Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 15:34:28

25 лютого виповнюється три роки з дня інавгурації Президента України Віктора Януковича

25.02.2013   10:43Агенцiя

Багато часу на посаді Глави держави прожито, багато зроблено. І Президенту є про що відзвітувати перед народом.


Понад двадцять комплексних реформ, які стосуються майже всіх сфер життя країни та суспільства, реалізуються сьогодні Урядом під керівництвом Глави держави. Ухвалено новий Податковий кодекс. Справжнім проривом у судочинстві став Кримінальний процесуальний кодекс, який було високо оцінено Венеціанською комісією. Адміністративна реформа, реформа освіти та медицини – всього й не перелічити. Активно проводиться робота із забезпечення енергетичної незалежності країни. Великим успіхом у цьому напрямку стало підписання договору з британською компанією Shell про видобуток в Україні сланцевого газу. Парафовано Угоду про Асоціацію з ЄС, яка відкриває перспективи створення Зони вільної торгівлі з Європою. Зростає товарообіг з Росією і країнами СНД.


Успішний Євро-2012

Головною подією і здобутком, який показав дії та можливості команди Президента і самого Глави держави, є успішне проведення футбольного Чемпіонату Євро-2012. Євро дійсно став не тільки фантастичним футбольним святом, який порадував мільйони вболівальників, а й зіграв важливу політичну роль. Завдяки проведенню Чемпіонату країна відкрилася світу з нових сторін, впевнено продемонструвавши і свій нинішній гідний рівень, і потенціал для зростання. “Нашим країнам вдалося сформувати ефективні команди, які успішно працювали над реалізацією цього масштабного спортивного проекту. Підтвердженням того, що Євро-2012 пройшов на найвищому рівні, стала рекордна кількість футбольних уболівальників, які відвідали Україну та Польщу. Я вважаю, у них будуть теплі спогади про українську та польську гостинність”, – зазначив Президент України Віктор Янукович, говорячи про підсумки проведення Чемпіонату. І дійсно, люди, які повернулися до себе додому з нашої країни після футбольного свята, напевно привезли дуже позитивні враження. Важливо, що саме на цих враженнях і уявленнях тепер ґрунтується образ і сприйняття нашої країни у світі.

Не слід забувати, що проведення Євро стало і свого роду каталізатором нового формату економічних відносин. Показавши здатність до організації масштабних проектів, Україна з нового боку відкрилася як вдалий напрямок для вкладень та інвестицій. Так, Президент Віктор Янукович звернув увагу на значний економічний ефект, який отримали Україна та Польща завдяки проведенню Євро-2012 – йдеться, зокрема, про інвестиції та створення нових робочих місць. “Інфраструктура, яка готувалася до турніру, служитиме й у подальшому, а темпи розвитку інфраструктури не повинні уповільнюватися”, – підкреслив він.


Європейські перспективи

Своє місце організація футбольного Чемпіонату посіла і в питанні розвитку європейських перспектив нашої країни. Саме таку оцінку спортивному змаганню дав Прем’єр-міністр України, Голова ПАРТІЇ РЕГІОНІВ Микола Азаров. “Успішне проведення Євро-2012 – важливий етап на шляху євроінтеграції України. Чемпіонат засвідчив, що Україна – це європейська держава, що розвивається а інтеграція в Європейський Союз – усвідомлений вибір українського народу. Ми будемо зберігати такий курс нашої політики. Правда в тому, що успішне проведення Євро-2012 – це частина і певний етап системних перетворень та європейської інтеграції. Такий досвід на шляху реформування держави коштує не менше, ніж інвестиційні ресурси”, – зазначив Глава Уряду.

Крім того, проведення Євро-2012 стало певним тестом на самостійність, самодостатність країни в реалізації проектів. Адже, за словами Прем’єра, Україна самостійно побудувала стадіони, аеропорти, вокзали, швидкісні залізниці, в той час як Польща отримувала підтримку від Європейського Союзу. “Нам ніхто не допомагав, ми все зробили своїми силами, і зробили не менше, ніж Польща, і зробили це в кілька разів дешевше, ніж Польща”, – констатував Глава Уряду.

Чемпіонат також став істотним доробком на майбутнє. Адже цей досвід дозволить Україні й надалі брати участь у організації подібних масштабних заходів світового та європейського рівня. Так, колишній Віце-прем’єр-міністр з питань підготовки до Євро-2012, народний депутат України від ПАРТІЇ РЕГІОНІВ Борис Колесников вважає, що вдале проведення Євро підвищило шанси на проведення в Україні зимової Олімпіади. “Отриманий досвід у чомусь полегшить нам можливе проведення Олімпіади, у нас є дуже хороші шанси на 2022-й”, – зазначив політик. Словом, футбольний Чемпіонат дійсно відкрив Україну світові, проклавши дорогу до нового формату сприйняття нашої країни за кордоном і відкривши можливості для реалізації нових спільних проектів.


Модернізація країни

Ще одним важливим здобутком президентства Віктора Януковича стало проведення вже згаданих вище реформ. Можливо, процес реформування і здається не таким стрімким, як хотілося б, але найголовніше, що реформи все ж таки ведуться. Адже Україна сьогодні гостро потребує модернізації. Досить згадати, що сьогодні, за статистикою, застарілими є 80% основних фондів промислових підприємств. Зношено на 70-80% мережі комунальної інфраструктури. У цій ситуації реформи життєво необхідні. І те, що команда Віктора Януковича взялася за цю роботу, ризикуючи рейтингами і популярністю (адже зміни завжди складні, а тому й непопулярні), – вже велика заслуга. Однак результат ПАРТІЇ РЕГІОНІВ на парламентських виборах і рейтинг самого чинного Президента показують, що люди довіряють команді Глави держави.

“Модернізація країни – єдиний шлях до розвитку вітчизняної економіки та її сталого зростання. Вже третій рік поспіль в Україні впроваджуються реформи в різних сферах. Реалізація деяких йде не так швидко, як хотілося б, але поступово відбувається модернізація основних галузей і країни в цілому. І цей шлях не має альтернативи”, – заявив Президент України Віктор Янукович. На його переконання, ці оновлення дозволять створити гнучкі механізми реагування на нестабільну економічну ситуацію у світі, які допоможуть мінімізувати вплив кризових явищ на українську економіку. “Зараз дуже важливо розуміти, які є проблеми і як на них реагувати в тій чи іншій ситуації, щоб у нас була можливість захищати нашу економіку”, – додав Глава держави.

Повністю згоден з Президентом країни з приводу необхідності завершити розпочаті реформи Прем’єр-міністр України Микола Азаров. “Ми разом повинні завершити реформування судової системи та законодавства про вибори, забезпечити виконання узгодженого з ЄС Порядку денного Асоціації – буде підписано Угоду про Асоціацію, включаючи всеохоплюючу Зону вільної торгівлі з Європейським Союзом. Я підкреслюю, що у Верховної Ради та Кабінету Міністрів є прагматична програма необхідних країні і невідкладних перетворень, яку треба виконати”, – зазначив керівник Уряду, зауваживши, що в питаннях реформування і модернізації неприпустимо зупинятися на півдорозі, а результату можна досягти лише продовжуючи системну роботу і не допускаючи половинчастих і незавершених дій.

27 лютого буде представлена ??програма Уряду на найближчі два роки, програма соціально-економічного зростання. “Ключові питання, які розглядаються в програмі економічних дій Уряду, – це чіткий вивірений набір кроків, які необхідно зробити. В економіці, – це підтримка базових галузей, таких як гірничо-металургійний комплекс, вугільна промисловість, важке машинобудування. Безумовно, має бути сприяння модернізації, енергоефективності, нашої конкурентоспроможності і всередині країни, і на зовнішніх ринках”, – заявив Віце-прем’єр Олександр Вілкул.

Розвиток і підтримка ІТ-індустрії. “Ми знаємо, що останні три роки у нас хороший ріст, чіткий зростання саме ІТ-індустрії, саме там, де висока додана вартість, де потрібен інтелект, де ми сильні. Це одна з тих галузей, в яких ми маємо конкурентну перевагу”, – зазначив Віце-прем’єр.
Відзначимо головне

Виплати вкладникам Сбербанку колишнього СРСР
• Команда В.Януковича відновила соціальну справедливість, виконавши зобов’язання перед 5 млн громадян і виплатила встановлені 1000 грн компенсації;
• Виплати були організовані на високому рівні – процес пройшов без ажіотажу та черг, всі отримали належне;
• Питання компенсацій залишається на порядку денному. Виплати будуть продовжені.


ДОСТУПНЕ ЖИТЛО

ПАРТІЯ РЕГІОНІВ створює умови для того, щоб мільйони громадян які цього потребують, змогли вирішити житлову проблему;
• За дорученням Президента В.Януковича Уряд у 2012 році задіяв ряд програм щодо забезпечення українця недорогим житлом економ-класу. Протягом декількох років в Україні суттєво зростуть обсяги програм забезпечення громадян доступним житлом та покращаться умови придбання квартир;
• Уряд удосконалює механізми підтримки з тим, щоб максимальна кількість бажаючих змогла скористатися допомогою і вибрати найбільш зручний варіант бюджетної підтримки.


ЯКІСНА МЕДИЦИНА, ДОСТУПНІ ЛІКИ
• Реформа системи охорони здоров’я – доступне і якісне лікування.
• Перинатальні центри – зниження дитячої смертності;
• Нова ефективна екстрена допомога – “швидка” допомога за 5 хвилин;
• Доступні ліки – ефективний контроль за цінами, компенсація вартості ліків гіпертонікам.


СТАБІЛЬНЕ ЗРОСТАННЯ СОЦВИПЛАТ – НАДІЙНИЙ ЗАХИСТ ТИХ, ХТО ЦЬОГО НАЙБІЛЬШЕ ПОТРЕБУЄ
• Уряд М.Азарова в 2012 році послідовно реалізовував курс на підвищення соціальних стандартів і якості життя пересічних українців. У 2013 році здійснення соціальних ініціатив Президента В.Януковича буде продовжено;
• Держбюджет на 2013 рік гарантує підвищення соціальних стандартів, зростання пенсій, зарплат та стипендій, а також стабільну роботу економіки. У 2013 році соціальні виплати зростуть, в середньому, на 10-15% (показник вище рівня інфляції).“

Коментуя підвищення соціальних стандартів, народний депутат України, член парламентської фракції ПАРТІЇ РЕГІОНІВ Віктор Тихонов зазначив, що, “звичайно, хотілося б не 15% зростання, а набагато більше, але сьогодні Пенсійний фонд з дефіцитом, сьогодні з держбюджету ми змушені погашати борги”Нафтогазу”, інакше їх довелося б перекласти на плечі людей шляхом підвищення тарифів”.

“Хотілося б, щоб зарплати були 5-6 тис. гривень, а на “складних” підприємствах – і 8, і 10 тис. гривень. І за ці роки були поодинокі випадки затримки зарплат, а пенсії, хоч і на 200-250 гривень, але все ж підвищуються. Думаю, що 2013 рік буде переломним, і з 2014-2015 років підвищення соцстандартів піде значними темпами”, – підсумував політик.

“Що стосується питань медичної реформи, то я вдячний Президенту за те, що, якщо і були допущені помилки, то зараз вони виправляються, – додав Віктор Тихонов. – Адже перш ніж закривати в селах маленькі лікарні, потрібно було створити міські та районні медичні центри. На жаль, в деяких містах пішли від зворотного”.

Він вважає, що в малих селах потрібно залишити акушерські пункти, але, тим не менш, недостатньо мати “малі” лікарні, в яких неможливо використовувати дороге медобладнання. “Ми повинні мати потужні лікарні недалеко від сіл, де є всі можливості для порятунку людей”, – упевнений політик.

У той же час, відзначає він, зроблено дуже багато: так, закуплено сучасне обладнання на мільйони доларів для обласних і районних центрів, про яке кілька років тому ми і мріяти не могли. Зараз в обласних медцентрах роблять операції на відкритому серці, шунтування. А ще кілька років тому такі операції робили лише в Києві.

У сфері медреформи за 3 роки зроблено дуже багато, а належить зробити ще більше, каже Віктор Тихонов.


КОЖНА ДИТИНА МАЄ ЖИТИ У СВОЇЙ РОДИНІ, У СВОЄМУ ДОМІ
• Щорічно збільшується кількість будинків сімейного типу, в яких виховуються діти-сироти. З початку 2012 року реорганізовано 17 державних притулків. Станом на грудень 2012 року в Україні вже функціонує 63 центри соціально-психологічної реабілітації дітей;
• З року в рік збільшуються видатки на фінансування будинків сімейного типу та прийомних сімей;
• Протягом 2011 року громадяни України усиновили 2114 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, іноземці – всиновили 970 дітей; у 2012-українцями усиновлено понад 2000 дітей, а іноземцями більше 700;
• 22 жовтня 2012 Президентом України затверджена Національна стратегія профілактики соціального сирітства на період до 2020 року. Метою Стратегії є створення належних умов для забезпечення реалізації права кожної дитини на виховання в сім’ї, запобігання поширенню соціального сирітства.


ДЕРЖАВА ЗАБЕЗПЕЧУЄ СОЦІАЛЬНИМ ЖИТЛОМ ЛЮДЕЙ З ОБМЕЖЕНИМИ ФІЗИЧНИМИ МОЖЛИВОСТЯМИ
• На забезпечення житлом інвалідів зору та слуху в 2011 році в держбюджеті було передбачено 5 млн грн., У 2012 – 15 млн грн.;
• На забезпечення житлом інвалідів Великої Вітчизняної I групи в держбюджеті України на 2010 рік було передбачено 140 400 000 грн. (близько 485 осіб поліпшили умови проживання), на 2011 рік – 40 млн грн. (110 інвалідів I групи забезпечено житлом). У 2012 році на забезпечення інвалідів війни передбачено 71, 7 млн ??грн. У 2013 – ця цифра складе 75,3 млн грн.


ГУМАНІТАРНА ПОЛІТИКА – ЄВРОПЕЙСЬКІ СТАНДАРТИ

Прийняття Закону “Про засади державної мовної політики” – приклад послідовного виконання Президентом своїх передвиборних зобов’язань 2010 року.

Закон гарантує громадянам право спілкуватися рідною мовою:
• російську мову рідною вважають-29,6% громадян України (згідно перепису 2001 року);
• кількість громадян України, які вважають інші мови рідними (угорська, румунська, кримсько-татарська та інші мови) становить 2,9%.

Освіта – гідна інвестиція в майбутнє
• підвищується кількість бюджетних місць у вузах. До 2015 року кількість бюджетних місць передбачено на рівні 75%;
• підвищено на 30% держзамовлення на фахівців технічних професій;
• збільшено розмір стипендій для студентів та зарплат для професорсько-викладацького складу (2010-2013 гг.);
• Україна увійшла до переліку 25-ти країн з найбільш якісним вищою освітою (25 місце) за рейтингом Мельнбурнского університету (Австралія).
• створюється справедлива система оцінювання знань абітурієнта на основі врахування ЗНО, балів атестату та оцінки при співбесіді – приклад виконання Президентом своїх зобов’язань;
• збереження та модернізація сільських шкіл.


РЕФОРМА ОСВІТИ: НОВІ ШКОЛИ, СУЧАСНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ НАВЧАЛЬНОГО ПРОЦЕСУ
• В Україні масово будуються нові школи та дитсадки. Українським дітям – сучасні комфортні умови навчального процесу;
• Нові програми навчання, введені з 1 вересня 2012 року, підвищать рівень і якість знань юних громадян;
• Програма “Шкільний автобус” – закуплено рекордну кількість автобусів для перевезення школярів в регіонах. У 2013 році програма буде завершена, потреби в транспортних засобах для школярів – задоволені в повному обсязі.


НОВІ РОБОЧІ МІСЦЯ – СТИМУЛИ ДЛЯ РОБОТОДАВЦІВ, ЛЕГАЛІЗАЦІЯ ЗАРПЛАТ
• Вирішення питання працевлаштування українців є одним з основних завдань ПАРТІЇ РЕГІОНІВ. Ми забезпечимо всіх, хто хоче трудитися, робочим місцем у відповідність з кваліфікацією і спеціальністю, і створимо умови, щоб праця гідно оплачувалася;
• Для досягнення мети влада сприяє розширенню вітчизняного виробництва, результатом якого стане, в тому числі поліпшення ситуації на ринку праці;
• З 2013 року набув чинності закон про зайнятість, прийнятий з ініціативи команди ПАРТІЇ РЕГІОНІВ. Він надає роботодавцям податкові та інші пільги в разі офіційного працевлаштування молоді, інвалідів, людей старше 50 років;


ЗА ТРИ РОКИ намітився прогрес У просуванні УКРАЇНИ ДО ЄВРОПЕЙСЬКИХ СТАНДАРТІВ ПРАВОСУДДЯ

Наведено порядок в судовій системі, ведеться рішуча боротьба з корупцією.
• ефективно діє вертикаль контролю в судовій системі, мінімізовані можливості для винесення завідомо неправосудних рішень;
• впроваджується інститут присяжних;
• створено і діє відкритий реєстр судових рішень, який дозволяє жорстко контролювати дотримання законності при судочинстві.

Прийнято новий Кримінально-процесуальний кодекс, який був високо оцінений правозахисниками та європейськими інститутами.

У цій сфері передбачено:
• розширення повноважень адвокатів, створення державної системи по наданню безкоштовної юридичної допомоги для громадян;
• виключення застосування недозволених методів ведення слідства (тортур) стосовно затриманого;
• виключення явки з повинною, як “цариці доказів”;
• встановлення чітких строків ведення слідства і суду, відмова від практики дослідування;
• розширення практики альтернативних арешту форм контролю над підозрюваними (домашній арешт, електронні форми стеження і т.ін.). Скорочення числа осіб, які перебувають в СІЗО ще до винесення судом вироку.

Реалізується європейський підхід до прав громадян на реєстрацію свого майна
• Україною прийнята європейська модель, коли реєстратором майнових прав виступає нотаріус;
• формується відкритий реєстр майнових прав, який ускладнить реалізацію різних квартирних афер;
• створюються центри оформлення документів на майно, що працюють за принципом “єдиного вікна”;


УКРАЇНА ЙДЕ ШЛЯХОМ ЗМІЦНЕННЯ ДЕМОКРАТІЇ ТА ЗАХИСТУ ПРАВ І СВОБОД ГРОМАДЯН

Діє законодавство, яке забезпечує участь громадян в обговоренні та прийнятті державних рішень

А саме
• число громадян, що скористалися своїми правами відповідно до норм Закону “Про доступ до публічної інформації”, зростає з року в рік;
• при міністерствах і відомствах, органах центральної та місцевої влади активно діють громадські ради;
• Уряд за ініціативою Президента В.Януковича реалізує програму “Відкритий Уряд”;
• державні чиновники вищого рангу роз’яснюють громадянам суть прийнятих рішень.

Спрощено процедуру реєстрації громадських організацій. Дозвільний (радянський) принцип реєстрації замінений повідомчою (європейською) моделлю
• За 2010-2012 рр.. реєстрація громадських організацій здійснюється відповідно до нової європейської моделі шляхом повідомлення органів юстиції;
• скасовані градації організацій за територіальними ознаками;
• відзначається зростання числа зареєстрованих громадських організацій;
• нові права громадських організацій у діалозі з органами влади.

Українці отримали право брати участь в управлінні країною через механізми референдуму
• референдум – цивілізована європейська практика вирішення спірних питань;
• референдум – невід’ємний інструмент демократії;
• конституційна реформа буде проходити за активної участі громадян країни.

СУЧАСНА АРМІЯ – БЕЗПЕКА КРАЇНИ

Перехід на контрактну армію здійснюється відповідно до потреб оборонного планування та фінансовими можливостями країни
• кількість контрактників у ЗС України в 2012 році становить трохи більше 50%. Скасування призову в 2014 році;
• зарплата і грошові виплати українським контрактникам ростуть. Служити за контрактом стає престижно.

Період 2014 – 2017 роки – це час переведення армії на 100%-ний контракт. Ми говоримо про необхідність заміни 30 000 призовників на 18 тисяч контрактників, – коментує народний депутат України, екс-міністр оборони Олександр Кузьмук.

Починаючи з 2012 року влада почала збільшувати розміри зарплат військовослужбовцям.

– Мінімальна зарплата становить близько 3500 гривень. Разом з виплатами за вислугу років та надбавками сума зарплат може досягати 5 тисяч гривень. З 2013 у 8-9 разів збільшена соціальна допомога військовослужбовцям, які, несучи службу, отримали травму або інвалідність. До кінця року щомісячні виплати досягнуть 1000 гривень.

Грошове поліпшення повинні відчути і колишні військовослужбовці. Нинішній уряд прийняв рішення ліквідувати розрив між розмірами пенсій військових, які вийшли на заслужений відпочинок зараз, і п’ять років тому.

За словами Олександра Кузьмука, чиновники з Міноборони тримають руку на пульсі і у відношенні “житлового питання” людей у формі.

– У 2012 році уряд витратив 500 мільйонів гривень на будівництво 2 140 квартир для військовослужбовців та їх сімей. Ця сума – третина видатків Кабміну на підтримку державних програм будівництва. У 2013 році нові сім’ї офіцерів і контрактників отримають житло, – підкреслив Олександр Кузьмук.

Держпрограми з переозброєння української армії успішно здійснюються

А саме
• вперше за багато років український флот отримав корвети і підводний човен власного виробництва;
• затверджена і діє Державна програма по переоснащенню Збройних Сил технікою власного виробництва;

До 2020 року армія отримає більше 100 зенітних комплексів “Панцир-С” і більше 30 систем “Витязь”. Вже на сьогодні у розпорядження українських військових надійшло 11 нових і надійде 29 модернізованих зразків РЛС різних типів, а також переносний ракетний комплекс “Стугна-П”.
• оборонні замовлення розміщуються на вітчизняних заводах і фабриках. Громадяни мають гарантовані робочі місця і зарплати.


ЗОВНІШНЯ ПОЛІТИКА: ВІДКРИТІСТЬ ТА ДОБРОСУСІДСТВО

Збереження позаблокового статусу України – пріоритет зовнішньої політики країни
• позаблоковий статус дозволить проводити переозброєння армії на основі власних виробничих потужностей, без витрат на впровадження дорогих стандартів НАТО;
• функціонуючі підприємства оборонної галузі – це місця роботи для громадян і гарантоване зростання їхніх доходів.
Україна готова до підписання Договору про асоціацію та створення ЗВТ з Європейським Союзом вже в 2013 році
• членство в ЄС можна отримати без вступу в НАТО;
• переговори по асоціації успішно завершені, в 2013 році Договір про асоційоване членство і створення ЗВТ з ЄС може бути підписано;
• потенційний обсяг інвестицій, який може отримати економіка України в разі створення ЗВТ з ЄС, може скласти понад 10 млрд євро;
• Україна виконала практично всі зобов’язання в сфері контролю над міграцією, тому прагне отримати безвізовий режим поїздок до ЄС для своїх громадян в найкоротші терміни.

Україна нарощує свою присутність на світових економічних площадках і ринках
• Україна домоглася створення ЗВТ в рамках СНД. Вигода від ЗВТ СНД для української економіки – очевидна;
• Україна підписала договори про створення ЗВТ з багатьма країнами Азії, Африки та Латинської Америки;
• зростання обсягів експорту в 2012 р. склав 63 084 млн дол., що на 27% більше, ніж у 2010 році.
• У 2013 році Україна стала країною-головою ОБСЄ. Це сприяє зміцненню авторитету України на світовій арені.

22 лютого у Верховній Раді України було прийнято заяву “Про реалізацію євроінтеграційних прагнень України та укладення Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом”

Як підкреслив народний депутат України, Голова парламентської фракції ПАРТІЇ РЕГІОНІВ Олександр Єфремов прийнята заява про євроінтеграційні прагнення України – це ще одне підтвердження того, що основний вектор зовнішньої політики держави – Європа.

“Ми чекаємо від наших колег у Європейському Союзі, що вони з розумінням поставляться до точки зору депутатського корпусу, який відображає думки більшості жителів нашої держави і прискорять процес надання безвізового режиму жителям України”, – повідомив парламентарій.

“Також ми хотіли б наблизитися у законотворчості до європейських країн і тим самим просунутися у планах підписання Угоди про асоціацію з ЄС про зону вільної торгівлі”, – підсумував Голова парламентської фракції ПАРТІЇ РЕГІОНІВ.

За півтора року Україна може отримати безвізовий режим із країнами Європейського Союзу, але для цього потрібно ухвалити закони в рамках першого етапу Плану дій щодо лібералізації візового режиму з ЄС. Про це заявив народний депутат України, заступник Голови парламентської фракції ПАРТІЇ РЕГІОНІВ Сергій Тігіпко .

“Сім законів уже у Верховній Раді. Їх необхідно ухвалювати. І якби Верховну Раду не блокували, вони б уже були прийняті. Після цього приблизно рік-півтора може тривати процес імплементації, тобто другий етап лібералізації візового режиму. Таким чином, за рік-півтора всі українці зможуть їздити без віз від Атлантики до Тихого океану”, – сказав він.

При цьому політик зазначив, що для деяких категорій громадян, наприклад, студентів, представників бізнесу, візовий режим може бути спрощений і раніше.

Крім того, за словами парламентарія, Україні потрібно провести структурні реформи в судовій, правоохоронній сфері та внести зміни до виборчого законодавства. Ці кроки дозволять підписати Угоду про асоціацію з Європейським союзом та отримати з першого січня 2014 року зону вільної торгівлі з ЄС.

Водночас, за словами Сергія Тігіпка, в інтересах українських виробників потрібно розвивати і співпрацю з Митним союзом.

“У цьому напрямі ми повинні виробити формулу “3+1” для максимально можливої співпраці, яка не суперечить інтеграції в ЄС. Крім того, нам потрібно звернути увагу на Індію та Китай. Наша зовнішня політика повинна бути прагматичною”, – наголосив парламентарій.


http://www.partyofregions.org.ua/ua/news/512b10f2b7bacca9520000a1

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини