутати також затвердили Регіональну цільову програму розвитку водного господарства Чернігівської області на період до 2021 року. Головне завдання цієї Програми – підвищити ефективність і екологічну безпеку водокористування та задовольнити потребу населення і всіх галузей економіки у якісних водних ресурсах. Фінансування видатків на виконання заходів Програми передбачається за рахунок державного та місцевих бюджетів, а також коштів не бюджетних джерел.

Народні обранці одночасно прийняли рішення “Про затвердження цільової Програми проведення археологічних досліджень в Чернігівській області на 2013-2020 роки”. Програмний документ розроблено на виконання Законів України “Про охорону археологічної спадщини” та “Про охорону культурної спадщини”. Передбачені Програмою дослідження сприятимуть отриманню нової інформації про матеріальну культуру, архітектуру та побут наших предків, популяризації історико-культурної спадщини древньої Чернігово-Сіверської землі, адже на території області знаходиться 1723 пам’ятки археології національного значення (перше місце в Україні) та 3848 пам’яток археології місцевого значення 127 пам’яток архітектури національного значення, які підлягають архітектурно-археологічним дослідженням.

На пленарному засіданні депутати затвердили і кілька не дуже оптимістичних рішень. А саме – про виключення з облікового списку семи населених пунктів, де вже давно не мешкає жодного жителя. Рішенням сесії з обліку знято села: Степ Іваницької сільської ради Ічнянського району, Сміле Вільненської сільської ради Коропського району, Скибівщина Харитонівськоїсільської ради Срібнянського району, Марочкине Ільмівської сільської ради таЛозове Моложавськоїсільської ради Городнянського ради Коропського району, села Бекарщина Ганнівськоїсільської ради Носівського району.

Відповідно до порядку денного дванадцятої сесії були також прийняті рішення:

– “Про затвердження переліку видатків, що здійснюються за рахунок коштів, які надходять у порядку відшкодування втрат сільськогосподарського та лісогосподарського виробництва на 2013 рік”.

– “Про погодження лімітів використання лісових ресурсів при заготівлі другорядних лісових матеріалів та здійсненні побічних

– “Про проект “Відкрити дітям та дорослим новий світ власних можливостей” Всеукраїнського конкурсу проектів та програм розвитку місцевого самоврядування”.

– “Про погодження спеціального дозволу на геологічне вивчення, в тому числі дослідно-промислову розробку Менського родовища питних підземних вод товариству з обмеженою відповідальністю “Менський комунальник”.

– “Про погодження спеціального дозволу на геологічне вивчення, в тому числі дослідно-промислову розробку “Корюківського” родовища питних підземних вод публічному акціонерному товариству “Слов’янські шпалери – КФТП”.

– “Про погодження спеціального дозволу на видобування питних підземних вод Чернігівського-2 родовища питних підземних вод приватному акціонерному товариству “Камвольно-суконна компанія “Чексіл”.

– “Про передачу до статутного капіталу комунального підприємства “Чернігівський обласний навчально-курсовий комбінат” Чернігівської обласної ради частини загального коридору другого поверху в будівлі по проспекту Перемоги, 33 в м. Чернігові”.

– “Про безоплатну передачу у власність Дроздівської територіальної громади Куликівського району будівель, розташованих по вул. Лазарівка, 1а у селі Дроздівка Куликівського району”.

– “Про прийняття у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст Чернігівської області житлового будинку з надвірними будівлями та спорудами”.

– “Про включення до Переліку об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Чернігівської області пам’ятки архітектури місцевого значення – залишки будинку ігумена”.

– “Про передачу у власність Свято-Успенського жіночого монастиря Чернігівської єпархії Української Православної Церкви пам’ятки архітектури місцевого значення – залишки будинку ігумена”.

– “Про передачу транспортних засобів в оперативне управління лікувально-профілактичному закладу “Обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф” Чернігівської обласної ради”.

– “Про продовження терміну дії договору купівлі – продажу об’єкта незавершеного будівництва – комплексу будов та споруд районної лікарні, який розташований за адресою: Чернігівська область, м.Прилуки, вул. Перемоги, 161, від 15 лютого 2007 року”.

– “Про збільшення статутного капіталу комунального підприємства “Центр реабілітації, оздоровлення та трудотерапії” Чернігівської обласної ради”.

– “Про затвердження нормативу відрахувань до обласного бюджету частини прибутку комунальних комерційних підприємств обласної ради на 2013 рік”.

– “Про встановлення зменшеного розміру орендної плати Державній організації „Регіональний фонд підтримки підприємництва по Чернігівській області”.

– “Про встановлення зменшеного розміру орендної плати комунальному підприємству „Готельно-туристичний комплекс „Придеснянський” Чернігівської обласної ради”.

– “Про встановлення зменшеного розміру орендної плати міській громадській організації “Союз ветеранів Чернігівського вищого військового авіаційного училища льотчиків”.

– “Про встановлення зменшеного розміру орендної плати фізичній особі-підприємцю Шутю Р.Б”.

– “Про затвердження передавального акта комунального підприємства “Планувальник” Чернігівської обласної ради”.

– “Про затвердження передавального акта Борзнянської загальноосвітньої школи-інтернату І-ІІІ ступенів Чернігівської обласної ради”.

– “Про затвердження передавального акта Прилуцького дошкільного навчального закладу “Дитячий будинок інтернатного типу” Чернігівської обласної ради”.

– “Про затвердження передавального акта Черешенської загальноосвітньої школи-інтернату І-ІІІ ступенів Чернігівської обласної ради”.

– “Про створення позаміського дитячого закладу оздоровлення та відпочинку “Дивосвіт” Чернігівської обласної ради”.

– “Про переведення керівників закладів охорони здоров’я, що є об’єктами спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Чернігівської області, на контрактну форму трудового договору”.

– “Про внесення змін до рішення обласної ради від 30 грудня 2010 року “Про склад комісії обласної ради з питань поновлення прав реабілітованих”.

– “Про внесення змін до рішення обласної ради від 30 грудня 2010 року “Про Регламент роботи Чернігівської обласної ради шостого скликання”.

– “Про внесення змін до Регламенту роботи Чернігівської обласної ради шостого скликання прийнятого на другій сесії обласної ради 30 грудня 2010 року”.

Під час сесії прийнято також цілу низку кадрових рішень та інших організаційних рішень.

Окрім того, голова обласної ради Анатолій Мельник озвучив більше двох десятків депутатських запитів, які народні обранці вирішили направити у відповідні органи виконавчої та представницької влади для негайного розгляду і вжиття заходів.

Останнім в порядку денному сьогоднішньої сесії були розглянуті відповіді про результати розгляду депутатських запитів, внесених на одинадцятій сесії обласної ради, та протокольного доручення одинадцятої сесії обласної ради.

По завершенню 12 пленарного засідання обласної ради шостого скликання голова обласної ради Анатолій Мельник разом із головою обласної держадміністрації Володимиром Хоменком провели брифінг для представників засобів масової інформації.

Керівники детально відповіли на запитання журналістів щодо сесійної роботи обласної ради, чуток навколо перепрофілювання обласного кардіодиспансеру, структурного реформування органів влади, готовності відповідних служб до весняної повені та гарантування безпеки людей в зонах передбаченого підтоплення тощо.

В роботі сесії взяли участь народні депутати України Владислав Атрошенко, Сергій Аверченко, Валерій Дубіль та Руслан Марцінків, керівники органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, правоохоронних і силових структур, представники громадських організацій та засобів масової інформації.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини