Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 10:20:12

Від сьогодні в поїзди не пускатимуть без паспорта

21.03.2013   08:53Агенцiя

При купівлі квитка на поїзд в нього будуть вписуватися прізвище та ім'я пасажира. Відповідну постанову Кабінет Міністрів ухвалив 6 березня 2013 року.

У ній наголошується, що вона «набуває чинності через 15 днів з дня опублікування».

В «Укрзалізниці» повідомили, що поки квитки не будуть продаватися за паспортом. Про введення в дію цієї постанови обіцяють повідомити пізніше.

Проїзні документи, придбані до набрання чинності цією постановою, без зазначення прізвища та імені дійсні і посадка в поїзд і проїзд здійснюються без пред'явлення документа, що посвідчує особу.

«Оформлення в квитковій касі повних і дитячих проїзних документів, у тому числі в електронному вигляді, здійснюється з внесенням до проїзного документа прізвища та імені пасажира зі слів особи, яка здійснює оплату проїзного документа», - сказано в документі.

«При оформленні проїзних документів з використанням мобільного зв'язку, інтернету, спеціалізованих автоматів самообслуговування і т.д. прізвище та ім'я особи, яка буде здійснювати поїздку, зазначає особа, яка здійснює оформлення і оплату проїзного документа», - сказано в постанові.

У проїзних документах (крім пільгових і безкоштовних) на проїзд у регіональних поїздах і квитках на проїзд у поїздах приміського сполучення прізвище та ім'я особи не зазначаються.

«Посадка в потяг здійснюється за пред'явленням проїзного документа та документа, що засвідчує особу», - сказано в постанові Кабміну.

До таких документів належать: паспорт громадянина України, паспорт громадянина України для виїзду за кордон, дипломатичний паспорт України, службовий паспорт України, посвідчення особи моряка, посвідчення члена екіпажу, посвідчення особи на повернення в Україну, тимчасове посвідчення громадянина України, посвідчення водія, посвідчення особи без громадянства для виїзду за кордон, посвідчення особи, яке потребує додаткового захисту.

Крім того, можна пред'явити проїзний документ для виїзду за кордон особи, яка визнана біженцем, та особи, яка потребує додаткового захисту, довідку про звернення за захистом в Україні, посвідку на постійне проживання, вид на проживання, картку мігранта, посвідчення біженця, проїзний документ біженця, паспортний документ іноземця та особи без громадянства.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини